Werkingsduur Rilatine vermindert

Laatste reactie 08/07/2018 18:14 door Neel
· Markeren als ongelezen
Neel pingpongbal 1 jaar geleden geplaatst
Hallo allen, ik ben gisteren naar mijn psychiater geweest. Mijn Rilatine wordt verhoogd. Ik zei hem dat ik het gevoel heb dat de Rilatine heel snel uitwerkt. Hij zei dat bij sommige mensen met een gastric bypass het voorkomt dat de medicatie sneller uitwerkt dan mensen zonder. Dus ik ben er eentje van.
Momenteel neem ik nu 80 mg per dag. Volgende maand wordt dit geëvalueerd.

Groet,
N.
Aafke Aafke 1 jaar geleden geplaatst
Mag ik vragen hoelang je al Ritalin gebruikt? Ik hoor en lees namelijk meer verhalen dat na een jaar of twee de medicatie niet meer goed werkt zoals in het begin. Dit kan komen dat het lichaam te gewend aan de medicatie is geworden. Absoluut jammer maar wel wat ik dus vaker lees.

Simpel voorbeeld: als je dagelijks 2 paracetamol slikt tegen jouw hoofdpijn en dit maanden of misschien wel jaren doet.. dan heeft op het laatst geen effect meer. Ik denk dat dit dus te maken heeft met het te lang gebruiken van.. 

Zegt hij met zekerheid dat het door de gastric bypass komt? Ik heb namelijk mijn twijfels daar over.. ik ben natuurlijk geen arts.. maar heb wel veel ervaring met medicatie.

Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
@neel​ hoeveel milligram neem je per keer in en om de hoeveel uur gebruik je Rilatine?
Neel pingpongbal 1 jaar geleden geplaatst
@ coen: ik neem 'smorgens een tablet van 30 MR, 's middags een tablet van 30 MR en rond 16u een tablet van 20 mg. Ik heb soms nog het gevoel dat het te weinig is.
Hij stelde ook Strattera voor. Maar op een of andere manier ben ik daar niet zo voor.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 July 2018 om 10:57
Aantal lezers 12
Aantal reacties 4