Welke medicatie gebruiken jullie kinderen?

Laatste reactie 27/05/2019 15:32 door Dejan
· Markeren als ongelezen
Greta van den Berg 3 jaar geleden geplaatst
Hallo lotgenoten, mijn zoon van 14 heeft de diagnose ADHD gekregen en er wordt door de dokter aangeraden om medicatie te gebruiken.

Echter ben ik hier geen voorstander van, bestaan er nog alternatieven?

Vanaf heden let ik al wel op de voeding van mijn zoon, bijvoorbeeld de geraffineerde suikers zoveel mogelijk vermijden.

Graag jullie mening/hulp gevraagd.
reactie op @gretavandenberg:
Sanne Algra Oh Greta ik herken het zo! Mijn dochter kreeg, na diagnose, hetzelfde bericht. Ik mocht gaan "uitzoeken" wat voor haar werkte. Gelukkig waren we er al heel snel achter dat Methylfenidaat het deed voor haar. Ze krijgt het alleen op schooldagen. En in de weekenden en vakanties lekker niet. Ze vind het zelf zo ontzettend fijn dat haar hoofd rustig is als ze moet opletten!


Ik geef haar nog steeds medicatie met een dubbel gevoel. Want welke ouder wil dat mooie lijfje nou volstoppen met "troep" waarvan je niet weet wat het op lange termijn doet?


Maar als ik zie wat het met haar doet op school, met haar prestaties, sociale vaardigheden en dus geluksgevoel, denk ik nu:"nou dan maar twee pilletjes per dag en een gelukkiger kind!"


Het helpt misschien om te kijken naar hoe je mannetje zich voelt met en zonder pilletjes. Ik kon met methylfenidaat duidelijk verschil zien! Sterkte met je keuze!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Cindy poortvliet Hoi Sanne,
Wat fijn dat methylfenidaat werkt voor je dochter. Ik heb het ook voorgeschreven gekregen voor mijn 7 jarige zoon. 1x half tabletje 8.00 uur en 1x halve om 12uur. Ik heb ze in huis maar durf niet te starten. Doodeng dat hij er er iets ergs van krijgt. Wat was jouw ervaring met de 1ste pil? En wanneer begon t te werken? Merkte zij daar gelijk iets van? Ik hoor het graag. Cindy
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Tom X 3 jaar geleden geplaatst
Er is geen alternatief voor medicatie wel zijn er verschillende soorten. Bij de een werkt dexamfetamine beter bij de ander een methylfenidaat. Het wisselt per persoon.

Sommigen zeggen baadt te hebben bij LTO3. Echter is dit erg duur en er zijn geen echte bewijzen. Het zit meer in het homeopathie/hocus pocus segment.

Alle suikers hebben dezelfde moculaire samenstelling. Het lichaam ziet geen verschil. Dus of je nu honing of tafelsuiker gebruikt maakt voor het lichaam niks uit. Suikers zijn echter wel essentiële voedingsstoffen. Het enige dat geldt is de hoeveelheid.
jolanda pranger 3 jaar geleden geplaatst
Mijn zoontje gebruikt nu sinds een week methylfenidaat van Mylan. De komende weken zullen moeten uitwijzen wat de juiste dosering is.

Sinds een jaar weten we dat hij ADD heeft en vooral zijn school resultaten leiden onder zijn gebrek aan concentratie. Alleen voor de schooldagen willen we nu medicijnen inzetten.

Eigenlijk zijn we hier geen voorstander van en het afgelopen jaar hebben we allerlei andere opties geprobeerd; meer 1 op1 begeleiding op school, geen suiker, (nog) meer regelmaat/structuur, schema's voor huiswerk, LTO3.

Terugkijkend heeft dit eigenlijk allemaal niets opgeleverd behalve veel frustratie bij hem, ons en de juf...

Vandaar nu toch de keuze voor medicatie. Nog steeds icm minder suiker en veel structuur. We hopen dat hij hiermee een beter en plezieriger schooljaar tegemoet gaat.

Veel succes met jullie keuzes. Een boek dat ik nog kan aanraden is Wonderlijke Wazigheid.
Heeltje Blerkem 3 jaar geleden geplaatst
@jolandapranger methylfenidaat dat is Ritalin? Of haal ik nu twee soorten door elkaar..

Ik ben benieuwd naar de resultaten, wil je dat nog een keer in een topic schrijven.. "ervaringen van 2 maand methylfenidaat gebruiken" ben wel benieuwd.
reactie op @heeltjeblerkem:
jolanda pranger Zal ik doen! De werkzame stof in Ritalin is methylfenidaat..


Mijn zoon is net 9. Hij is begonnen met 12,5 mg per dag en sinds vandaag is dit verhoogd naar 20 (2x10) mg.


We geven willen hem dit alleen op schooldagen geven maar doen dit nu ook in het weekend zodat we niet afhankelijk zijn van de waarneming van de juf. Hij heeft tot op heden geen last van bijwerkingen maar we hebben ook niet niet gemerkt dat dit 'iets doet'.


Overigens krijgt hij op school nu extra ondersteuning door een remedial teacher (voor spelling/rekenen) en een coach gericht op de Matrix methode. Bij dat laatste wordt er middels 2-3 sessies geprobeerd rust in je hoofd te krijgen door alle onderwerpen die door elkaar lopen een plek te geven (in je hoofd en daar buiten).


Bij deze coachingssessies ben ik zelf ook aanwezig en ik ben heel benieuwd!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
@heeltjeblerkem dat zijn positieve ontwikkelingen! Ik ga zelf ook starten met Ritalin, heel lang wou ik geen medicatie maar ben nu 30 en ga de grote stap maken.Zelf start ik ook met Ritalin, best wel spannend!Als ik de volgende ADHD ervaringen van Volwassenen lees:- http://forum.adhdblog.nl/conversations/persoonlijk-adhd-verhaal-ik-dacht-steeds-hoe-kom-ik-over
- http://forum.adhdblog.nl/conversations/volwassenen-met-adhd-elisabeth-vroegh-persoonlijk-adhd-ervaring
- http://forum.adhdblog.nl/conversations/voor-het-eerst-hoorde-ik-de-stilte
luisa abreu 3 jaar geleden geplaatst
Mijn zoon slikt ook methylfenidaat Mylan, 1x 10mg dag. We zijn ook niet voor medicatie, maar als ik nu vergelijk met afgelopen jaar, dan moet ik toegeven dat hebben we verbetering gezien. We geven ook alleen op school dagen, verder niet. Gelukkig hebben we ook een kinderarts die denkt zoals wij. Het blijft medicijn...
Jelte Hoekstra 3 jaar geleden geplaatst
@luisaabreu zo weinig maar kinderen? Een goede vriend van mij (ADHD 30 jaar) die slikt 4, 5, 6x 10mg Ritalin per dag, namelijk om de drie uur.
reactie op @jeltehoekstra:
luisa abreu Bij mijn zoon gaat meer over de concentratie en op de sociaal gebied. Hij doet nu veel beter op school. Hij zegt dat ook en hij is 8j. Op school merken wel de verschil tussen s'morgens en s'middags. De medicijn werkt maar 4 uur. We willen ook geen slapperige kind, dit is alleen maar om een beetje rust te krijgen in zijn hoofd. Daarom geven we voorlopige maar 1x10mg.
3 jaar geleden

Beantwoorden

Ellen Bolk 3 jaar geleden geplaatst
Onze dochter gebruikte eerst methylfenidaat. Dit ging niet goed. De boze buien die ze al had werden alleen maar erger. Daarom waren we overgestapt op dexamfetamine. Eerst leek het goed te gaan, maar naar verloop van tijd kreeg ze steeds meer depressieve gevoelens. Op school kon ze de lessen maar moeilijk bijsloffen en vriendjes en vriendinnetjes had ze amper. Kinderen leken haar niet te begrijpen, haar niet te zien. Daarom hebben wij de keus gemaakt haar een jaar over te laten doen. En tevens zonder medicijnen. Wij waren en zijn nog steeds van mening dat met extra begeleiding vanuit school en bepaalde instantie je een heel eind kan komen. En tjonge wat is ze gegroeid. Het gaat nu een stuk beter met haar. Ze heeft vriendinnetjes en op school kan ze beter meekomen. Ze is dan wel vaak hyper de pieper, maar een stuk gelukkiger zonder de medicijnen. En dat geeft ze zelf ook aan. Nu begrijp ik echt dat dit niet voor elk kind geldt. Er zijn kinderen die echt gebaat zijn bij deze medicijnen. Voor ons heeft het zo uitgepakt. En geloof me, ik vond het ook verschrikkelijk om deze medicijnen haar te geven. Maar doe alles voor haar geluk. En aangezien het bij ons niet goed uitpakte, hebben wij weer gekozen voor haar geluk door te stoppen. Gewoon proberen en anders kan je altijd weer terug. Succes!
Debby Güngör 3 jaar geleden geplaatst
Ik lees mee....wij weten nu sinds begin dit jaar dat onze dochter 7 jaar adhd heeft. Met advies medicatie. Nu is miin mening dat ze wel heel snel dit advies geven maar dat terzijde. Nu komen we op het punt dat we er hoogst waarschijnlijk wel aan moeten gaan geloven. We hebben ouderbegeleiding. Onze dochter heeft zelf sessies en bieden thuis structuur aan maar toch blijft ze vastlopen. Het probleem is dat ze op school een voorbeeldkind is. Maar dat dit thuis eruit komt dmv boos gedrag. Ergens wik ik wachten op een signaal dat we wel aan de medicatie moeten gaan beginnen maar onze kinderpsycholoog zeg dat ze dan ovrrbelast zal zijn......nu gaf ze zelf aan dat ze haar drukke hoofd zo vervelend vind....dit is wel het signaal denk ik....
ABC Krabbe 3 jaar geleden geplaatst
Mijn van 9 heeft AdhD en krijgt sins een half jaar

Hij heeft veel adhd!

Medikinet CR 20 mg en hij reageert er goed op

Maar als ze zijn uitgewerkt na 8uur lang.

Merk je wel dat hij druk wordt.

Hij wordt binnekort ook opgenomen

Bij het triversum voor 3 maanden

Ter observatie

Mensen hier ervaring mee?
Hella de Ridder 3 jaar geleden geplaatst
mijn zoon 7 bijna 8 krijgt sinds een twee weken mylan retard langwerkend 12 uur van 27,5mg de gewone methyl kortwerkend had hij misselijkheidsklachten aanhoudend van an kwam niet meer in slaap. Bij deze gaat het met de nightime bed thee om de dag prima. Geen bijwerkingen tot nog toe. Citotoets al veel beter, bij begrijpend lezen bijna verticale lijn omhoog, Minder gefrustreerd rustiger in zijn hoofd meer geduld en wij gaan in de weekenden nu ook door met medicatie. Afgelopen weekend zonder geprobeerd maar drama en doodslag gewoon niet ;leuk daar hij het niet geregeld kreeg om ook maar iets te doen. Voor de medicatie dieet al aangepast (alsnog amper suikers of enummers) vitamines en visolie. En vast eetsctructuur wat op school niet opgaat moet thuis. Daarnaast sport hij met plezier bij turnen en waterpolo. met schoolzwemmen erbij sport hij ruim 5-7 uur per week wat hem ook echt helpt.
Mirjam Ester 3 jaar geleden geplaatst
Hoi allemaal,

Fijn om te lezen, overeenkomsten tussen onze kinderen maar ook de verschillen, Grote en kleine. Het geeft ook stof tot nadenken al die verschillende verhalen.

Mijn zoon kreeg in gr3 last van erge boze en depressieve buien. Als hij uit school kwam was hij zo overprikkeld door de negatieve aandacht gedurende de dag dat als er thuis maar iets kleins gebeurde de bom barste en hij op zijn bed lag en schreeuwde dat hij maar beter dood kon zijn( je hart breekt op zo'n moment) Pure frustratie voor hem en voor ons het moment om te zeggen, we gaan verder kijken... want ja het was wel een stuiterballetje en druk maar ach met twee grote broers....vonden we niet zo heel gek. Eerst t in de alternatieve hoek gezocht maar de lto3 en bachbloesemtherapie werkt niet voldoende voor hem.

Er kwam de diagnose ADHD uit en sinds die tijd krijgt hij in de ochtend en middag 5 mg (we waren hier niet helemaal voor maar zagen ons kind veranderen ten goede, hij bleef zichzelf maar minder overprikkeld) Nu in gr6 (bijna 10) krijgt hij in de ochtend krijgt een pilletje (5mg) maar in de middag neemt hij m vaak niet behalve als ie zelf er echt last van krijgt.
In de middag doen ze op school de leuke vakken waarbij hij zichzelf er iets makkelijker toe kan zetten om zich te concentreren (aardrijkskunde geschiedenis natuur en techniek dat vind ie leuk).

We zijn begonnen begin dit jaar bij een kindercoach met reflexintergratie oefeningen en deze doen we iedere avond. Of het daardoor komt dat hij nog redelijk laag in zijn dosis blijft en smiddags niet meer neemt.. wie weet, we gaan ermee door
Roos Bakker 3 jaar geleden geplaatst
hallo allemaal,
hier een zoon (bijna 8)sinds afgelopen zomer gediagnosticeerd met adhd. Praktisch meteen na de diagnose gekozen voor medicatie aangezien we voor die tijd al erg bezig waren geweest met gezonde voeding, veel sporten, pedagogische tips, rust, regelmaat, structuur, maar zonder resultaat. Op school in groep 3 kelderde zijn prestaties en haalde hij dikke onvoldoendes, terwijl hij in de kleuterklas nog een "cognitief vlot kind' werd genoemd. Thuis trok ik het slecht, want hij was "onhandelbaar". op school hield hij zich in en thuis kwamen alle frustraties eruit. Tics, driftbuien etc. Gestart met concerta en inmiddels omgezet naar het goedkopere methylfenidaat retard van Sandoz. Ook langwerkend, ca 8,5/9 uur werkt het bij hem. je kan goed merken als het weer is uitgewerkt. we hebben langzaam opgebouwd en gekeken welke dosering het beste werkt. Hij zit op 36 mg per dag, wat ik best veel vind, maar met minder hield hij enorm de bewegingsdrang en die is nu weg. geen last van apatisch gedrag, maar fysiek wel stukken rustiger. hij is nu in staat om aan tafel te blijven zitten en hij luistert!!! Als ik hem iets vraag dan doet hij het ook, eerder drong het gewoonweg niet door. Hij is stukken minder impulsief, denkt na voor hij iets doet en ik zie weer hoe sociaal en lief hij eigenlijk kan zijn. Op school zijn zijn schoolwerkjes beoordeeld met 8 e 9'ns!! Dus weer volop in de lift. Als het 's avonds is uitgewerkt voel ik weer even hoe het "was" en denk ik: pffff, het was gewoon niet te doen!! Hij rolt over de grond, springt op de bank, rent door het huis, praat op schreeuwende wijze en is gewoonweg NIET te corrigeren. Voor ons is medicatie echt een redding geweest. Enige nadeel zijn toch wel de bijwerkingen. Hij eet stukken minder. Snoepen doet hij nog wel, maar hij heeft geen honger meer, dus brood en warm eten gaat mondjesmaat. Verder slaapt hij voor 21 uur niet, wat voor een 7 jarig kind naar mijn gevoel net wat te laat is... maar goed, dat deed hij zonder medicatie ook niet...
Sharon Snijder 3 jaar geleden geplaatst
Mijn dochter gebruikt equasym XL 30 mg. Ze is nu 13 jaar. Op de basisschool heeft ze deze dosering ook een poosje gebruikt. Daar wilde ze uiteindelijk mee stoppen toen. We denken dat de dosering iets te hoog was, ze wilde zonder proberen en LTO3 uit proberen. Dit heeft ze gedaan tot bijna einde brugklas. Haar cijfers waren matig. Concentratie was niet goed genoeg.Het zat er wel in, maar kwam er niet uit. Samen besloten om toch te gaan herstarten. Weer met equasym 30 mg. Nu hele goede cijfers en nergens last van. Het werkt tot rond 16.00. Daarna is ze iets drukker, maar dat zijn we gezellig gewend :-)
In het weekend en vakantie slikt ze geen equasym.
Medikinet heeft ze voor equasym gebruikt daar had ze veel nare bijwerkingen van. Nu heeft ze nergens last. Ze heeft ' s middags iets minder honger, maar dat haalt ze in de avond weer in.
Greta van den Berg 1 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor al jullie reacties en mijn excuus voor de erg late reactie. Op dit moment gebruikt al ruim een jaar Ritalin en met succes.
Jelte Hoekstra 1 jaar geleden geplaatst
Wij ook Ritalin, bestaan er andere soorten medicatie voor kinderen dan? Dit is voorgeschreven en werkt uitstekend.
Marjolein Heikoop-snel 1 jaar geleden geplaatst
onze dochter van 10gebruikt mythielfenidaat langwerkend 36 mg en heeft daar ontzettend veel baat bij, ze heeft diagnose adhd
Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
Hier 3 x 5mg methylfenidaad voor een meisje van 12 jaar. Uiteindelijk willen we wel langwerkende medicatie proberen, maar de huisarts is hier voorzichtig mee. Huidige dosis werkt goed, ze moet wel steeds op tijd haar tabletje innemen.
Dejan Dejan 1 jaar geleden geplaatst
Ritalin en gebruik het al 5 jaar en bevalt heel goed, Onder medicatie zou het niet zo goed als nu.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 September 2016 om 14:04
Aantal lezers 117
Aantal reacties 23