Welke ADHD behandelingen in Nederland zijn er voor?

Laatste reactie 10/04/2020 22:39 door Gijs
· Markeren als ongelezen
Mora Mora 1 jaar geleden geplaatst
Hi! Welke behandelingen zijn er voor ADHD en worden deze vergoed in de basisverzekering?
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
De bekendste therapieën en behandelingen voor ADHD die ik ken zijn: 

Cognitieve gedragstherapie (eigen risico)
Psycho-educatie (eigen risico)

Veel behandelingen die via ggz-instellingen lopen worden wel vergoed, alleen ben je wel jouw eigen risico kwijt 385 euro.

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog Neurofeedback en en homeopathische behandelingen.. bijvoorbeeld een dieet.. maar of dit wordt vergoed in basisverzekering, weet ik niet.

Groeten, Coen

Gijs M 1 jaar geleden geplaatst
Tip: mocht je ooit via de huisarts doorverwezen worden of stap je zelf naar de GGZ, doe dit vooraan in een nieuw jaar.
Ook de GGZ werkt volgens de diagnose-behandelcombinatie wat wil zeggen dat vanaf het eerste moment dat daar iemand gaat rennen voor jou casus,  de teller gaat lopen.

Ik werd in November 2018 doorverwezen en kwam op een wachtlijst. Mijn eerste intake was in februari 2019. Omdat je pas eind 2019 je afrekening krijgt over 2018 moest ik over heel 2018 mijn eigen risico betalen. Gelukkig heb ik dit bespreekbaar kunnen maken en is de GGZ heel coulant geweest door de dbc's van 2018 en 19 op te schuiven naar het begin van het betreffende jaar. Voor 2019 gold hetzelfde omdat die dbc in November begon maar ik eind 2018 dus nog niet wist dat ik voor 2019 mijn eigen risico ook moest laten zakken.

Begrijpen jullie het nog? hahaha     
Kort:  let op je startdatum en je eigen risico

Wat voor mij aan therapie het meest geholpen heeft is PMT
Het doel van PMT is het verminderen of wegnemen van uw klachten door er op een lichamelijk actieve manier aan te werken. U leert probleemsituaties anders te benaderen en beperkingen te accepteren. U wordt zich meer bewust van uw eigen gedachten en gevoelens, uw sterke kanten en waar u moeite mee heeft. Daarnaast kunt u in de PMT oefenen met nieuw gedrag wat meer bij u past.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 March 2020 om 23:26
Aantal lezers 15
Aantal reacties 3