Wiet?

Laatste reactie 15/02/2018 17:04 door Wessel
· Markeren als ongelezen
Neel pingpongbal 1 jaar geleden geplaatst
Hallo, mijn psychiater heeft mijn Rilatine drastisch verminderd omdat ik teveel nam.  Ik nam 80 mg per dag en is teruggeschroefd naar 40 mg. Maar vanaf de late namiddag en avond heb ik heel veel last van rebound. Voel me emo, het gaat me niet af, het hoeft niet meer voor mij, enfin, een treurwilg is er niets tegen. Maar een heel vervelend gevoel. Nu heb ik aan mijn dokter gevraagd of ik wiet zou mogen roken (bij ons in België is dat een jointje). Ze zei niet neen, maar moest er wel voor zorgen dat er geen rommel inzit. Ik heb compleet geen idee waar ik dat kan vinden , want in België is het illegaal. Zou ik dat in een koffieshop kunnen halen?
Zijn er nog mensen met ervaringen met wiet?
Ik neem ook CBD capsules maar daar merk ik niet veel van.

Ook heb ik me afgevraagd om over te stappen naar andere ADHD medicatie.

Ik had graag jullie meningen gehoord.
Dankje,
N.
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Of je wiet mag roken kun je alleen zelf beslissen. Wat wel een gevaar hierbij is : de kans dat je eraan verslaafd raakt is nogal groot. Dan heb je er een groot probleem bij.

Andere medicatie is misschien passender. Of een combinatie met wat je nu hebt. 
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
wietolie dan https://adhdblog.nl/wietolie-en-reguliere-medicatie-ervaringen/

mocht je ervaringen hierover willen lezen, dat kan dan in het volgende topic https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-wietolie-en-adhd

Wessel Hinken 1 jaar geleden geplaatst
Lastig. Ik rook zelf ook wiet met adhd, alleen het wordt wel heel erg afgeraden. Ik rook het wel wekelijks omdat ik dan beter kan ontspannen als ik thuis ben.
Ik gebruik het alleen daarvoor en niet als ik nog iets moet doen. Van wiet word ik namelijk alleen rustig en niet scherper of geconcentreerder (in tegendeel), maar zo heb ik wel het geduld om een film te kijken of gewoon te ontspannen.

Daarvoor heb je wel een indica nodig, dat is de wiet die zorgt voor ontspanning en kan ook zorgen voor een relaxte nachtrust en kan ook stress verlichten. Stativa is de wiet die dus zorgt voor meer energie en is uplifting, die zou ik je met adhd afraden.

Voor het leven overdag gebruik ik ook ritalin.
Ik denk dat wiet niet een goede vervanger is maar het wel rustgevend kan zijn op tijden dat je niks hoeft en je die rust niet kan vinden maar wel graag wil.

Ik denk dat je moet kijken naar een andere vervanger. We zijn nu eenmaal ook nog eens gevoeliger voor verslavingen..Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 February 2018 om 13:53
Aantal lezers 16
Aantal reacties 4