Wordt Lisdexamfetamine vergoed door zorgverzekeraar?

Laatste reactie 13/01/2020 13:53 door Maurice
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Lisdexamfetamine is een nieuw medicijn voor ADHD in Nederland. Mijn vraag is of Lisdexamfetamine wordt vergoed door zorgverzekeraar? Aangezien we deze vraag zeker gaan krijgen vanuit geïnteresseerden.. en dan kunnen we altijd verwijzen naar dit topic. Graag een goed antwoord op Lisdexamfetamine of dit wel of niet wordt vergoed door zorgverzekeraar?

ervaringen lezen over Lisdexamfetamine? Ga naar het volgende topic https://forum.adhdblog.nl/conversations/lisdexamfetamine-ervaringen
Willem Jansen 2 jaar geleden geplaatst
https://www.terugbetaalregeling.nl/nl/overzicht-medicijnen/elvanse%c2%ae/

Mr B 2 jaar geleden geplaatst
Zoals Willem met de link al aangeeft is er een terugbetalingsregeling. Je betaalt (naast eigen risico) een eigen bijdrage van max. €250 p/j voor Lisdex. Die €250 kun je weer terugbetaald krijgen. Hiermee is Lisdex netto niet duurder dan Methyl of de oude Dex, het is alleen iets omslachtiger.
John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb toevallig vandaag even geïnformeerd wat het eigenlijk kost schrik niet !

Elvanse 70mg (lisdexamfetamine)
Kost 197 euro per maand dit gaat natuurlijk van je eigen risico af.

Daar bovenop heb je nog een eigen bijdrage van 70 euro per maand en hier is idd een terugbetaal regeling voor wat je wel zelf moet regelen:
https://www.terugbetaalregeling.nl/nl/overzicht-medicijnen/elvanse%C2%AE/
reactie op @johndex:
Mr B De gewone Dex werd toch ook geboekt op je eigen risico? Dus dat is dan vergelijkbaar. Eigen bijdrage geldt idd niet voor Dex, maar die kun je dus terugkrijgen. Per saldo lijkt het me dan hetzelfde?
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Klopt ook helemaal ?

Ik zeg het erbij omdat je vanuit de verzekering toch van het eerste kwartaal rond de maand mei ineens een rekening krijgt van 385 euro eigen risico + 3x70=210 eigen bijdrage
Totaal 595 euro
De 210 krijg je later terug maar je moet het op dat moment wel hebben.

2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Novan N 2 jaar geleden geplaatst
Ik werd vanmiddag gebeld door een medewerker van de apotheek. Hij vertelde dat hij een recept voor Elvanse binnen had gekregen voor mijn dochter. De kosten voor 3 maanden waren 272,- waarvan wij 230,- zelf zouden moeten betalen. Volgens zijn berekening zouden wij op jaarbasis ongeveer 670,- bij moeten betalen (4x230,- en daar de terugbetalingsregeling vanaf).

Volgens mij klopt dat niet, voor kinderen geldt het eigenrisico niet. Daarnaast is er een maximale eigen beidrage van 250,- maar deze zou je via de terugbetaalregeling vergoed moeten kunnen krijgen. Ik kom er dus op uit dat wij geen eigen bijdrage voor de medicatie van onze dochter moeten betalen. Dat is ook wat ik van alle info hierboven begrijp. Of mis ik toch iets? 
Mr B 2 jaar geleden geplaatst
Dit zegt Google er over de maximale eigen bijdrage:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/zorgverzekering-2019/eigen-bijdrage-medicijnen

En dit over het eigen risico in geval van meeverzekerde kinderen:

https://www.geld.nl/zorgverzekering/service/eigen-risico-zorgverzekering-kind

Kort gezegd geldt het eigen risico niet voor kinderen, maar de eigen bijdrage wel. Die is echter idd gemaximeerd op €250/j, en dus terug te krijgen via de regeling. Uiteindelijk zou Elvanse je dan per saldo niets moeten kosten, al moet je er zelf even achteraan..
reactie op @bbking:
Remsterio Frinkel Maarrrr. Is de tbr van Elvanse wel echt voor volwassenen? Ik lees voor 6 tot 17 jarigen ?
Is de max wat we moeten betalen zeker weten de eigen risico plus 250 eigen bijdrage? Waarna die 250 vergoed word via tbr? 
Elvanse staat niet tussen de lijst van geneesmiddelen die wordn vergoed....
Mijn twijfels groeien ineens...

2 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B Zou me niet teveel zorgen maken,

Ik kreeg het mee zonder een pinpas te hoeven trekken.. Rekening wordt gewoon naar je zorgverzekeraar gestuurd, althans bij mij.

Ps. Hier de site van de terugbetalingsregeling zelf. Staat geen leeftijdsgrens in, maar gewoon het standaard vage 'advies" Komt er volgens mij op neer: als je een recept hebt van een arts en een factuur van je zorgverkeraar/apo dan kun je het gewoon declareren. En daarnaast, je eigen bjdrage is hoe dan ook gemaximeerd op €250/j

Edit: de site (eh dus, Elvanse is uitgwerkt :-))

https://www.terugbetaalregeling.nl/nl/overzicht-medicijnen/elvanse%c2%ae/

2 jaar geleden

Beantwoorden

Remsterio Frinkel Thanks ?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Novan N 2 jaar geleden geplaatst
Uiteindelijk kwam de apotheek ook tot dat inzicht. Het duurde even, en moest ze even voorgekauwd worden, maar nu zijn ze ook op de hoogte.
Onze dochter is vandaag begonnen!
Elena Breeman 2 jaar geleden geplaatst
Hallo, 
Mijn zoon en ik zijn na 3 weken strijden begonnen met Elvanse, 50 mg en 70 mg. De weg er naartoe is een hel geweest. Zoals velen van ons van dex naar Amfexa naar Elvanse. Maar wij hadden apotheek de Hoefslag in Barendrecht die niet wilde meewerken. Voor 30 tabletten 70 mg moest ik €111,76 betalen en 30 tabletten 50 mg €110,00 en ik moest het zelf declareren bij mijn zorgverzekeraar. Maar mij zorgverzekeraar vertelde dat ik dit medicijn niet als particulier mocht declareren. Ik zou geen geld terugkrijgen. Weer terug naar de apotheek, maar hij wilde de rekening niet naar mijn zorgverzekeraar sturen. De apotheker wilde zeker zijn van geld, omdat het om grote bedragen gaat. Ik moest dus op zoek naar een apotheek die de rekening zou doorsturen naar mijn zorgverzekeraar. 
Met hulp van de assistent van mijn arts en de site terugbetaalregeling.nl heb ik een goede apotheek gevonden, Boots apotheek.
Al die energie en frustraties heeft mij echt 3 weken  ongelukkig gemaakt. 
Gister zijn wij begonnen en hopelijk hebben wij beide een beter resultast/gevoel bij Elvanse.
Aqua betaling zit het nu goed. Een deeltje wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er zal worden gesnoept van mijn eigen bijdrage dat heeft iedereen. Maar zodra mijn zorgverzekeraar mij een rekening stuurt met daarop eigen risico dan stuur ik die direct naar terugbetaalregeling.nl en binnen 5 werkdagen staat het op mijn rekening, zodat ik weer mijn zorgverzekeraar kan betalen. En als ik door mijn eigen risico  ben van €250 dan wordt het vergoed door mijn zorgverzekeraar.  Iets meer werk......en maar hopen dat het werkt.
Maurice G 2 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Dank voor je duidelijke uitleg Elena.

Sinds het eeuwige gezanik bij onze apotheek over de Concerta van onze zoon, zie ik er enorm tegenop om Elvanse Lisdex te gaan gebruiken.
Ik voorzie alweer ellenlange discussies met mijn apotheker over de vergoedeing en het feit dat ik in de apotheek mijn portemonnee moet trekken omdat meneer het vertikt de rekening naar de verzekeraar te sturen. Dit laatste is wel nodig om je eigen kosten te declareren bij TBR.

We zullen binnenkort zien hoe het gaat lopen. Ik zit eraan te denken om naar een andere apotheek over te stappen, maar de kans is groot dat het er daar ook niet beter op wordt.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 October 2019 om 11:52
Aantal lezers 109
Aantal reacties 9