Welke hulp voor volwassene met ADHD

Laatste reactie 17/11/2020 00:24 door
· Markeren als ongelezen
Harjo Tuitert 10 maanden geleden geplaatst
Iemand een lijst met hulp mogelijkheden voor ADHD? Ik heb al 10 jaar de diagnose maar verder geen hulp gezocht, nu wil ik daar verandering in gaan brengen. Ik zou meer organisatie in mijn drukke leven willen aanbrengen.
Tristan Lyklema 10 maanden geleden geplaatst
Goed bezig de wil is er! Top! Er is net een jaartje geleden een nieuw ADHD medicijn uitgevonden genaamd: lisdexamfetamine het werkt 12 uur lang. Dus geen gekloot met de hele dag Ritalin of dexamfetamine in nemen echt een aanrader dit medicijn.
reactie op @tristanlyklema:
Harjo Tuitert Bedankt voor het meedenken. Ik neem lisdexamfetamine zeker mee in mijn overweging.


10 maanden geleden

Beantwoorden

Phyllis - 10 maanden geleden geplaatst
Hoi Harjo,

Wat Tristan zegt, erg positief dat je hier nu verandering in wil aanbrengen! Wat betreft het organiseren van dingen: ik maak zelf gebruik van een whiteboard dat middenin mijn woonkamer staat. Op die manier kan ik er letterlijk niet omheen en zal ik hem dus ook niet vergeten! Op dit whiteboard zet ik elke zondag een weekplanning met de zaken die ik voor die dagen niet moet vergeten en een dagplanning om de details uit te diepen. Verder zet ik zaken zoals boodschappen en reminders op het whiteboard. Voor mij helpt dit enorm! 

Ook structuur zal enorm helpen om je leven wat meer op orde te krijgen. Zo ben ik zelf bezig (dit gaat nog niet altijd goed, eerlijk toegegeven) met een vast slaapritme: vaste bedtijd en opsta tijd. Iets anders dat structuur kan aanbrengen in je leven is het plannen van maaltijden. Ook mindfulness kan helpen balans in je leven te krijgen. Tot slot maak ik zelf gebruik van een gedeelde kalender op mijn telefoon. Deze kalender is verbonden met mijn partner zijn agenda. Op die manier heb je zowel je eigen, als je partners planning, op een rijtje!

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen!
reactie op @phyllis:
Harjo Tuitert Hallo Phyllis, een whitebord heb ik aangeschaft. Dat is voor mij al heel wat, de andere tips ga ik later uitproberen maar anders wordt het teveel van het goede in één keer.

Eerst dit maar eens voltooien.

Ik zal er aan proberen te denken, deze post te blijven updaten.


10 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 October 2020 om 21:15
Aantal lezers 14
Aantal reacties 5