Wisseling adhd medicijnen, nog tips? Goede ervaringen

Laatste reactie 30/08/2018 09:33 door Anita
· Markeren als ongelezen
Jessica janssen 1 jaar geleden geplaatst
Mijn zoon van 14 is nu zo'n ruim 5 jaar bekend met ADHD. Nu hij een puber is wordt het niet makkelijker voor ons maar ook voor hemzelf. Sinds hij een vriendinnetje heeft heeft hij steeds meer aversie gekregen van zijn medicatie. Hij slikt 40 mg medikinet. Zijn eetlust is een stuk minder, maar zelf vindt hij het ergste dat hij verandert in een 'zombie'. We gaan nu kijken of er iets anders is in overleg met huisarts/kinderpsychiater. Zijn er nog mensen met tips of goede ervaringen met medicijnen?
Hij heeft het vooral nodig voor school, anders gaat alles langs hem heen en lukt het niet om te concentreren. Bedankt voor jullie reacties. 
reactie op @jessicajanssen:
Natalie Bakker Onze zoon van 12 jaar is ruim 2 jaar geleden van Medikinet naar Concerta overgestapt. Dit bevalt uitstekend, ik vindt hem stabieler gedurende de dag. Nu is Concerta erg prijzig en zijn nu overgegaan op Kinecteen. Precies hetzelfde medicijn, maar veel goedkoper ! Het is voor iedereen puzzelen en zoeken wat het beste bij hem/haar past 😉 Succes 👍
1 jaar geleden

Beantwoorden

Danny de Graaff Beste Jessica,
Ik dat ik me wel ergens in je zoon kan verplaatsen. Methylfenidaat vlakt nu eenmaal af. Bepaalde spontane reacties worden onderdrukt of verdwijnen. En dat geeft het zombie gevoel. Kan je niet een dosis lager gaan?
Of overdag de 6 a 8 uur werkende en eind middag een lage dosis normale ritalin.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Ritalin wel eens geprobeerd? Doet hij aan sport?

Wat mij echt goed helpt is een coach maar daar hangt ook weer een prijskaartje aan.

Niet schrikken.. maar staat hij zelf achter zijn medicatie gebruik? Ondanks dat hij al 5 jaar Medikinet gebruikt.
reactie op @coenoldebijvank:
Jessica janssen Ritalin is naar mijn weten dezelfde stof, methylfenidaat. Sport krijg ik hem helaas niet aan,zou zo goed voor hem zijn.
Eigenlijk is zonder medicijnen op dit moment geen optie, niet thuis en niet op school. Hij zou zonder ook niet op deze school kunnen blijven hoogstwaarschijnlijk. En dat wil hij wel graag.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Ah ok en van dat sporten kun je hem natuurlijk niet verplichten maar vertel hem dat goed voor hem is. Zelf ben ik ook geen fanatiek sporter, toch loop ik minimaal 2x in de week om de energie kwijt te kunnen en vooral om mij gedachten te laten gaan.

Medicatie kan zeker afvlakken, zelf heb ik dit ook een tijdlang gehad en om die reden ook gestopt met diverse medicatie. Het gaat nu goed.. had je toevallig mijn interview al gelezen?

Mijn levensverhaal in grote lijnen: http://www.krachtadhd.nl/tvreeksen/muur-om-me-heen-gebouwd/
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Cindy Barkhuysen 1 jaar geleden geplaatst
Mijn zoon, 15 jaar, gebruikt Concerta. Wij ervaren geen bijwerkingen in de zin van zombie achtige klachten. Ook geen verminderde eetlust (integendeel).
Wel sinds kort veel transpiratie (geurloos) maar alles behalve prettig.
Concentratie is prima. Goede schoolresultaten op dit moment en studeren gaat ook goed. In periodes van veel toetsen neemt hij mog wel eens kortdurende methylfenidaat later op de middag.
In overleg met kinderarts gaan we nu wel eens overstappen op kinecteen 54 mg.
Dit is een nieuwer medicijn, maar werkt in principe zoals concerta.
Kosten €7,50 per maand ipv €28,50
(Wij zijn verzekerd, daar niet van).

Dit is puur om te kijken of de bijwerking van het overmatig transpiren minder wordt of weggaat.

Het is soms zoeken naar het juiste middel en dan nog is het voor ieder kind weer anders hoe ze er op reageren.
Voordeel van Concerta, Kinecteen is eenmalig per dag innemen.
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Wat is de invloed van zijn vriendinnetje ?  Omdat hij sindsdien pas aversie heeft. Wie zegt dat hij last van "zombieachtige "  klachten. Ervaart hij dat werkelijk zo of wordt dat door anderen zo verteld ? 
reactie op @warhoofd:
Jessica janssen Tja dit is bij pubers altijd lastig te zeggen. Het vriendinnetje zelf is een lief en verlegen meisje, eerlijk gezegd denk dat hij vooral zelf bang is dat zij hem niet leuk vindt als hij medicijnen gebruikt heeft.
En ja ik merk ook dat hij afgevlakter is in zijn doen en laten, dus ik snap zijn reactie wel. Van klasgenoten kan ik me wel voorstellen dat ze zeggen wat ben je stil of niet meer grappig etc. Dat zal ook zijn invloed hebben.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Stefanie van den Berg Zeker heeft dat invloed (helaas). Een goede vriend van mij ook, had een super leuke vriendin maar omdat hij medicatie slikte voor zijn ADHD.. kwam zij tot conclusie dat het toch niet zo goede match was. Nou lekker hoor. 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Stefanie van den Berg 1 jaar geleden geplaatst
Je zou zeggen verhogen aan de andere kant je hoort het wel meer van mensen die langere tijd ADHD-medicatie gebruiken dat het na enkele jaren minder effect heeft.

Wellicht is het wisselen van medicijnen een goede stap. Maar zou die met de psycholoog of huisarts bespreken.
Jootje ten Broeke 1 jaar geleden geplaatst
Beste @jessicajanssen​ heeft u na 5 jaar medicatie gebruik wel eens zonder geprobeerd? In 5 jaar tijd kan een mensenleven in vele fasen veranderen.

Wellicht een tip om eens toe te passen en vragen wat uw zoon er zelf van vind? Wat kan het kwaad moet u maar denken.

Graag hoor ik van u een reactie hoe u hier over denkt.
reactie op @jootjetenbroeke:
Jessica janssen Alles wat we nu doen gaat in overleg met mijn zoon. Anders zou ik niet op zoek gaan naar iets anders. Driekwart jaar zonder hebben we in 2017 geprobeerd.
Hij zat toen nog meer met zichzelf in de knoei, veel last van woede aanvallen en het ging slecht op school. Uiteindelijk dus samen weer besloten medikinet te gebruiken maar dat is het nu dus ook niet helemaal. Nu nog aan het uitproberen. Concerta valt af. Werd hij agressief van. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Anita Dijks 1 jaar geleden geplaatst
Dexamfetamine werkt bij mijn zoon perfect
Geen bijwerkingen
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 June 2018 om 19:35
Aantal lezers 58
Aantal reacties 14