zorgen gedrag zoontje

Laatste reactie 14/02/2019 14:40 door Miranda
· Markeren als ongelezen
Miranda Van de Noort 1 maand geleden geplaatst
Goedenavond,
Wij maken ons zorgen omtrent het gedrag van ons zoontje van 8 jaar. Hij heeft ruim een jaar ADHD vastgesteld en diverse medicatie bij hem geprobeerd. Hij slikt sinds december dexafitamine, maar hij wordt steeds driftiger, maakt zijn werkjes niet af en is zichzelf niet meer. Aangezien wij al een hoop andere medicatie hebben uitgeprobeerd, weet iemand misschien nog een goede andere suggestie?
reactie op @mirandavandenoort:
Coen Olde Bijvank hoi Miranda, volgens mij heb ik ook op een ander topic van jouw gereageerd.. ga met jouw zoon in gesprek.. ik zoek altijd naar een oorzaak.. want die is er hoogstwaarschijnlijk 99% :p

binnenkort stellen wij ook weer een e-book beschikbaar voor ouders van kinderen met ADHD met veel verschillende tips die je zo in de praktijk kunt toepassen.
1 maand geleden

Beantwoorden

Erik Kortekaas 1 maand geleden geplaatst
Hi Miranda,
Wij gebruiken al ruim een jaar Ritalin en dit werkt prima voor onze zoon.
reactie op @erikkortekaas:
Coen Olde Bijvank mocht ja als ouder niet tegen medicatie zijn dan is Ritalin echt aan te raden.. dit werkt bij zo'n 80% van de kinderen en volwassenen met ADHD.
1 maand geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 1 maand geleden geplaatst
Hoe reageerde hij op de andere medicatie? Wat zijn de ADHD verschijnselen zonder medicatie die je probeert te verbeteren?

Dit klinkt in ieder geval niet goed, er zijn mensen die zich opgejaagd voelen door dexamfetamine. Misschien is de dosis te hoog of reageert hij er gewoon niet goed op. Ik zou zeker contact opnemen met de behandelaar...
reactie op @lindaalexandra:
Miranda Van de Noort De andere medicatie was te snel uitgewerkt, dit gaven wij 1 maal per dag, waardoor zijn concentratie en motivatie rond 11.30 uur was uitgewerkt. Vandaar nu deze medicatie twee keer per dag na het ontbijt en lunch.

Zonder medicatie is hij heel druk, erg impulsief en kan zich nauwelijks concentreren. Vandaar de medicatie. Echter hebben wij wel het standpunt medicatie prima, maar hij moet wel zichzelf blijven, dat is nu niet echt het geval.
1 maand geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 February 2019 om 21:54
Aantal lezers 11
Aantal reacties 6