Hallo!

Mijn naam is Renée, 22 jaar en ik kom uit Helmond. Ik heb ADHD, waarschijnlijk het gecombineerde type.
De afgelopen 5 jaar heb ik voor het eerst echt wat kunnen doen aan met name mijn impulsieve gedrag. Het gaat eigenlijk heel goed; vooral als het gaat om het sociale aspect. Ik kan me beter gedragen (functioneel en naar verwachting van de maatschappij) waar andere mensen bij zijn. Tenminste, zo ging het, tot de laatste maand/2 maanden. Ik ben redelijk obsessief bezig met rekening houden met alles wat ik zeg en doe, wat frustrerend is; meer dan vermoeiend.
De laatste tijd is mijn concentratie nergens te vinden. Juist toen ik het idee had dat ik voortaan mijn concentratie zelf onder controle had, ben ik de laatste tijd zo snel en zo diep in gedachten, dat ik dagelijks niet bepaald normaal functioneer in de samenleving. Ik laat vaker dingen uit mijn handen vallen, sta te stuntelen en maak op zo'n manier, voor mijn gevoel, een compleet fiasco van mezelf. Vorige week schudde ik kruiden uit een zakje op de plek waar ik het lipje van het zakje had liggen, in plaats van de pan. Voor mij zijn dit soort dingen best normaal (als je er met je hoofd niet bij bent, gaan dingen mis), maar mensen om mij heen zijn zo verbaasd over de dingen die ik verdwaasd doe, dat ik me voel als een verstandelijk gehandicapte.
Kortom; ik ben helemaal verstrooid. Ik heb moeite met uit bed komen en huishoudelijke taken uitvoeren; ik vergeet alles.
Nu kan het zo zijn dat het iets tijdelijks is wat als gevolg van iets optreedt, maar als er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en/of tips, zou dat fijn zijn. Het belangrijkste aspect om enigszins fatsoenlijk door het dagelijks leven te komen voor mij, is de controle over mezelf, en als ik dat niet heb, gaat alles mis.