Welke medicatie voor kind met ADHD?

Laatste reactie 02/02/2019 11:02 door Coen
· Markeren als ongelezen
Jenske CFR 9 maanden geleden geplaatst
Welke medicatie gebruikt jullie zoon of dochter met ADHD?
Hoeveelheid en hoe vaak slikken per dag?
reactie op @jenskecfr:
Desiree Ines Mijn dochter van 8 gebruikt methylfenidaat en dan de 12uur durende van 27mg,eindelijk sins de zomer goeie dosis zie veel vooruitgang maar zijn soms ook momenten dat ik er niet weet mee om te gaan want ben alleenstaand moeder en ik heb er soms best wel moeite mee dat ze zo druk is ,zijn er meer ouders die daar last van hebben en wat doen jullie dan 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Mar Vi Ik ben met mijn zoon nu ook begonnen met concerta. Ik merk dat hij enorme uitbarstingen tussendoor heeft! Wat voor bijwerkingen erbarmde jij? En helpt dit nieuwe medicijn?
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Coen Olde Bijvank 9 maanden geleden geplaatst
hopelijk komen er nog reacties. Maar de meeste kinderen gebruiken Ritalin. De hoeveelheid is vaak per kind verschillend. Wel start de psychiater of huisarts met doseerschema. Zie ook de link naar de PDF.

https://www.mmc.nl/verwijzers/wp-content/uploads/sites/40/2017/09/2015_Bijlage-1-Doseerschema-Methylfenidaat-RTA-ADHD-bij-kinderen-update_2pag.pdf
reactie op @coenoldebijvank:
Claire Ephimenco Hoi, 
Het is inderdaad per mens verschillend wat de gewenste hoeveelheid medicatie is. Dat is een zoektocht, werkt het medicijn ( hoeveelheid) en hoe lang werkt het. Want de duur verschilt ook per persoon. Belangerijk is dat er geen rebound plaats vind, dat moet je dan voor zijn met de volgende dosis als die nog ingenomen wordt. Gelukkig is dit allemaal informatie die ik van onze geweldige arts heb gehad die gelukkig enorm veel kennis heeft van ADHD en medicatie ect. 
Het is ook zo dat methylfenidaat meestal het meest gekozen medicijn is voor kinderen. 
Nadat ik wist hoe lang dit bij haar werkte en bij welke hoeveelheid mg het goed werkte konden we ook de langwerkende versie gaan proberen. Deze slikt ze op dagen zoals op school omdat de kortwerkende versie maar 2 uurtjes werkt.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Ben benieuwd naar de naam van de arts! Kan ook in een pm andries.berendsen86@gmail.com 
9 maanden geleden

Beantwoorden

Claire Ephimenco Sorry zie nu pas je reactie.
De arts is R. Rodrigues Pereira
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
M Schil 9 maanden geleden geplaatst
Hallo, mijn zoon van 13 is sinds een maand aan de ADD medicatie. Eerst methylfenidaat 36mg, innemen 7.15u ook in weekend. In Ochtend is hij moet merk ik, in middag wel rustig in zijn hoofd maar rebound moment wisselt sterk, van 16u tot inzet om 18u. Hij heeft ook kenmerken v ASS. Zit nu in havo 2, aan zijn motivatie ligt t niet. Ik ben erachter gekomen dat ik niet de aangevraagde Concerta heb gekregen bij apotheek maar een Mylan merk. Woensdag schakel ik met hem over op Concerta, ik wil kijken of dit beter werkt. Die rebounds zijn heftig en hij is dan na driftig eerst hyper.

Iemand van jullie ervaringen met bovenstaande?
Susanne Hartemink 9 maanden geleden geplaatst
Mijn zoon gebruikt nu ook ongeveer 1 maand Methylfenidaat. 
Begonnen met kortwerkend, maar door de schommelingen nu langwerkend.
54 mg met in de ochtend en avond 5 mg kortwerkend, in de ochtend omdat hij dan wat extra nodig heeft en in de avond voor het sporten en ik heb gemerkt dat de rebound dan bijna nihil is. Het gaat dan nog iets geleidelijker zijn lichaam uit. 
Richelle de la Combe 9 maanden geleden geplaatst
Mijn zoontje (7) gebruikt sinds een week  methylfenidaat 5 mg. Dagelijks 1 lang werkende pil om 7.30 uur (voor school) en 1 kort werkende pil om 14.30 uur (voor huiswerk/sport). We merken er nog niet zo veel van bij hem. Dus ik denk dat we het aantal mg wat gaan ophogen, mocht het deze week nog niet beter worden. 
Suzanne van Ewijk 8 maanden geleden geplaatst
Mijn zoontje van 5 slikt nu 2 weken lang 1x per dag 5mg kortwerkende ritalin.
We merken een klein verschil.
We hebben bewust gekozen om het maar 1x per (school)dag te geven omdat we niet willen dat de juf of overblijf juf hem de andere pil geeft.
Volgens de juf werkt het bij hem tot ongeveer 2u a half3 in de middag.
Kan iemand mij vertellen hoe lang de kortwerkende ritalin hoort te werken ongeveer?
Arnold L 8 maanden geleden geplaatst
Onze zoon (10 jr) slikt Concerta. Hier zijn we erg tevreden over.
Een aantal jaar geleden hebben we kort Methylfenidaat gebruikt, hier konden we niet merken dat het iets deed. Na een week zijn we, i.o.m. de kinderarts, weer teruggegaan naar Concerta. Het voordeel van Concerta is dat het langdurig is, dus we geen medicijnen moeten meegeven naar school.

Wel is hij door het medicijngebruik enorm afgevallen. 4 jaar geleden kwam hij bij de kinderarts als stevig (niet dik) jongetje, nu is hij erg mager. Verminderde eetlust blijkt ook een bijwerking te zijn.
De kinderarts houdt zijn gewicht en lengte ook in de gaten. We hebben om het half jaar een afspraak.
Caroline Lehembre 8 maanden geleden geplaatst
Onze zoon neemt equasym XR met verlengde werking ivm lactoseintolerantie. Om 7u30 20 mg en om 13 uur 10 mg. Werkt een 6 tal uren. Neemt het enkel tijdens de schooldagen. Zeer tevreden met het resultaat.
Jessica Lisman 5 maanden geleden geplaatst
Zoeken Zoeken naar de juiste hoeveelheid en soort, mijn zoon van 16 gebruikt nu sinds augustus 2017 ADD medicatie (zonder is echt niet te doen meer, zeker op school niet)
Tijdje lopen rommelen met de hoeveelheid maar hij gebruikt nu langdurige 54 Mg merk Mylan en soms een kortdurende van 10mg als hij huiswerk moet maken in de avond, naar lang zoeken werkt dit het beste voor hem!!
Maar zelfs met medicijnen is het nog energie vretend zo’n puber met ADD😬
Judith Elberse-Kamst 5 maanden geleden geplaatst
Mijn zoon van 7 gebruikte conserta 36mg waar we erg tevreden over waren. Helaas werkte het steeds sneller uitgewerkt. We willen geen ritalin bijgeven s middags vanwege eetproblemen in de avond. Sinds de kerstvakantie zijn we gestart met strattera. Begonnen met 25mg. Het heeft 6 weken nodig om een spiegel op te bouwen in het bloed dus kreeg hij ernaast ook nog conserta, 18mg. Hij had erg veel bijwerkingen, maar we hebben volgehouden. Het is zeer heftig geweest en vorige week nog niet veel resultaat. In overleg vorige week opgehoogd naar 40mg strattera. Onze laatste hoop om niet terug te hoeven naar conserta met ritalin, vanwege bijwerkingen, hoofdpijn, geen eetlust ed. Vanaf maandag zien we langzaam maar zeker resultaat! Dit medicijn werkt 24 uur en ik heb s morgens idd meer contact en lukt het hem zijn brood op tijd te eten, te luisteren en is gezellig. Ook s avonds dezelfde gezellige voor rede vatbare zoon. Ik durf nu toch te hopen dat het aanslaat. 
🔥 Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst

Ervaringen soorten medicatie bij kinderen met ADHDZoon is bijna 15 (175 en 72kg) krijgt 1x daags 54mg Concerta. Gelukkig geen bijwerkingen. Geen zombie trekken en blijft eten als een echte puber. In het weekend of vakantie slaat hij regelmatig over.
Dochter 14 (149 en 40 kilo) methylfenidaat 1 x per dag 54 mg gaat heel goed al stuitert ze er soms nog door heen.
Dochter van 10 gebruikt concerta 36 mg 1x per dag. In het weekend/vakanties geen medicatie.
Mijn kind krijgt adhd medicatie 1x 15 mg
en 1x10 mg medikinet. Weekenden en vakanties niet 
of maar 1/4
Medikinet 50mg 1x per dag. Hij gebruikt het meer voor als hij naar school gaat voor de concentratie als hij vrij is geen medicatie en dat gaat heel goed.
Zoon 17 jaar 1.77 lang en 74 kg methylfenidaat 54 mg gaat goed alleen 's avonds als het uit gewerkt is stuitert hij soms wel.
Dexamfetamine 15mg 1x per dag. Werkt goed doet ook turnen en waterpolo en 1 tot 2x per week begeleiding aan huis zodat hij een eigen vertrouwenspersoon heeft en hij aan zijn emotie regulatie kan werken.
Methylfinidaat 's morgens 15 mg tussen de middag 10 mg en laat op de dag nog 5 mg.
Mijn zoon,nu 20, heb ik van de methylfenidaat (ritalin) gehaald! Hij werd er erg agressief van,wat een zooi, heb zelf ook ADHD en zou dexamfetamine moeten eten, 40 mg per dag, nou niet meer.
Mijn zoon gebruikt iedere dag morgens 20 mg equasym retard.
Cbd olie is net zo krachtig als ritalin.volgens mijn zoon merkt hij bijna geen verschil.
Zoon 10 jaar 5mg Intuniv (Guanfacine)
. Dochter 8 jaar 2mg Intuniv. Papa zelf 39 jaar 100mg Strattera.
Voor diegenen wiens kind in het weekend geen medicatie neemt; zijn ze dan niet ontzettend moe? En hoe maken ze dan huiswerk zonder medicatie? Dat lukt hier helaas niet! (Zoon, 14, 36 mg concerta 1 x per dag).
Hij is 9 jaar maar de volgende keer gaat hij meer krijgen omdat het uitwerkt tegen de late namiddag en geen concentratie meer heeft voor zijn huiswerk.
Mijn kind krijgt Relatine 30mg 2x per dag.
Mijn dochter van nu bijna 11 jaar gebruikt al sinds haar 6e Equasym 10 mg dit is lang werkend en werkt geleidelijk uit. Hierbij gebruikt ze ook 2x pd Methylfenidaat 5 mg. Alleen Methylfenidaat slikte ze in het begin maar daar kreeg ze verschrikkelijke rebound van...ze wilde dan echt dood zo rot voelde ze zich dan...nu gaat het heel goed en ze neemt het ook in het weekend. Verhoging van de dosering niet nodig geweest tot nu toe.
5 Mg medikinet retard. Avonds 2x 2 mg circadin (melatonine).
Dexamfetamine, concerta, methylfinidaat gehad onze zoon maar niks helpt.
Zoon van 10 jaar gebruikt Methylfinidaat 2x per dag 5 mg.
Puur voor school. 10mg werd hij ziek van. Waren wat huiverig en zo maar gelukkig heeft hij er baat bij. Weekend en vakantie geen medicatie.
alle reacties op de vraag welke ADHD medicatie voor kinderen met AD(H)D zijn verkregen via het ADHDblog platform.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 September 2018 om 01:07
Aantal lezers 69
Aantal reacties 16