Zwaar leven met ADHD..

Laatste reactie 04/10/2018 13:07 door Susanna
· Markeren als ongelezen
Alex Tuitert 2 jaar geleden geplaatst
Ondertussen bijna 35 jaar en ADHD. Ik blijf het moeilijk vinden in deze maatschappij. Op één of andere manier kunnen mensen niet accepteren zoals je bent.. dat klinkt zielig maar dat is toch echt de werkelijkheid.

Ik kan veel voorbeelden gaan noemen.. maar voordat ik dat ga doen was ik benieuwd hoe jullie dit ervaren..

Alex
reactie op @alextuitert:
Robin van den Assem Alex snap je heel goed. Maar er zitten niet alleen nare kanten aan adhd. Er zijn ook zoveel mooie kanten. Probeer de positieve kanten aan jezelf te ontdekken. En ja de maatschappij is een harde realiteit en soms heel oneerlijk. Maar je leeft voor jezelf doe waar je blij en gelukkig van word en wat een van je denkt of vind is niet zo belangrijk. Ik heb het geluk dat ik een familie heb die ontzettend veel van me houden en me door alles heen helpen dr good and the bad. Maar ook een aantal vrienden die als familie zijn. Alleen die mensen hun mening zijn belangrijk voor mij en de grote buitenwereld die mensen als ons niet kunnen accepteren/begrijpen weten er niks van. Misschien zijn hun wel de vreemde eendjes in de wereld en wij de normale eendjes😉Blijf zoals je bent want je bent hoe dan ook een bijzonder mens

1 jaar geleden

Beantwoorden

Alex Tuitert

Bedankt voor uw positieve commentaar, daar kan ik wat mee. 

Ieder persoon is inderdaad uniek. Het blijft alleen moeilijk dat anderen mensen mij niet vaak of nooit begrijpen.

Ik hoor dit ook vaker bij andere volwassenen met ADHD.

U heeft hier zelf nooit last van gehad?


1 jaar geleden

Beantwoorden

annette van kouwen

ik denk maar zo Brein uniek.  en geen antiek, creatief en oplossend vermogen daar kunnen sommige alleen maar op hopen ons brein uniek en geen antiek liefs annette


1 jaar geleden

Beantwoorden

Dimi _ Mooie antwoorden, kan ik zelf ook wat mee!

Maar eentje miste ik nog:

Durf (lees: je moet) wel blijven relativeren heh. Blijf waakzaam op de situatie dat je niet opeens alles wat je aan (verbale / non-verbale) feedback ontvangt van den mede-mensch moet schalen als een reactie op je ADHD of ADD. Iedereen wijst sommige mensen zonder specifieke reden gewoon af (bewust/onbewust). Soms hou ik even een hekje open voor iemand die achter me loopt en soms heeft ie ff pech. Diegene kan wellicht nu thuis zitten mijmeren (niet dat ik vind dat jij dat doet, maar wellicht vind je dat zelf wel), en het direct koppelen aan zijn/haar dingetje, maar dat hoeft niet de reden te zijn dat ik dat hekje liet schieten. Ik had namelijk gewoon haast en ik moest schijten.. (sorry ik trek het weer direct naar een heel banaal voorbeeld, maar er zit echt wel wat in). En dit doen we zelf ook met anderen. (Over relaties met ex-en die ik vanuit het niets verbreek, want verveeld, kan ik een klein boekje schrijven) 

De hele wereld lijkt zo makkelijk te 'leven' en wij lopen bij tijd en wijlen gewoon te kutten met onszelf. Dat noemen we nou dat negatieve zelfbeeld. Fuck 'm Alex. Maar blijf wel aardig natuurlijk ;) En 95% kans dat de mensen waardoor jij je afgewezen voelt 'ook' gewoon een superkut leven waar je niet eens bij zou willen horen. #truestory

En wat misschien, tot slot, ook kan helpen (indien dit van toepassing is): Geef niet bij elk belangrijk dingetje aan dat je ADHD hebt (sollicitaties ofzo).. Waarom zeg ik dit? Ik ben 34 jaar. Er is pas onlangs vastgesteld dat ik het heb. Ik ga redelijk goed in m'n carrière, 5 jaar bij dezelfde toko etc. (was vroeger wel anders, om over scholen maar te zwijgen maargoed dat is een ander verhaal). Ik wist het niet, ignorance is a bless.. Je bent gewoon prima, met wat extra's. Maar als je bij introductie al jezelf gaat labelen, dan zullen anderen je nooit taxeren op wat je kan, maar altijd dat ADHD-brilletje opzetten en je anders beoordelen en benaderen. En label jezelf ook niet voortdurend met die ADHD-sticker.. Zoals eerder gezegd, iedereen heeft wel iets kuts.

Écht tot slot, excuses voor het onkuis taalgebruik. Maar dit is gewoon wat het mijn inziens is. Dat opdoffen en aanpassen doe ik wel lekker in dé maatschappij.. ;)


1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Mariska Hoppens 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb ADD en veel mensen zullen dat nooit snappen. Dit komt omdat wij als 'autisten' anders denken dan mensen die dit niet hebben.

Het vervelendste vind ik dat ze je nooit snappen hoe makkelijk ik het ook uitleg.
reactie op @mariskahoppens:
Coen Olde Bijvank Het blijft ook zwaar, maar het belangrijkste is structuur, voeding en planning.

Althans dat vind ik.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Miek Mountain

En olie ?

Oja essentieel toch :)


1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank

Essentiële oliën kunnen zeker een bijdrage leveren aan ADHD.


1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Nicole Hoogenboom 2 jaar geleden geplaatst
@mariskahoppens

Ik wil mezelf nu niet meteen ook een autist noemen. Dan heb je echt wel heel andere zaken in het leven waar je moeilijkheden bij ondervindt.
Autisme is echt een heel ander soort probleem .

Wat niet weg neemt dat ik leven met ADD af en toe ook echt wel fu..ing zwaar vindt. Wat voor een ander zo vanzelf sprekend is, is het voor mij absoluut niet. De chaos van binnen kan echt enorm zijn, als mijn filters niet werken is normaal adequaat functioneren moeilijk. Gisteravond nog, een verkeerde opmerking van mijn partner heeft de hele nacht rond gezoemd in mijn hoofd, ik wist vanochtend wel de strekking nog maar niet meer de bewoording. Kost mij een nacht en hij snapt dit echt niet.
reactie op @nicolehoogenboom:
Coen Olde Bijvank ADHD'ers of ADD'ers zijn toch autisten.. @nicolehoogenboom of heb ik dit niet goed gelezen in een boek..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Nicole Hoogenboom @coenoldebijvank

Autisme en ADHD/ADD zijn twee verschillende diagnoses.
Lang niet elk persoon met autisme heeft hiernaast ADHD en ook omgekeerd is dit ook niet het geval.
Je ziet wel vaker dan gemiddeld, dus bij mensen zonder een diagnose dat een persoon beide diagnoses heeft maar dit is geen regel.
ASS heeft toch echt heel andere kenmerken en tevens een heel ander probleemgebied dan AD(H)D.

groetjes.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Goede aanvulling @nicolehoogenboom ben ik weer stukje wijzer geworden.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Lipke Ikke 2 jaar geleden geplaatst
Ja, herkenbaar dat mensen het slecht begrijpen. Dictaat van het neurotypisme. Het zou zo mooi zijn als begrip van twee kanten kwam...

Ze zijn er gelukkig wel hoor, mensen die het snappen, of anders aannemen dat het zo is als je zegt. Het blijkt voor velen oprecht moeilijk te begrijpen te zijn dat dingen die zij zonder moeite kunnen, jou werkelijk waar niet lukken. Als iemand in elk geval probeert me te begrijpen; of gelooft dat ik wel *wil*, maar niet/moeizaam kan, dan ben ik al behoorlijk blij.
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Het blijft een lastig verhaal.. in mijn geval ADHD.

Mensen begrijpen heel vaak niet wat ik bedoel.. ik heb mij er sinds een paar maanden bij neergelegd en dat bevalt mij erg goed.

@lipkeikke wat betekent neurotypisme? Nooit van gehoord..
Suzanne Bennis 2 jaar geleden geplaatst
Ik ervaar dit helaas ook zo. Ik voel me eigenlijk al mijn hele leven "anders"/"het buitenbeentje". Sinds 5 jaar weet ik dat ik ADD heb en mede door het niet erkennen/onderzoeken ervan in bijv. mijn kindertijd heb ik ook nog eens een persoonlijkheidstoornis ontwikkeld volgens mijn adhdcoach. Ik heb behoorlijk veel moeite met de maatschappij en de vele verwachtingen die daarbij komen.
reactie op @suzannebennis:
Saskia Huis Ik herken jou helemaal, ik heb mij ook altijd anders gevoeld, ik was die rare en daardoor ook een persoonlijkheidsstoornis nao erbij, maar ook hoogsensitief, borderline, emotie regulatie stoornis en PTSS en dan al dat onbegrip terwijl je zelf ook niet begrijpt wat de diagnoses inhouden.
Sterkte
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank

Ik denk altijd dat het wel nooit zal ophouden. Mensen snappen mij werkelijk bijna nooit, hoe simpel ik het ook uitleg, onbegrijpelijk soms, haha.

In ieder geval veel herkenning.


1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Lipke Ikke 2 jaar geleden geplaatst
@Coen neurotypisch is een term voor doorsnee psychologische/hersen ontwikkeling. Mensen zonder ADHD of ass of zoiets dus.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Neurotypisch
reactie op @lipkeikke:
Coen Olde Bijvank Duidelijke uitleg @lipkeikke dankjewel, had er zelf nog nooit van gehoord, neurotypisch.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper 2 jaar geleden geplaatst
Bij ons in de familie komt ADHD en add voor, ik add,r en HSP n hersenletsel NAH. Afgekort
Heb ook moeite met filteren de kleinste dingen houden me dagen bezig dus herkenbaar!!!
Tim Vrancken 2 jaar geleden geplaatst
De kracht zit in je!

Op jezelf aangewezen, altijd op onderzoek uit om dingen uit te pluizen.
Je soms reddeloos kunnen verliezen in je gedachten, tegelijkertijd ook ontzettend hard kunnen lachen om je eigen "stommiteiten". Hulp aannemen, of erger nog, hulp vragen... Daar zijn we allemaal geen kei in. Meevoelend, empathie tonen, onbaatzuchtigheid omdat we graag een steentje bijdragen en iemand kunnen helpen ? Intuïtief sterk, goed in oplossingen bedenken en vaak heel lang tegen stress bestand... Totdat het druppeltje de emmer doet overlopen...

De maatschappij boft met mensen zoals wij ;)

Sommige mensen zijn een beetje traag van begrip en zullen ons nooit kunnen volgen,
ook al leg je het nog 1000 x uit. Zolang we elkaar maar in waarde laten en de uniekheid van ieder persoon accepteren.
Er zijn er geen twee Alexen hetzelfde, dus wat maakt het uit dat je anders bent ??? =)

Ik heb daar wel een goede modus in gevonden.

Mijn eigen ik, de persoon die ik ben, met al zijn goede en slechte gewoontes,
De persoon op wie ik altijd heb kunnen vertrouwen... Die zal ik nooit aanpassen omdat anderen dat van mij verwachten / verlangen. Als mensen mij als persoon willen veranderen, en dan niet in de helpende zin, die zijn mijn energie en aandacht niet eens waard.

Ik ben wie ik ben,
en als daar iemand moeite mee heeft dan kijkt hij toch langs me ?

@alextuitert
reactie op @timvrancken:
Pieter De Kroon Eindelijk iemand die het zegt zoals het is!!!!!
Dank je @ timvrancken
Accepteert iema d die niet accepteert dat mensen het niet begrijpen deze mensen wel zoals ze zijn?
Achja... dan maar een pil erin om "rust te vinden".
Daardoor dus negeren wie je bent en op een ander willen lijken.
Medicatie is niet de oplossing.
Accepteer jezelf en je zal zien dat anderen je iok gaan accepteren wie en wat je bent.
Pillen generatie..... pfffff

1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank

Medicatie is geen oplossing maar hulpmiddel.

En iedereen in de waarde laten en je eigen gevoel volgen. Dat vind ik persoonlijk het allerbelangrijkste.

Waarden en normen.


1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T

Hey Tim,

Ik las je tekst en ik voelde in eens goed 'samengevat'. De verschillen tussen 'de rest en ik' . Iets waar ik mij de laatste jaren veel te bewust van ben. Jou modus is exact het zelfde als die van mij! Iets wat vele niet zullen begrijpen.

Groetjes,

Koen... 


1 jaar geleden

Beantwoorden

annette van kouwen

mooi omschreven ik heb ook adhd kijk eens wat vaker door een andere spiegel de spiegel van de.voordelen de. nadelen deal ik mee zo goed/kwaat als ik kan  doe me best   is niet altijd genoeg het is zoals het is xxxxx liefs annette

maar


1 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper Tja de mening over wel of geen medicatie is per persoon weer anders,
Het is een hulpmiddel ja en bij mij werkt het wel en bij de ander niet!!! Greetz 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Susanna Van der M Mooi gezegd
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Irene Verdaasdonk 2 jaar geleden geplaatst
Ik kan me t gevoel van Alex heel,goed voorstellen want ik vind t ook verdomd moeilijk......helaas ben ik ondertussen arbeidsongeschikt verklaart nadat ik ruim 30 jaar heb gewerkt in de zorg waar nog veel minder begrip is. Ik heb naast m'n ADHD ben ik ook nog HSPer (High Sensitive Person) dus 2 van die "zware" diagnoses. Maar ook wat Tim Vrancken schrijft zo zouden blij meten zijn met ons.......
Ik geb de onderstaande tekst een keer geplaatst op FB heb er ook erg veel
positieve reacties op gehad.

Sterkte Alex
--------------------------------------------------------------------------
Ik ben net zoals jij, maar toch heel anders.

Ik voel dezelfde gevoelens, ervaar dezelfde dingen. Maar gewoon net een beetje heviger. Als ik gelukkig ben, ben ik dolblij. Als ik boos ben, ben ik heel boos. Als ik verdrietig ben, ben ik er kapot van. Als iemand me pijn doet, voelt het alsof de hele wereld ten onder gaat. Alsof ik steeds opnieuw ervaar hoe erg het nu net was.

Soms neem ik alles persoonlijk. Bij alles wat er gebeurt lijk ik betrokken. En omdat mijn hersenen iets anders werken dan bij anderen, moet alles er bij mij op een andere manier uitkomen, meestal via mijn grote mond. Ik klink misschien boos. Je denkt misschien dat ik overdrijf. Maar omdat ik – bij wijze van spreken – geen uitlaatklep in mijn hersenen heb, zijn dingen die er met mij gebeuren meteen heel groot voor mij. Ik krijg geen kans om met mijn gedachten dingen voor te sorteren en de onzinnige gedachten eruit te filteren.

Ik ben geen slechte luisteraar, maar soms vind ik het moeilijk om me te concentreren. Een kraan die druppelt, een auto die voorbijrijdt; al dit soort dingen kunnen me afleiden. Ik zie je lippen bewegen, maar soms, het spijt me, kan ik me niet concentreren op wat je zegt, hoewel ik het echt probeer.

Ik wil jou niet negeren, maar er zijn gewoon zoveel andere dingen om naar te luisteren. En als we in een volledig stille ruimte zijn, luister ik niet naar de stilte maar naar de gedachten in mijn hoofd. Want daar, daar het nooit stil.

Soms word je moe van me omdat ik je iets heb gevraagd en bijna onmiddellijk daarna dezelfde vraag opnieuw stel.
Nee, ik ben niet dom of heel langzaam van begrip. Het antwoord dat je me gaf is gewoon verloren gegaan tussen al de andere gedachten in mijn hoofd. Dus dan moet ik het opnieuw vragen. En misschien nog een keer om het echt te onthouden.

Ik kan niet rustig op de bank liggen voor een avondje films kijken. Na een tijdje begint het te kriebelen in mijn lichaam, verlies ik mijn concentratie, en kijk ik naar alles behalve wat er gebeurt op het scherm. Dan vertelt mijn lichaam dat ik wat anders wil doen. Mijn geduld is alweer opgeraakt, hoe goed de film ook is. Geef mijn vermoeide hersenen dan een pauze van tien minuten, zodat we weer verder kunnen kijken. Mijn hoofd kan al die indrukken gewoon niet zo snel verwerken.

Word je boos door mijn eeuwige gefriemel aan mijn telefoon, kleding en alles wat ik in mijn handen kan krijgen? Het is gewoon mijn manier om me te concentreren.

Af en toe kan jouw gevoelens niet begrijpen. Maar ik begrijp zo veel meer dan dat ik onder woorden kan brengen.
Want als ik ergens sterke gevoelens over heb, worden mijn hersenen door deze emoties in beslag genomen en krijg ik geen woord over mijn lippen. Dan ben ik druk bezig om mijn lichaam te beheersen, zodat ik geen ongewenste acties tegen mezelf of tegen anderen ga uitvoeren.

Laat ik overal dingen slingeren? Chaos is mijn manier om orde te houden. Want het is een chaos in mijn hoofd, dus voel ik mij veilig in de chaos. Dan heb ik juist het gevoel dat ik alles onder controle heb.

Ben je verrast dat ik het ene moment boos word en het volgende moment heel blij ben? Probeer het niet te begrijpen. Mijn stemming wordt volledig beheerst door mijn gevoel, dat altijd de overhand krijgt. En die emoties kunnen snel veranderen. Mijn hersenen zijn constant in beweging.

Waarom heb ik vaak conflicten met anderen? Dat is gewoon omdat ik een hekel heb aan onrecht en weiger om weg te kijken, als andere mensen in de problemen komen.

Me ergens mee te bemoeien is mijn specialiteit. Ik doe het niet om vervelend zijn, maar omdat ik niet de lafheid heb die kenmerkend is voor andere mensen. Ik denk niet aan de gevolgen van mijn acties en begeef me vaak in gevaarlijke situaties met mensen waar ik medelijden mee heb.
Je denkt misschien dat ik een expert ben in het mezelf in verlegenheid te brengen. Je ziet het goed: ik kijk niet goed uit, spring in plassen water of lach hardop in gênante situaties. Ik doe wat er in mij opkomt. Zoals ik me op dat moment voel. Ik heb geen tijd om na te denken over wat andere mensen over mij zullen denken. Er er zijn zoveel dingen die me afleiden.

Ik kan instructies niet zo snel begrijpen. Soms moet je me tien keer iets uitleggen, tot ik het in één keer begrijp. Of als iemand anders het uitlegt en ik het ineens begrijp. Voor mij is het niet het belangrijkst wat je precies zegt, maar hoe je het zegt.

Word je er moe van dat ik altijd de sleutels verlies als we ergens heen gaan? En ze dan thuis gewoon in mijn jaszak vind?
Het is gewoon even wennen. Mijn brein is zo druk met de omgeving dat het geen tijd heeft om zich te herinneren waar dingen uiteindelijk liggen.

Wij, mensen met ADHD/ADD leven intensief. We willen meer weten. Wij haten meer. We rouwen meer. Maar we hebben ook meer lief. Want als we van iemand houden, doen we het niet alleen met ons hart, maar met ons hele lichaam.

Maar als je voelt dat je er even niet meer tegen kan? Neem dan een ​​pauze. Neem een ​​pauze van ons, we kunnen we heel stressvol zijn. Er is altijd wel iets met ons aan de hand. We zijn constant in beweging. Maar we zijn niet alleen intens en hyperactief. We zijn ook intelligent en creatief. We hebben gewoon een andere manier om over dingen na te denken, omdat onze hersenen niet filteren. We moeten overleven met onze eigen manier van zijn en onze eigen manier van handelen.

Je moet ons een kans geven.

Geef ons een kans om precies te zijn wie we zijn, laat ons profiteren van alle positieve dingen die onze structuur met zich meebrengt, en geef ons de kans om te laten zien hoeveel we om je geven. Je zult ons uiteindelijk begrijpen. En wees er trots op dat je deel uitmaakt van onze reis en ontdek de wereld via ons perspectief.

Het bericht is geschreven door Nadia Salwin en we zijn blij haar goed geschreven tekst hier met je te delen.
reactie op @ireneverdaasdonk:
Tim Vrancken Wauw Irene wat een mooie tekst!

Heftig dat je nu arbeidsongeschikt bent, terwijl je zo lang ontzettend nuttig werk hebt gedaan. Wat betreft weinig tolerantie ligt het er net aan welke collega's je hebt. Sommige begrijpen het en helpen op de juiste manier. Anderen snappen het niet.

Focus je op mensen die er toe doen en die jou waarderen om wie je bent met al goede en slechte eigenschappen. Focus je op de positieve energie. Negatieve energie trekt ons naar beneden in een diep dal... What you see is what you get!!! Daarom prikken wij, zonder ons hierover bewust te zijn, zo snel door iemands masker heen!!!!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Robin van den Assem Heb deze tekst al vaker gelezen en kan niet anders zeggen dan dat het precies omschrijft hoe adhd is en voelt.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank

Mooi @ireneverdaasdonk


1 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Wat is dit een práchtig geschreven tekst.
Ben er door geraakt. Als ik wat meer tijd heb zal ik kijken wie Nadia is. 
9 maanden geleden

Beantwoorden

Inkie Inkie Wat kun jij alles goed onder woorden brengen zeg. Zo duidelijk, ik herken me in alles, maar als iemand mij vraagt. Kan ik dat niet uitleggen, omdat ik het dan gewoon niett weet!!!!!!!!! Misschien wil ik te duidelijk zijn, of ben ik te vaak tegen muren opgelopen? Ik weet het niet. Ikwil zo graag begepen worden, maar sttot steeds weer mijn hoofd. Nikks uitleggen , waarom zou ik, elk mens is uniek, misschien leer ik dat ook nog om me te scharen bij de unieke mensen en niet willen zijn , omdat ik denk dat men dat zoo van mij verwacht. Ineke
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Rafael Schelhaas 1 jaar geleden geplaatst
Alex, begrijp je helemaal. Maar gewoon jezelf blijven. En mensen die om je geven of je willen kennen hoe je echt bent die komen wel. Deze maatschappij is zo gefocused op geweldig, nep, jezelf beter voor doen hoe je bent, en aangezien ik dat echt niet kan en zo ben, en daar erg gauw door heen prik en dat soort mensen ook als de malle mijd dan. Wij als adhd'ers kunnen gewoon echt niet tegen neppe, achterbakse mensen omdat voor mijn gevoel wij gewoon ons echte zelf zijn, en volgens mij is dat waar de mensen niet tegen kunnen.
reactie op @rafaelschelhaas:
Coen Olde Bijvank

Mooi omschreven @rafaelschelhaas

Gewoon jezelf blijven, dat is wel één van de belangrijkste punten en kost het minste energie.


1 jaar geleden

Beantwoorden

Eva Nh 1 jaar geleden geplaatst

Hoi Alex,

Ik begrijp precies wat je zegt.. vooral in relaties loop ik vaak tegen dezelfde muur op.. ik probeer bepaalde dingen uit te leggen hoe deze bij mij werken maar toch wordt het niet geaccepteerd of wordt er gedacht dat ik het 'expres' doe. Ik vind het persoonlijk ook erg moeilijk als adhd vervolgens afgezwakt wordt of wordt gezegd: dag bestaat toch niet. Ik probeer er zelf ook nog een weg in te vinden.

Miranda van Rengs 1 jaar geleden geplaatst

Alex ik snap je helemaal ik ervaar dit ook heb sinds anderhalf jaar de diagnose add/ angststoornis.....al zolang ik me kan heugen had ik het gevoel dat ik anders was kon mijn weg niet vinden in het leven en liep steeds tegen dingen aan en raakte betrokken in situaties waar ik niet voor gekozen had. Heb vanaf mijn 17e last van paniekaanvallen uiterst vervelend want je gaat je dan juist helemaal isoleren. Maar goed je beseft toch dat je leven gewoon doorgaat en neemt het voor lief erbij sommige periodes gaan beter dan andere periodes. Totdat je een zoon krijgt met adhd en ik er heel veel in ging herkennen van mezelf dat ik dacht he wacht eens even zou ik het dan ook hebben? Onderzoek laten doen en jawel hoor diagnose add. Alles viel op zijn plek maar nu kwam de periode acceptatie daar heb ik wel moeite mee gehad en nog wel. Wat mij het meeste frustreert is het onbegrip van de buiten wereld zeker ook in mijn werk en in mijn relatie....word er zo moe van soms dat je steeds maar moet verantwoorden hoe je dingen doet en aanpakt en waarom je het doet zoals je doet, het maakt me verdrietig en boos tegelijk. Ook het feit dat je toch met de dag moet leven eant je weet nooit hoe je in je vel zit en of je fit bent want mijn energie is vaak ver te zoeken. Dit resulteerd weer dat ik soms weekenden voor pampes wil liggen ipv me oppakken om leuke dingen te gaan doen dat geeft wel stress in de relatie ook omdat ik me vaak niet goed voel. Dat heeft ook te maken met mijn angststoornis dat vreet ontzettend veel energie als je steeds maar angstig bent om alles en je jezelf verliest in enge gedachtes. En ja de gedachten staan niet stil dat weten jullie ook. Maar ondanks alles sla ik me er doorheen en zie ik de zin van het leven wel en blijf ik positief want er zitten zeker ook mooie kanten aan en ben ik stiekem ook wel trots op wie ik ben. Ik merk wel hoe ouder ik word hoe anders je gaat denken en krijg je gelukkkig meer schijt aan alles en andere mensen. Maar het blijft en zal altijd een struggle blijven en moeten wij meer ons best doen om onszelf te bewijzen.??

Ellen Bolk 1 jaar geleden geplaatst

Hallo allemaal, ik heb een dochter van bijna tien jaar en heeft ooit de diagnose ADHD gekregen. Ze gaat naar het reguliere basisonderwijs en gaat nu naar groep 6. Groep 4 heeft zij twee keer gedaan. Ze is een vroege leerling en had moeite om alle lessen goed bij te sloffen. Nu gaat het beter gelukkig, dus win win situatie. Nu is het enige nog dat zij op sociaal emotioneel vlak problemen heeft. De eerste keer in groep 4 had zij geen aansluiting met de kinderen. Werd zelfs behoorlijk gepest. De tweede keer groep 4 leek de goede kant op te gaan. Ze werd geaccepteerd in de groep, ze voelde zich veel fijner. Deze kinderen waren een stukje jonger of ongeveer van haar leeftijd. Nu de kinderen wat ouder worden en ieder zijn "eigen vriendje of vriendinnetje" gaat zoeken begint zij zich steeds meer buitengesloten te voelen. Ze had wel een goede klik met iemand, maar daar zit nu iemand tussen. Stoken, pesterijtjes, waar zij zich geen raad mee weet. Voor de zomervakantie zijn er heftige dingen gebeurd wat teveel is om nu op te noemen. Zo jammer, van altijd zo vrolijk meisje te zijn geweest zie ik haar steeds meer eenzamer worden. Op school proberen zij wel te helpen, maar weten soms ook niet hoe. Sociale contacten durft zij haast niet meer aan te gaan met klasgenootjes. Soms denk ik : zou zij naar een andere school moeten? Hetzij naar "speciaal onderwijs"? Een school waar zij wel begrepen wordt? Wie heeft hier ervaring mee? We blijven door puzzelen om ervoor te zorgen dat zij als een gelukkig meisje uit mag groeien tot een zelfverzekerde en volwassen vrouw met ADHD. Mooi zoals ze is en mag blijven ❤️

reactie op @ellenbolk:
Tamara Tygo Als zijn qua lesstof en concentratie en dergelijke gewoon goed meekomt denk ik niet dat speciaal onderwijs een optie is, daar kom je niet zomaar voor in aanmerking.
Een andere school zou misschien een beter idee zijn.
Als je dochter daar niet goed meer zit, en de situatie daar een negatieve invloed op haar heeft zou ik haar overzetten.
Een kind moet vooral gewoon met plezier naar school gaan en de ene school is de andere niet.

Sterkte ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 9 maanden geleden geplaatst
probeer altijd positief te blijven.. https://forum.adhdblog.nl/conversations/leven-met-adhd-wauw-wat-mooi
J Kleinsman 9 maanden geleden geplaatst
Vind het leven met ADHD zeker wel zwaar. 

In mijn omgeving helaas weinig acceptatie.. ze zeiden zelfs laatst of ik niet aan de drugs zat omdat ik wat drukker was dan normaal.

Toen ben ik maar naar huis gegaan, helemaal klaar mee soms. 

Voel mij het fijnst als ik gewoon lekker in mijn eigen huisje ben. 
Kan er ook niks gebeuren zeg ik altijd..

Eigenlijk te gek voor woorden.. maar zover ben ik al met alles. 

blijf dat zo'n forum als dit bestaat. 

mooie uitlaatklep en gelijkgestemden.

 
reactie op @jkleinsman:
Andries McQueen @jkleinsman Degene die dat zegt zal waarschijnlijk niet weten wat een enorme impact dat op jou kan hebben. De natuurlijke neiging is dan steeds meer om jezelf terug te trekken. 

Zelf herken ik dat niet zo, maar ik lees veel over mensen met ADHD type 1  (voor t gemak ADD) die zich vaak zo voelen. Het zou heel fijn zijn als je hier wat mensen ontmoet die dit herkennen, dat zijn er veel meer dan je denkt! 


9 maanden geleden

Beantwoorden

Susanna Van der M Wat een nare reactie. Alles komt al zo hard binnen,  schud dat maar eens van je af he.

Dat is me gelukkig niet gezegd,  wel je bent maar apart nou ja dat soort dingen, en dat blijft al maken door mijn hoofd. 

Het terugtrekken herken ik heel erg, veilig alleen.  Ik ben altijd heel bang om fouten te maken ervaar mijn foutjes (die voor anderen menselijk zijn als heel erg). Toch fleur ik weer op van fijne mensen of fijne gesprekken. Dus probeer het af te wisselen fijne begripvolle mensen zien en dan weer ff terug in de veiligheid.  

Veel kracht gewenst
9 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen @susannavandermeulen​ Klopt het dat vooral de mensen met type 1, of ADD zo je wilt, die neiging hebben? Terugtrekken? De wereld klein maken?
9 maanden geleden

Beantwoorden

Susanna Van der M Dat weet ik eigenlijk niet, ik zal er in komende gesprekken eens naar vragen. Jij hebt dat niet begrijp ik?
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
War Hoofd 9 maanden geleden geplaatst
Tjonge J Kleinsman. Dat is wel het toppunt zo'n opmerking.
Dat zegt wel veel over de persoon die de opmerking maakte hoor. 
Ik heb in eerste instantie maar aan een klein groepje mensen om mij heen verteld dat ik ADHD heb. Soms nu iets vaker maar durf er nog niet helemaal mee " uit de kast ". En het veranderd ook niet zoveel. Mensen kennen mij zoals ik ben en heb altijd heel veel onderdrukt. 

Maar is het voor jou mogelijk iets verder om je geen te kijken en zien of je met andere mensen wat meer aansluiting vindt ? Je kunt er eenzaam in zijn hoor. Dat ervaar ik ook wel eens. Mijn man snapt mij soms niet en doet dan aannames. Kunnen we later wel uitpraten maar toch even lastig soms. 
Met vrienden enzo heb ik dat minder. Met andere mensen waar ik vrijwilligerswerk mee doe soms maar daar zitten er een paar bij die maar 1 richting uit kunnen denken. En dat hebben wij nou juist niet.  Kijk eens om je heen of er ergens mensen zijn die wat meer open minded zijn en beter bij je passen. Dan komt het minder er hard aan als iemand om je heen iets akelig zegt omdat je meer keuzes hebt.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 May 2017 om 13:55
Aantal lezers 130
Aantal reacties 47