Wat is nu de juiste dosering voor een goede nachtrust?

Laatste reactie 01/07/2018 22:56 door War
· Markeren als ongelezen
D D 1 jaar geleden geplaatst
Sinds 2/3 maand zware ADHD geconstateerd, van de honderden Zwitserse vrouwen die getest zijn op Adhd was er 1 drukker dan mij (win ik nu een prijs?) haha grapje tussendoor.. Ik mocht beginnen met 3 maal daags 10mg dexamphetamine om 07:00 om 12:00 en om 17:00 dus 30mg per dag. Maar ik heb toen zelf de laatste dosering afgelast omdat ik zware slaapproblemen ondervond. Tweede medicatie consult werd mij geadviseerd om het in de morgen en middag te verhogen naar 12,5mg en in de avond circa 16:00/17:00 5mg.. Ik merk nu nog steeds dat ik moeite heb met inslaap komen of me er überhaupt toe te zetten.. Zal ik dan toch om slaap medicatie gaan vragen? Of in de avond gewoon die 5mg niet meer nemen? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen/oplossingen hiervoor gezien ik “nieuw” ben ik het hele ADHD gebeuren.. Groetjes Danuta ?
Colinda Dekkers 1 jaar geleden geplaatst
Mijn zoontje van 10 slikt om 7:30 uur 20 mg Medikinet (methylfenidaat) en om 12:30 uur nog eens 10 mg en ik geef hem 's avonds op aanraden van de psychiater om 20:00 uur 3 mg melatonine en dan gaat hij om 21:00 uur prima slapen. Misschien is melatonine een oplossing?
D D 1 jaar geleden geplaatst
Goedemorgen Colinda,
ik heb hier inderdaad aan zitten denken.
Bedankt voor de tip! Ik zal bij het volgende medicatieconsult aangeven/vragen of het misschien een optie is om in de avond melatonine te nemen/krijgen.
reactie op @dani28:
Colinda Dekkers Ik schreef dat hij 3 mg Melatonine krijgt, dit moet 2 mg zijn. Op advies van de psychiater. Hij krijgt het niet op recept omdat het dan duurder zou zijn?! Ik bestel het online en vaak is dit een actie-product (60+30 tabletten gratis). Degene die je in de supermarkt kunt krijgen is vaak maar 0,1 mg en dan moet je dus 20 tabletjes per keer slikken. Misschien inderdaad wel even aan je arts vragen hoeveel mg je nodig hebt of maximaal mag innemen. Succes!!
1 jaar geleden

Beantwoorden

D D Hoe zit dat eigenlijk met de melatonine van het kruitvat? Kwalitatief gezien?
Ik zag zojuist op google --> kruitvat.nl dat ze daar melatonine van 5mg hebben en het ook nog een 1+1 gratis is. Heeft u hier misschien ervaring mee? Dan koop ik het gewoon en ga zelf experimenteren, gezien mijn medicatieconsult pas weer over een maand is.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Colinda Dekkers Daar heb ik geen ervaring mee. Maar ik ga ervan uit dat die hoeveelheid niet verkeerd is, mijn zoontje woog nog geen 30 kg toen hij met de 2 mg gestart is, neem aan dat je meer weegt ?
Proberen kan altijd toch, zeker als het zo vrij verkrijgbaar is. Nachtrust is toch wel erg belangrijk voor alles. Nogmaals succes.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Koen van T 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb een tijd 5 mg genomen. Het heeft (normaal gesproken) weinig invloed op de rest van je lijf. Bij je Hema heb je voor weinig iets van "nachtrust totaal". Beetje melatonine en wat valeriaan (en nog wat andere dingetjes). 
Ron J 1 jaar geleden geplaatst
Klinkt als een Opmerking die elke ADHD tester gebruikt, ik kreeg ook letterlijk te horen “ Van de 100 ADHD mannen die ik op straat tegen kom, is er 1 drukker als ik :) Overigens slik ik mn Dex niet meer na 4 uur smiddags, snachts hoef ik me nergens op te concentreren, dit bevorderde mn nachtrust aanzienlijk.
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Zoals @ron ook aangeeft.. waarom zou je voor het slapen medicatie gebruiken.. ik zie daar niet echt het nut van in. Je zou bijvoorbeeld wel een rustgevend middel kunnen gebruiken.. maar dan zal ik niet zoeken in hey ADHD-medicatie rijtje.
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
In overleg met degene bij wie je onder begeleiding voor de medicijnen  bent kun je toch de dosis verlagen ? In ieder geval de laatste. 

Ik slik overigens ook maar 2 x per dag. Bij het ontbijt en  5 uur daarna nog een keer.  2 x 5 mg, dat is voor mij genoeg . En als ik innde avond iets heb waarbij ik op moet letten nog wel eens 1. 

Ik was bij een (qb) test de 6e van de Benelux,  duitsland en Scandinavië.  Zegt niet zoveel hoor denk ik. Het is maar een moment opname. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 February 2018 om 22:46
Aantal lezers 54
Aantal reacties 10