Zoon met ADHD/ass/begaafd

Laatste reactie 05/08/2021 21:33 door Eef
· Markeren als ongelezen
Syl Balk 3 maanden geleden geplaatst
Hallo alllemaal,
Ik ben Syl 33 jaar. Moeder van dochter 5 en zoon van 8. Vanaf dat mijn zoontje 2,5 jaar is sloeg een lieve zorgeloos jochie om naar veel problematiek. Ik had al snel door dat dit niet door een situatie kwam maar dat er wel degelijk iets aan de hand was. Hij ontwikkelde zich vooral heel snel cognitief. Maar de rest bleef achter. Fijne motoriek bleef achter, spraak bleef achter, sociaal bleef enorm achter, en energie nam enorm toe net als ongewenst gedrag. Ik was net zwanger van de tweede. Toen het ook heel heftig werd. Dus eerst link je dat daar aan. Maar het gedrag bleef en werd ook erger en erger. Toen zijn zusje er was Eisden hij alle aandacht. Toen hij naar school ging werd ook daar veel problemen geconstateerd. Peuterconsulent erbij. Weer therapie, weer geen vooruitgang, eindelijk een persoonlijkheidsonderzoek, maar helaas die hebben er een potje van gemaakt. Er was zogenaamd niks aan de hand. En second opinion kon pas over 2 jaar. Groep 3 ging wel stuk beter. (Uitdaging) hij ging eindelijk leren. Dus school prestaties gingen als een speer. Sociaal bleef hij enorm achter. En werd toen heel erg gepest. Regels/vriendjes/spelen wat is dat?
Groep 4 ging weer iets beter. Weer bij andere hulpverleners terecht gekomen en na ruim 9 maanden wachtlijst eindelijk nieuw onderzoek. Daar kwam wel degelijk iets uit. Zware ADHD, autistische kenmerken, en begaafd. En wanneer ADHD onder controle zou zijn zal begaafd en autisme waarschijnlijk nog meer naar boven komen.
Ondertussen heeft hij medicatie langdurige methylfenidaat. Dit werkt vooral voor zijn rust in zijn hoofd. Maar verder is de energie en gedrag nog altijd het zelfde. 
Naast dit alles. Is hij ook nog eens in de nachten niet zindelijk ivm diep slapen. Dus plaswekker/ elke nacht gebroken nachten voor mij omdat hij ook niet van de wekker wakker word.
Overdag heeft hij een horloge die afgaat om de 2 uur om te plassen maar ook daarmee regelmatig overdag te laat naar de toilet.
En om het plaatje compleet te maken is hij ook nog aan het pre puberen. Hij heeft volledig lak aan ons en regels lapt hij nog meer aan zijn laars. Hij beïnvloed ons hele gezin. En mijn man en ik willen het allemaal heel positief benaderen, er alles aan doen om hem te helpen. Maar we zijn enorm leeg, moe, en op. We houden echt van hem maar wow wat is dit zwaar.
Dochter doet het ondanks de situatie erg goed. Heeft ook een flink karakter. En is ook aardig slim. Maar merk ook echt dat zij er last van heeft. Ze hebben samen ook absoluut geen leuke band. Kunnen echt niet samen. Uitzonderlijk wel eens.

Nou dus dat ben ik met mijn gezin.
Groetjes Syl
Eef Douma 2 maanden geleden geplaatst
Beste Syl,

Dit verhaal komt mij erg bekend voor.

Onze jongste heeft dezelfde combinatie van labels.

Na veel gedoe is hij inmiddels wel op de goede school terecht gekomen, maar thuis gaat het nog niet goed.

Ik ben al een jaar bezig om de juiste hulp te regelen zodat we het als gezin vol kunnen houden. Dat mijn partner ADD heeft helpt ook niet echt.


Ik hoop dat jullie inmiddels de juiste hulp hebben gevonden, want het is bij vlagen echt loodzwaar inderdaad zo’n slim en en snel overprikkeld kind.  Ook al houd je nog zo ontzettend veel van die knul.

Heel veel sterkte, groet van een lotgenoot.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 July 2021 om 07:54
Aantal lezers 17
Aantal reacties 2