Zeer veel gedachten..

Laatste reactie 04/10/2017 09:21 door Karlos
· Markeren als ongelezen
Karlos van Kampen 4 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Volgens mij ben ik bij de juiste plek beland om mezelf voor te stellen.

Ben een lange tijd zwijgend lid van deze site geweest, en daar bleef het ook bij. De reden hiervan is dat ik mijn totale denkvermogen vanwege een zeer zwaar ongeluk moest reorganiseren omdat deze totaal in de war was.
Ik kom uit september 1971. Ik ben van mezelf uit niet enorm druk, mijn gedachten gaan echter in een sneltreinvaart, en houden nooit op.

Doordat ik zelf gewend ben om met dit verschijnsel te leven, valt het me niet eens meer op.  Van anderen krijg ik wel te horen dat ze me vrij druk vinden in mijn manier van communiceren. Ooit is er gezegd dat ik ADHD heb, ook is ADD geoperd. 

Ik heb raakvlakken met beide aandoeningen, maar feitelijk is niemand in staat om mij concreet te vertellen waar ik last van heb.

Gezien mijn drukte en onrust heb ik van de huisarts ritalin en methylfenidaat gekregen. Beide middelen hadden weinig tot geen effect op mijn functioneren. Wat bij de buitenwereld wel duidelijk merkbaar was, waren de rebound effecten.

Recentelijk heb ik uit eigen beweging de GGZ ingeschakeld voor mogelijk meer duidelijkheid, en dit is nog gaande. Wel heb ik dexamfetamine voorgeschreven gekregen, en ben dus nu dit middel aan het proberen.   

De afwijkende gedragingen die ik ondervind, zijn het kennelijk enorm snel denken, het zeer snel uitgekeken zijn op alles, continue bepaalde spanningen opzoeken of creeeren, zeer weinig slapen, en weinig tot geen vermogen om me ergens op te richten en datgene ook daadwerkelijk af te maken. 

Doordat ik voorlopig niet verplicht ben om te werken, heb ik meer tijd voor mezelf gekregen.  Ik heb 2 kinderen die bij hun moeders wonen, en de momenten dat ik gewoon alleen ben, begint het mijzelf op te vallen dat ik weinig structuur heb, en daarnaast ook vrij chaotisch ben. Gelukkig is mijn verantwoordelijkheidsgevoel wel dusdanig aanwezig dat ik mezelf er wel toe kan zetten om mijn kinderen een goed en rustig onderkomen te bieden.  Voor mezelf wil ik dit ook, maar heb nog geen manier gevonden om dit te bewerkstelligen.
Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Welkom Karlos! Leuk om je introductie te lezen, heel veel mensen zijn 'stil zwijgend lid' hoor. Maar op den duur krijg of heb je vragen en wat is dan mooier dan dit ADHDblog forum bestaat. Ben er ook erg trots op.

Herkenbaar verhaal.. dat jezelf niet in de gaten hebt dat je druk of anders bent is normaal hoor. Heb ik nog steeds, nu 31 jaar. Hoort erbij en niet teveel van aantrekken.. wat heeft het voor zin om je erover druk te maken.. juist :)

Hoelang heb je ritalin en methylfenidaat geprobeerd? En rebound effecten zijn vaak altijd wel aanwezig, in het begin heel sterk.. de eerste 4 tot 8 weken.. daarna zouden af moeten nemen.. is dit niet het geval.. dan misschien andere medicatie gebruiken.

Sport je ook.. plan je structuur in jouw leven etc..? Ben heel benieuwd.. zelf bouw ik steeds meer structuur in en dat werpt zijn vruchten af.

Bijvoorbeeld, smorgens direct bed opmaken, daarna douchen, ontbijten, wasje draaien en daarna online aan de slag (online marketeer) of het koeriersbedrijf.. dit doe ik 1 á 2 dagen in de week.. even wat anders dan een computer en bevalt erg goed.

's avonds nog even hardlopen, ongeveer 3 keer in de week. En sinds een paar dagen lees ik 20 minuten voor het slapengaan, ook heerlijk trouwens.

Fijn dat je wel de verantwoordelijkheid kunt nemen voor jouw kinderen, de omgang en wat daar allemaal bij komt kijken.

Misschien is het een idee, dat je eerst met een weekplanning begint en met kleine stappen regelmaat in het leven brengt.

Daarnaast kun je ook een klein dagboekje bijhouden.. waar je elke dag in een paar regels uitlegt wat er is gebeurd.. vooral positieve dingen.. maar natuurlijk ook negatieve dingen (mochten er die zijn) en deze dan weer relativeren.. waarom gebeurde het, kan ik het verbeteren de volgende keer, was het onmacht etc..

Succes!
Karlos van Kampen 4 maanden geleden geplaatst
Hoi,

Wederom bedankt voor jouw reactie.

Jij bent nu 31 las ik. Ikzelf ben 46.  Ik noem zelf meestal mijn geboortejaar,  gewoonweg omdat ik 46 al oud vind klinken hahaha...

Ik heb methyl en ritalin een paar maandjes gebruikt.  Precieze details herhinner ik mij niet meer omdat ik behoorlijke geheugenverlies heb door mijn ongeluk in 2011.

Voor mijn ongeluk was ik altijd handel aan het drijven, en destijds ging het op financieel vlak dusdanig goed, dat ik in staat was om mijn drukte en kennelijk hectische denkwijze compleet op te vangen door continue mijn prikkelbehoefte te bevredigen door zeer veel van woonplek, vervoer, mensen om me heen etc te veranderen. Al met al een super fout bestaan, maar op dat moment wel leuk. 

In 2011 heb ik een zeer zwaar auto ongeluk gekregen, en na het overleven ervan is er bij mij THL vastgesteld. (traumatisch hersenletsel)  THL is bij iedereen anders, en kan dus moeilijk in een hokje worden geplaatst. Bij mij uit het zich vooral in een bewegingstoornis (ik loop alsof ik een borrel te veel op heb) Verder ondervind ik op cognitief vlak enig hinder. DWZ ik kan minder goed onthouden omdat mijn korte termijngeheugen schade heeft.  Wat ook lastig is, is dat alle emoties, zowel positief al negatief, vele malen heftiger bij mij binnenkomen.  Gelukkig ben ik geestelijk wel dusdanig hersteld dat ik in staat ben om op een goede manier mijn mankementen te improviseren. Ik heb zelfs een opleiding als ervaringsdeskundige voltooid.    

Juist omdat ik enorm op mezelf ben aangewezen, en ik niet meer in staat ben om mijn drukte met allerlei gekkigheden te compenseren, is voor mij wel de tijd aangebroken om op een effectieve wijze mijn drukte en hectiek te neutraliseren.

Ik vind het geweldig dat je bepaalde dingen zoals sport, lezen, een soort van dagboek bijhouden en een bepaalde structuur aanbrengen aangeeft, gewoonweg omdat ik zelf exact dezelfde dingen in mijn hoofd heb. Ik moet er alleen nog aan beginnen.  

Eigenlijk is de kern van mijn probleem al redelijk zichtbaar. De dingen waar ik eventueel baat bij zou kunnen hebben zijn al wel in mijn gedachten aanwezig, Mezelf er toe zetten om deze ook daadwerkelijk uit te voeren blijft veelal achterwege. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 October 2017 om 02:34
Aantal lezers 20
Aantal reacties 3