Welke voeding bij ADHD?

Laatste reactie 17/04/2021 10:39 door Fay
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
Gezonde voeding helpt zeker om ADHD te verbeteren, daar ben ik van overtuigd.

Maar zijn er nog specifieke producten (lees:eten) te koop om ADHD nog een eens extra te stimuleren?
Wendy Hogendorp 4 jaar geleden geplaatst
Ik merk bij mijn zoontje wel verschil als hij chinees eet. Nu zeggen ze dat daar iets in zit die adhders niet goed verdragen. En snoep etc merk ik ook een verschil.
Maar als hij een haring eet dan merk ik een positief verschil.

Ik denk dat als je je er echt in verdiept en er de tijd voor neemt. Je heel veel kan bereiken met voeding.
Team ADHDblog.nl [geverifieerd] 4 jaar geleden geplaatst
Reactie 1 - Denk dat voeding zeker veel verschil kan maken.. mijn zoontje krijgt zo mijn mogelijk tarwe koemelk en suiker.. en daar reageert hij erg goed op.. zodra hij bijvoorbeeld wel veel suiker binnen krijgt.. zie ik hem gewoon weer veranderen in zijn gedrag en omgang..

Reactie 2 - Mijn zoon van 9 eet zoveel mogelijk glutenvrij. Daarbij slikt hij 4 verschillende soorten voedingssupplementen. Hij kan zich veel beter concentreren en zijn lontje is een stuk langer geworden.

Reactie 3 - Ik geloof dat ADHD voeding persoonsafhankelijk is want de 1 is gevoelig voor gluten en een ander voor tomaten. Maakt het heel lastig vind ik. Zelf let ik er op zoveel mogelijk dopamineverhogende voeding te nemen en supplementen ipv medicijnen en mijn jongste zoon geen chocola haha stuitert ie alle kanten op.

De bovenstaande 3 reacties zijn afkomstig van ervaringsdeskundigen.
Esther de Vries 4 jaar geleden geplaatst
mijn zoon krijgt geen gluten, suiker, melk en ei. Zodra hij dat krijgt plast hij namelijk zijn hele bed onder,.. Qua gedrag merk ik geen verschil. Alleen bij bedplassen,.. en hij heeft geen buikpijn meer, geen opgezwollen buik meer.
Mike Vlemmix 4 jaar geleden geplaatst
Ik geloof ook echt dat voeding invloed kan hebben op adhd. Sinds mijn zoon geen cornflakes meer krijgt is hij minder boos. Of het komt door de suikers of door de melk of iets anders weet ik niet. Ik zou het wel uit willen zoeken waar mijn zoon op reageerd maar ik ken daarvoor alleen het red dieet. Zoeken jullie dit zelfstandig uit of krijg je daar hulp bij. Ik weet niet goed waar ik mee zou kunnen beginnen welke voedingsmiddelen ik weg zou kunnen laten.. zien jullie dan meteen een verandering in gedrag en weet je dan ook waar het aan lag.. ik ben hier echt nog zoekende in...
Adriana Van den Hoek 4 jaar geleden geplaatst
Voeding heeft zeker wel invloed op adhd. vanaf mijn 17de heb ik verschillende soorten medicatie gehad. het laatste was concerta maar was niet meer voldoende met 2 kleine kinderen.
Ik ben bij een natuurarts terecht gekomen en heeft veel voeding getest waar ik niet tegen zou kunnen.
o.a. andere gluten, suiker, banaan en kaas wat slecht voor me zou zijn. dit ben ik vanaf toen gaan veranderen. eet volledig gluten vrij, weinig suiker, geen banaan en geen kaas ( af en toe wel bij op de pizza, maar dit is minimaal) en idd na anderehalve week was ik medicijn vrij. Ben er echt heel rustig van geworden in me hoofd. Maar o wee als ik gluten eet of teveel suikers of kaas.... dan heb ik mijn adhd hoofd weer terug :-(
ook slik ik elke dag op advies van de natuurarts B12, magnesium citraat, omega 3-6-9 en vitamine d3.
deze heb ik ook echt nodig, voraal de b12 en magnesium. heb wel eens geprobeerd het af te bouwen maar dat merkte ik ook al snel na een paar dagen.

Ik gun echt alle adhd-ers deze rust, heerlijk is het. medicijnen zijn na een paar uur uitgewerkt en dit niet :-)
reactie op @adrianavandenhoek:
Mike Vlemmix

Bij wat voor natuurarts ben je geweest? Ik heb geen idee bij wie ik hiervoor kan zijn. Huisarts en ziekenhuis helpen ook niet mee. Die zeggen dat ik voor mijn zoontje van 8 nergens terecht kan voor bv. Een voedselallergie test. Echt stom, maar ik zoek gewoon verder tot ik het wel vind..?


4 jaar geleden

Beantwoorden

Rafael Schelhaas 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb het met caffeine, sinds ik nu 4 weken caffeine vrije koffie drink zijn de paniekaanvallen minder en merk ik ook dat ik niet van die gejaagde buien heb. Dus die houd ik er in.

Ik kan zelf totaal niet tegen frisdrank, en dan vooral de Coca cola dat heeft nog een veel ergere reactie dan de caffeine dan stuiter ik zo erg dat het voor niemand meer leuk is. Geen frisdrank.

Chocalade kan ik ook niet tegen, en eet ik zelden nu nog. 

En snoep met teveel e nummers werkt ook niet bij mij, probeer ook zo min mogelijk snoep te eten.

Denk vooral mager vlees, vis, groente, fruit en zo min mogelijk kolydraten helpen, tenminste bij mij wel. 
reactie op @rafaelschelhaas:
Coen Olde Bijvank Wat goed om te lezen Rafael. Irma Stoof-Brand heeft er ook een uitgebreid artikel over geschreven:

'Welke invloed heeft voeding op ADHD en wat tekorten als gevolg hebben'

https://adhdblog.nl/adhd-en-voeding/

4 jaar geleden

Beantwoorden

Nicole Hoogenboom 4 jaar geleden geplaatst
Dat van die koffie ga ik dan ook maar eens proberen Rafael. Niet dat ik een stuiterbal ben maar dat hoofd van mij is werkelijk nooit klaar met werken.
De andere dingen die jij niet meer gebruikt staan eigenlijk al weinig op mijn lijst, alleen af en toe chocolade van Tony's Chocolonely. En dan de zeezout caramel :).  Over koolhydratenminderen hoor ik wel vaker positieve geluiden, misschien daar ook eens naar gaan kijken. Wie weet wat het doet voor me.
Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
Fay basta 5 maanden geleden geplaatst
Kleurstoffen en geraffineerde suikers vermeiden kan al een flinke boost geven.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 July 2017 om 01:02
Aantal lezers 68
Aantal reacties 12