Wat voel jij tijdens stopdagen dex

Laatste reactie 31/01/2020 11:17 door Mr
· Markeren als ongelezen
Renée Charlotte 4 maanden geleden geplaatst
Hoi

Ik wil nog weleens twijfelen aan het gebruik van medicatie: ik slik 3x 7.5 mg dexamfetamine.
Echter, als ik het een dagje niet inneem komen prikkels veel harder binnen, doe ik alles door elkaar en heb korter lontje.
Zijn dit echt de adhd klachten of zijn het echt ontwenningsverschijnselen? 
Ik heb jaren geen medicatie geslikt en toen vielen me deze klachten veel minder op dan tijdens een stopdag.
Komt dat omdat ik nu het verschil beter kan merken tussen wel of geen medicatie of lijkt het echt op een soort afkickverschijnselen omdat dex misschien toch verslavend is?
Wie deelt deze ervaring tijdens stopdagen? Dat je je gewoon ook echt niet fijn voelt.
Bende Proud 4 maanden geleden geplaatst
Hallo,

Mag ik vragen waarom je stopdagen met Dexamfetamine hebt?

Mijn psychiater geeft aan het medicijn elke dag in te nemen en niet een dag niet en dan weer wel.

Waarom prikkels harder binnenkomen en je sneller een korter lontje hebt komt omdat als je geen medicatie slikt en de symptomen zich twee keer zo hard uiten.. de medicatie houdt dat normaal tegen of verzacht het.. althans zo werkt het bij mij.

Maar ik deel zeker de ervaringen: geen medicatie is een prikkeldag met veel onvoorspelbaarheid.
Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Wanneer ik de medicatie niet slik ben ik sneller op mijn teentjes getrapt. Ik kan dan stukken minder verdragen dan wanneer ik wel mijn medicatie inneem.
Christiane S 3 maanden geleden geplaatst
Toen ik nog geen medicatie gebruikte, was ik me minder bewust van m'n adhd, omdat het mijn 'normaalstand' was. Wanneer ik medicatie neem, gaan de scherpe kantjes ervan af, heel geleidelijk en subtiel, maar wanneer ik met medicatie minder of stop, komen de symptomen weer in alle heftigheid terug... zodanig dat ik denk: hoe kon ik dat nou vergeten? 

Ik overweeg ook stopdagen met elvanse te gaan doen, want er stagneert nog steeds van alles in mij, ik wil niet ophogen en vraag me af hoeveel winst ik er uiteindelijk van heb, maar dat ga ik dan waarschijnlijk wel merken als ik er mee stop ;-) 
Mr B 3 maanden geleden geplaatst
@christiane

Dat denk ik wel ja 😄

Het idee over stopdagen of "medicijnvakantie" is is volgens mij inmiddels achterhaald, dat werd ook vooral gezegd bij Ritalin. Zeker bij de langwerkende medicatie is nu het voorschrift om het trouw elke dag te nemen. 

Ik heb zelf 1 keer een stopdag Elvanse geprobeerd en voelde me die dag echt beroerd.. Alsof ik een zware griep had, niet fijn.

Toen tegen de avond toch maar wat "oude dex" genomen. Het kan wellicht ook zijn dat ik gewoon grieperig was, en dat de Elvanse dat onderdrukte. Oh ja, ik heb ook nog een (inmiddels bijna chronische) burn-out dus wellicht speelt dat mee....
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 January 2020 om 10:32
Aantal lezers 30
Aantal reacties 5