Wie kan me helpen?

Laatste reactie 14/04/2019 09:56 door Coen
· Markeren als ongelezen
Pascal Kapitein 3 maanden geleden geplaatst
Beste...
Als kind heb ik altijd Ritalin gebruikt (ongeveer tot mijn 20e jaar) maar omdat ik toen medicatie keur moest slikken die absoluut niet samen konden niets ik tijdelijk stoppen. Na de kuur voelde ik me nog steeds goed. Waardoor ik samen met de arts had afgesproken om geen Ritalin meer te gebruiken. Nu een aantal maanden geleden ben ik met overleg met ggz weer begonnen. De rede was dat ik het langzaam weer terug kreeg alleen heftiger dan als kind. Ik ben inmiddels 41 jaar en gebruik nu 20mg per 4 uur dat is voor mij 4x per dag. Ik merk nu de laatste dagen dat voordat de 4 uur voorbij is de Ritalin is uitgewerkt. Ik sta dan gelijk weer te stuiteren, druk in me kop, enz. En ook naar mijn gezin ben ik niet meer zo vriendelijk dan. (Geen agressie)

Mijn vraag: mag ik zomaar mijn Ritalin doses verhogen of moet dit altijd in overleg met het ggz?
Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
@pascalkapitein​, meestal vraagt je behandelaar om in de gaten te houden hoelang de dosering werkt. Werkt de huidige dosis wel goed, alleen niet altijd vier uur? Na hoeveel tijd begint het uit te werken? In dit geval is de dosis wel goed, maar de timing niet. Je kunt er dan voor kiezen om een nieuwe dosis te nemen voordat het uitwerkt. 

Overleg anders maandag even met je behandelaar. Zomaar ophogen zou ik niet zonder overleg doen..
reactie op @lindaalexandra:
Pascal Kapitein Meestal is het uitgewerkt na 3 uurtjes.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Dat is vrij normaal. Het werkt meestal zo rond de drie uur, soms korter en soms iets langer. De kunst met kortwerkende medicatie is om net voordat het uitwerkt, de volgende dosis te nemen. Dus niet om de vier uur, maar om de drie uur (of net daarvoor). Helpt die 20mg verder wel goed? 
Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Blijkbaar voel je het zelf aan.. dat is al een positief teken. Wel zou ik ervoor kiezen om dit samen met jouw huisarts of psychiater te overleggen en precies hetzelfde te vertellen als wat je hier doet.

Die hebben hier wel vaak begrip voor en gaan wel mee in jouw verhaal. 

Maar zelf verhogen of verlagen zou ik absoluut niet doen. Niet dat enorm veel kwaad kan denk ik.. maar het is fijner als iemand over je schouder mee kan kijken.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 April 2019 om 19:02
Aantal lezers 9
Aantal reacties 5