Zomaar even een hele praktische vraag :)

Laatste reactie 01/10/2017 17:47 door Coen
· Markeren als ongelezen
Margreet Singerling 4 maanden geleden geplaatst

Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Margreet, 41 jaar en ben de trotse moeder van Pippa 9 jaar. Pippa is vorig jaar gediagnosticeerd met ADHD, gelukkig vooralsnog zonder gebruik van medicatie. Ze zit inmiddels in groep 6 en we mogen ons gelukkig prijzen met de school en de leerkrachten die zeer welwillend zijn en meedenken hoe we voor Pippa het onderwijs het beste in kunnen richten. Nu mijn uiterst praktische vraag. Vanuit de kinderarts van het behandelcentrum is het verzoek naar de leerkracht om over een periode van 4 weken Pippa te observeren op school (werkhouding, concentratie, werktempo, houding naar leerkracht en medeleerlingen enz..). Vanuit de leerkracht is de vraag of hier een standaard formulier voor is. Dit ook vanwege de werkdruk. Weet iemand of er zo'n formulier bestaat en zo ja, waar kan ik deze dan vinden? Het behandelcentrum heeft ons hierin niet echt verder kunnen helpen. Mijn dank is alvast groot!

Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Hallo Magreet, 

Leuk dat je lid bent geworden van ons ADHD forum, welkom.

Fijn dat er zoveel begrip vanuit school is. Dit is in andere gevallen vaak wel anders waar kinderen maar buiten de klas worden gezet in hokje.. zodat de anderen er geen last van hebben. Natuurlijk een 'makkelijk oplossing' maar helpt niet echt mee om het 'probleem/situatie' op te lossen.

Super dat het behandelcentrum ook met jullie meedenkt, altijd goed.

Kun je hiervoor geen simpele Excel sheet voor gebruiken? Ik heb in bijlage een voorbeeld gemaakt van een simpel voortgangsformulier. Wellicht nog wat gedetailleerder maar dat is ook zo aangepast.

Of bedoel je niet zo'n formulier als dit @magreetsingerling ?

Laat maar weten :D

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 September 2017 om 02:56
Aantal lezers 23
Aantal reacties 2