Wispelturig

Laatste reactie 26/09/2020 00:38 door AnnoMien
· Markeren als ongelezen
Last Vangekte 5 maanden geleden geplaatst
Mijn man en ik zitten nu in een tijd waarin we echt wel bepaalde keuzes 'moeten' maken, nooit mijn sterkste kant geweest. Deed eigenlijk altijd wat mijn ouders het beste leek, lekker makkelijk..

Keuzes als in, kinderen (nog even wachten of niet) / van ons huurhuisje toch eens gaan kopen / etc. Geen kleinigheden dus, en beiden iets wat ik liever vandaag als morgen zie gebeuren. Maar we willen nu eens een doordachte en verstandige keuze maken in plaats van dat impulsieve gedoe, van mijn kant dan ;)
  
Maar oh wat vind ik het lastig om een keuze te maken en vooral er bij blijven! Met de dag kan ik enorm verschillen van gevoel/ emoties en dan dus ook heel wisselend in standpunten van boven genoemde onderwerpen staan. Het gaat nog niet eens zozeer om de onderwerpen hoor, maar hebben jullie even een beeld. 

Iets waar mijn man op zijn plaats, en terecht hoor, helemaal gek van wordt. Elke dag lijk ik wel weer van gedachte te veranderen. Vermoeiend voor hem maar ook voor mezelf. Herkennen jullie je hierin? Dat wispelturige?  
Lotte van der Werf 5 maanden geleden geplaatst
Herkenbaar! Op een dag confronteerde een vriendin mij met het feit dat ik zo wispelturig was dat ze mij niet altijd meer kon geloven.  Au! Ik was in eerste instantie boos op haar maar ze had gelijk.  
Vraag jezelf af wat jij echt wil.  Los van de kinderen of je naam of je ouders.  Volgens mij weet je het stiekem wel.  Als jij daarachter staat wat de beslissing ook is dan is het goed. Voel je niet schuldig als je een beslissing neemt want uiteindelijk is dat minder pijnlijk voor je omgeving.  Je kan het
🔥 Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Absoluut! 

Dat zijn periodes.. (althans zo noem(de) ik ze)

Tegenwoordig maak ik keuzes, anders komen 'we' niet verder zeg ik dan altijd.. net zoals 'problemen' daar moet je per direct oplossingen voor vinden.. of in ieder geval actie ondernemen anders blijf het een 'probleem'

Van de kinderen is ook erg herkenbaar in die periode.. mijn ervaring is dat het nooit een 'goed moment' is.. ik bedoel dat je er klaar voor bent (misschien anderen wel.. dat kan natuurlijk).. 

Wel heb ik echt geleerd uit ervaring je gevoel te volgen en keuzes te maken.. anders blijf je 'wispelturig' :p.

Succes en we horen het wel @lastvangekte

Mitchell R 4 maanden geleden geplaatst
Hier ook herkenbaar!

Wij (mijn vrouw en ik) zitten momenteel exact in dezelfde fase.

Dankzij de medicatie (recent gestart) heb ik de ruimte in mijn hoofd om beter
naar haar te luisteren, en reageer ik minder uit emotie. Zij voelt eindelijk erkenning die ze verdient.

Nog steeds voel ik me echter bang dat dit de ''honeymoon fase'' van de medicatie is,
en ik daardoor een slechte beslissing zal maken, die niet terug te draaien is.
Natuurlijk naast alle onzekerheden die normaal zijn bij zulke levenskeuzes.

We hebben deze week een heel lang gesprek gehad, waarin we samen toekomstvisie hebben geformuleerd omtrent kinderen en verhuizen (van stad naar dorp).

Binnen deze visie krijg ik een beetje tijd om aan het idee te wennen, maar we gaan er wel voor.

Sinds het gesprek (duurde zeker 5-6 uur) mag ik me van mezelf niet meer overgeven aan de angsten en twijfel. Het is fijn om een keuze te maken en het daarna los te laten.
We hebben vertrouwen in elkaar en een fijn huwelijk, dus het komt wel goed.

Super moeilijk, maar het voelt ook als een avontuur waarin we zullen groeien.
Veel praten, en echt gaan zitten voor een bepaalde keuze (formuleren cons en pro's, wensen, verwachtingen) kan zeker helpen.

Ik weet niet of je hier iets aan hebt, maar wilde het delen. :)

Succes ermee!

Last Vangekte 4 maanden geleden geplaatst
Ontzettend bedankt voor de reacties, goed om te lezen dat het herkenbaar is en hoe jullie hiermee om gaan!

Wij hebben uiteindelijk een keuze gemaakt! Heel anders dan ik een maand geleden kon bedenken haha.. De komende periode willen we vooral rust en heerlijk gaan genieten van het leven samen. Gelijk daad bij het woord gevoegd, misschien 'to much information', maar ik heb inmiddels een spiraaltje. Dit geeft alleen al zoveel rust, nu is het zo en voel ik dat we hier zo ontzettend goed aan hebben gedaan. Hoewel we echt wel een kinderwens hebben, voelt het nog niet alsof we er klaar voor zijn. Genieten en eens lekker spontane dingen doen (laat dat spontane nou net een sterke punt van ons zijn!) 
reactie op @lastvangekte:
AnnoMien Annoe Lieverd. Verbeter mij als ik het fout heb hoor. Maar het komt op mij over alsof je opluchting voelt om nu nog geen beslissing te hoeven nemen. En uiteraard hoef je nooit een beslissing te nemen waar je niet achter staat. Het is alleen wel zo dat je nu in de toekomst een dubbeldikke beslissing zal (moeten) gaan nemen omtrent kinderen krijgen.
Ik bedoel, vaak gebeurt zoiets bewust spontaan. Nu met een spiraaltje zullen jullie dit met puur verstand gaan doen.
Dit kan een gevoel oproepen van: heb ik er wel goed aan gedaan. Ipv: ok dit is gebeurd en we dealen ermee.

Maar weet dat hoe bewust of onbewust je ook kiest voor kinderen krijgen, er is werkelijk niets dat je kan voorbereiden op het “hebben” van kinderen.

Als je ervoor kiest om je spiraaltje weg te halen, dan stem je in voor een leven vol nieuwigheden, verrassingen, hoogtepunten en dieptepunten.

Je kunt je echt niet voorbereiden op een leven met kinderen, in mijn ervaring.
Het enige dat je van te voren kan doen, is het hebben van een gedegen relatie.

Dus geniet nu van elkaar en leer elkaar (meer) kennen. Kinderen verstoren je relatie en maken deze tegelijkertijd sterker als de basis goed is.

Jouw wispelturigheid zal te maken hebben met het feit dat je geen idee hebt met wat je te wachten staat. Want vrijheidsbeperking in ruil voor iets dat je nog niet kent.

Mijn tip is, kijk naar je relatie. Deze hoeft echt niet perfect te zijn. Maar houd van hem en probeer in te zien of hij jou en je gezin de steun kan bieden die jullie nodig hebben.
Bij twijfel: kijk eerlijk naar jezelf en ad(h)d
Bij een no go: blijf nog even samen genieten en ontdek elkaar. En kijk dan verder.

Ik weet niet wat je leeftijd is. Maar ik denk dat dit op velen van ons van toepassing is.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 August 2020 om 00:10
Aantal lezers 30
Aantal reacties 6