Type werk - overeenkomsten bij mensen met ADHD?

Laatste reactie 14/01/2019 14:47 door Remsterio
· Markeren als ongelezen
Jorg Jansen 6 maanden geleden geplaatst
Patronen in type jobs. Welk werk blijft interessant en bij welk werk houden mensen met ADHD het lang vol? Wat zijn daarin cruciale aspecten die het lang doen volhouden?

Wie zit er al een langere tijd op dezelfde plek op het werk en werkt voor een werkgever?
Wie heeft er veel plezier in zijn/haar huidige baan?
🔥 War Hoofd 6 maanden geleden geplaatst
Ik heb al heel lang dezelfde baan. Deze is afwisselend in alle opzichten. Om de paar uur een andere plaats, andere mensen en een andere situatie.  
Deze combinatie maakt dat dit lang kan denk ik. 
reactie op @warhoofd:
Jorg Jansen Tof, wat voor functie bekleed je als ik vragen mag?
Hoelang doe je hetzelfde al en heb je hier nog steeds genoeg plezier en voldoende motivatie in?
6 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd In de hulpverlening/ sociaal werk en dan ambulant. 
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
ik vind 'nieuwe' prikkels fijn en die mij ook bezighouden.. waar dan ook te wereld.. ik doel dan op online marketeer (heel breed woord).. werken op een laptop / internet. 

mijn corebusiness: het bouwen van 'marketing funnels' voor klanten van A tot Z.. van product tot klant.. dat houdt mij al 7/8 jaar bezig als ondernemer (begonnen met WP sites bouwen voor mensen)

wel zie ik door het vallen en opstaan.. dat ik tussendoor ook nog van alles probeerde met en zonder succes.. nu ik vader ben van een tweeling heb ik de handenvol en hou ik mij focus sinds een goed half jaar op:

1. Online Marketing 
2. ADHD
3. Cryptocurrency

4* bonus - persoonlijke ontwikkeling, lezen.. video's kijken.. opleiding.. 

2016 en 2017 waren bijvoorbeeld nare jaren.. 2018 (dit jaar was al weer iets beter) 2019 moet het hem worden.. 

Oja.. de patronen van mijn werk van jongs af aan zijn.. dat ik overal maar een paar maand tot een max 2 jaar aan het werk ben geweest.. was ik er weer klaar mee.. toen in de tussentijd ook gekozen om te gaan ondernemen (daarvoor nog in het leger, jaja, haha)

Eigenlijk bij school / opleidingen net zo.. een paar maand en ik was weer weg.. totaal 6 of 7 stuks.. te gek voor woorden.. maar goed.. :)
Corina Fiolet-honkoop 5 maanden geleden geplaatst
Leerkrachf groep 1/2. Structuur en genoeg prikkels voor mij. Nu alweer 2 jaar invalkracht waarbij regelmatig een paar dgn vast voor een periode en losse dgn elders.
Ik pak wel mijn e bike ipv de auto. Dat geeft rust voor en  na mijn werk.
Combi werken en gezin lukte niet. Dus 17 jaar geleden  baan opgezegd en groot pleeggezin geworden.
En nu in de invalpool. (Nog 1 pleegkind thuis en man is voorlopig huisman)
reactie op @corinafiolet-honkoop:
Coen Olde Bijvank @corinafiolet-honkoop​ knap hoor.. ik moet er niet aan denken als ADHD, hele dag dat getetter en geschreeuw, haha. PETJE AF :)
5 maanden geleden

Beantwoorden

Juud G. 5 maanden geleden geplaatst
Hi Jorg,

Mijn personal trainer vertelde me zojuist dat hij ADHD heeft (echt waar). Het sporten/bewegen zorg ervoor dat hij goed kan functioneren in zijn werk. Hij vertelde me dat als het allemaal even teveel werdt... hij een rondje gaat rennen. Dat deed hij ook al toen hij kind was. 

Doordat hij naast ADHD ook dyslexie heeft kon hij op de lagere school niet zo goed meekomen met lezen etc...maar hij was super goed in de gymles. Zo heeft hij zijn passie verder ontwikkeld.

Zijn focus voor deze passie (sport / bewegen), zorgt ervoor dat hij goed is in zijn vak. Verder heeft hij ieder uur een andere personal training klant, en dat zorgt dan weer voor de broodnodige afwisseling.

zo doet hij het....
Annemarie VB 5 maanden geleden geplaatst
Ik werk als zzp'er op een dagbesteding voor mensen met Alzheimer. Daar naast ben ik een bedrijfje aan het opzetten in interieur adviezen. Voor de rest thuis mama. Heb veel vrijheid nodig in werk en wil er mijn eigen draai aan kunnen geven. Voor de rest herken ik wat Mathieu schrijft dat ik vooral nuttig wil zijn. Het liefst had ik ook bij de politie gewerkt. Helaas nu niet meer haalbaar om met gezin en add een opleiding te volgen. 
reactie op @annemariev:
Coen Olde Bijvank doe je goed.. leuk dat je er even een foto bij hebt geplaatst :)
5 maanden geleden

Beantwoorden

Naomi - 5 maanden geleden geplaatst
Hoi, ik ben leerkracht 5/6/ taalcoördinator en leerkracht hoogbegaafde leerlingen. Ik werk drie dagen en doe dus elke dag iets anders. Als taalcoördinator heb ik veel verantwoordelijkheden en kan ik helemaal mijn eigen ding doen, dat werkt voor mij heel goed. Daarnaast heb ik eigen bedrijfjes, maar hier raak ik elke paar jaar op uitgekeken en begin ik iets anders. Daarnaast heb ik twee kinderen.Ook werk ik nog als vrijwilliger in een muziekcentrum en op een muziekfestival. Dat lukt door heel veel structuur aan te brengen, en een belachelijk uitgebreide agenda bij te houden. Ik probeer ook nog 3x in de week een half uur thuis te sporten, maar dit lukt me alleen als ik dat op vaste dagen doe, in de praktijk doe ik dit een aantal maanden heel gestructureerd en dan weer een tijd helemaal niet.

Voor mij helpt sporten, tijd voor mezelf (een keer in de zoveel tijd naar de sauna/massage/in bad etc.). Daarnaast kan ik mijn creativiteit kwijt in mijn hobby bedrijfjes en voel ik me nuttig op mijn werk.
reactie op @n:
Coen Olde Bijvank Ook voor jou @n ik vind het knap dat je dat doet.. leerkracht.. en daarnaast nog legio andere werkzaamheden zo te lezen. Zonder agenda ben je nergens :D
5 maanden geleden

Beantwoorden

Naomi - haha nee klopt. Ik heb nog een ouderwetse papieren agenda. Ik moet METEEN iets opschrijven en als ik mn agenda kwijt raak heb ik echt n probleem!
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
1) Ik werk in de thuiszorg voor mijn een super baan is toch afwisselend maar ik weet wel wat me te wachten staat dat vindt ik zelf wel heel fijn daarnaast kan ik lekker m'n energie kwijt!

2) Ik ben storingsmonteur bij Ziggo 😁. Geen dag hetzelfde, soms onderhoud, dan weer in het netwerk of bij klanten hun storing oplossen.. Voor mij als ADHD-er ideaal in ieder geval.

3) Ik werk op een bungalowpark en dat bevalt mij uitstekend😁.

4) Het kan ook anders ik zat op een ambulance, reden ADHD en pats baan kwijt.

5) Ik werk in de zorg. Ik werk onregelmatig, heb dus geen vast rooster. Wat dus betekend dat het iedere x anders is. Daarnaast zit ik nu op school voor een mbo 3 opleiding. Deze ben ik al 3x eerder begonnen. Maar dit mislukte steeds weer, mede door de ADHD. Nu zit ik al 2 jaar op school en hoef nu nog maar 1 jaar.

6) Ik werk in een supermarkt, alweer bijna 15 jaar, met enorm veel plezier, moet wel elke keer wennen als er nieuwe punten zijn, kost me veel kracht, en energie, maar ik red het prima.

7)  Ik werk ambulant met jongeren met onder andere ADHD. Mijn werk is altijd afwisselend en doordat ik van afspraak naar afspraak ga en nooit weet wat er nu weer gaat gebeuren, maakt het echt leuk!

@jorgjansen​ de bovenstaande reacties heb ik mogen ontvangen via mijn ADHD-netwerk.
Ron J 5 maanden geleden geplaatst
Al 30 jaar dezelfde werkgever met dien verstande wel met grote regelmaat gewisseld van functie en/of locatie. Altijd wel in de dienstverlenende sector daar ik in zulk werk het meest mn ei kwijt kan.
Monique Bollemeijer 5 maanden geleden geplaatst
Al ruim 40 jaar werkzaam in het kappersvak. Ik weet bijna zeker dat veel kappers een vorm van ADHD hebben. Velen van mijn collega-vrienden en kennissen die kapper zijn hebben ook dat chaotische. De clown-uithangende entertainende persoon. Vooral veel kwebbelend met de klant. 
Voor mij is dit iig zo. Ik heb nu een kamertje in mijn woning omgebouwd als kapsalon. Ideaal. Ik hoef niet door het drukke verkeer naar mijn werk. Ik kan zelf indelen. Maar t blijft vechten om rust in te bouwen. Ook ik heb sinds kort de diagnose ADHD. Als ik meer dan twee klanten in de salon heb dan begint de chaos in mijn hoofd. Het mooie is dat mijn klanten stil worden als ik een kleuring sta te mengen. Dat is denkwerk en concentratie. Dit doe in iets meer dan halve dagen en spreid de klanten steeds meer uit om rust in mijn werk te bouwen. Nu ik ouder word heb ik dit steeds meer nodig. En dan ben ik blij dat ik een eigen salonnetje heb, ik zou niet meer bij een werkgever kunnen omdat de druk veel te hoog is in deze jachtige tijd. Na mijn werk moet ik écht de rust in en doe je salondeur dicht. Dit is niet altijd leuk voor mijn man, maar als ik het "liefdevol" aangeef dan gaat dit stukje goed. Mijn man en ik gaan samen kijken wat goed voor ons is.......
Fien Hoffman 5 maanden geleden geplaatst
@jorgjansen

Mijn basiskennis is redelijk groot, en zodoende heb ik diverse verschillende banen gehad: apothekersassistente, stage Pabo in groep 1/2 & 5/6, woonconsulente, secretaresse en diverse andere sociaal juridische dienstverlening banen. Momenteel ben ik thuismoeder.

Ik heb een grote behoefte aan een fijn en betrouwbaar team. Structuur is héél fijn & afwisseling is nog fijner. Het liefst 2-3 x per dag, zodat ik mijn focus erbij kan houden en mijn creativiteit kwijt kan. In diverse jobs werd ik vaak ingeschakeld als bemiddelaar. Waarschijnlijk omdat ik sociaal en rechtvaardig ben en situaties neutraal kan bekijken.
Ik ben op mijn best in projecten. Alleen & soms in teamverband. Vroeger had ik een bijbaan als caissière bij een supermarkt. Ik dacht dat ik dood ging van ellende... Was heel blij dat ik na een half jaar aan de servicebalie mocht gaan staan; meer afwisseling.

Helaas veel reorganisaties meegemaakt, waardoor de laatste menen die werden aangenomen ontslagen werden. Last in, first out. Wel veel plezier van alle banen gehad.
Sylvia de Wit 5 maanden geleden geplaatst
Vanaf mijn jeugd heb ik al verschillende banen gehad en vele scholen niet af gemaakt. Havo, Mavo, LHNO ... en toen gestopt..... Altijd het idee gehad dat ik waarschijnlijk niet zo slim was..... maar dat niemand dat mocht weten....  
Later toen ik in de ww zat, mocht... ik door een werkervaringsproject vd WW  werken, als administratieve kracht! Ik kwam in een buurthuis te werken, waar mensen mijn andere kwaliteiten zagen.... het cement tussen de stenen...!  Op hun heftige aanraden ben ik toen de part-timeopleiding HBO-KW gaan doen. 20uur werk en 20uur Sociale Academie, opleiding.  Ik moest wel bewijzen of ik het niveau wel aankon!  
Dat hele examen, was moeilijker dan dan de 4 jarige opleiding! 😂
Gelukkig is dat met veel hulp toch gelukt. 

Ik heb de academie afgemaakt en heb jaren lang als Cultureel werkster gewerkt. 
Heel afwisselend!Dat was mijn droombaan, later is dat beroep wat uitgehold enben je met een HBO diploma meer een manager,.  Ik vond het contact met de mensen en nieuwe activiteiten bedenken, het leukst!

Johanna Roede 5 maanden geleden geplaatst
Geloof het of niet, maar ik werk al 20 jaar bij de zelfde werkgever als; jawel, secretaresse.... je weet wel, het vak waar ze altijd vragen om nauwkeurigheid, met overal deadlines.
Ik kan enorm goed improviseren 😂 maar wil ook altijd eigenlijk iets anders.
Angelo Schijven 5 maanden geleden geplaatst
Ik zit door andere psychische problemen thuis momenteel,
Maar met veel plezier gewerkt in gok hallen in centrum Amsterdam
Gevarieerde gasten en op t Damrak altijd druk met volk altijd wat te zien😄
Ook horeca vond ik erg leuk angelo
Sara Br 5 maanden geleden geplaatst
Ik werk in de communicatie bij een NGO. Mag veel reizen naar minder veilige landen, spannend en afwisselend, maar ook best vermoeiend. De rest van de tijd zit ik op kantoor, verhalen uit te typen, vragen te beantwoorden, nieuwe dingen te bedenken. Heb best veel vrijheid, maar soms is op kantoor zitten ook best saai, vooral als ik alleen op kantoor zit, heb echt wat leven om me heen nodig en werk, deadlines, impulsen! Misschien zijn ADHD'ers wel niet gemaakt voor kantoorbanen.
Jean-Pierre Lenssens 5 maanden geleden geplaatst
Ik werk 18 jaar aan de stad in Sint-Niklaas. Begonnen aan de groendienst, dan via examen vast begonnen op openbare werken waarvan ik de laatste 2 jaar met de pekwagen rondreed. Ik was vogelvrij maar het was steeds het zelfde, puttekes vullen met koude pek, niets voor mij dus om dit tot mijn pensioen te doen. Toen kreeg ik de kans om via een intern examen van job te veranderen binnen de stad, chauffeur, dit is een afwisselend job waar ik mij in kan verdiepen in wat ik vervoer. soms zijn dit heel kwetsbare zaken met verschillende afmetingen. Ik heb blijk baar een goede kijk op die dingen, het is telkens een uitdaging om andere spullen te transporteren en ook op verschillende plaatsen te komen en contact te hebben met verschillende mensen. Net wat ik nodig had. 
Angelo Schijven 5 maanden geleden geplaatst
Heel verschillende jobs 😄
Maar vooral niet te eentonig blijkt denk ik wel✌🏻
Remsterio Frinkel 5 maanden geleden geplaatst
Ik werk met mensenmet ernstig probleemgedrag. Begeleider.
Werk waarbij ik alert moet blijven, mijn eigen speelruimte heb, creativiteit in kwijt kan, en waar ik goed in ben.
Doe dit werk nu 12jaar.
Merk wel dat ik lately wat meer aan het switchen ben van groepen, echter is de organisatie soms wat minder goed aan het worden.
Verander nu dus maar van werkgever haha, eens zien of dat wat helpt, of dat het toch een Adhd ding blijkt, en dus uitgekeken ben op mn werk. Maar dat denk ik niet.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 December 2018 om 14:10
Aantal lezers 79
Aantal reacties 24