Wat is het voordeel van een ADHD diagnose?

Laatste reactie 31/03/2017 09:10 door Coen
· Markeren als ongelezen
Roosje Roos 9 maanden geleden geplaatst
Mijn lieve vriend met de diagnose zegt telkens tegen mij.. (als er wat fout gaat) 'ja komt door de ADHD' wordt die niet vaak gebruikt als excuus?
Nicole Hoogenboom 9 maanden geleden geplaatst
Hallo @Roosje Roos

Het kan dat sommige mensen het hebben van ADHD wel heel makkelijk als excuus lijken te gebruiken. Maar veel zaken zijn echt toch vaak een voortvloeisel uit hun ADHD.
Net een heel interessant interview gehad met een man van midden 40 die ook , nog steeds, dagelijks tegen zaken aanloopt die door zijn ADHD hem niet lukken. van het opruimen van de garage tot het bijhouden van de administratie.
Gebruikt hij het als excuus, nee absoluut niet. Hij zelf en zijn directe omgeving hebben er vaak en veel last van maar hij kan niet anders functioneren. Zijn brein werkt niet anders en kan niet anders werken.
ADHD mag je nooit als excuus gebruiken maar is wel vaak een oorzaak waarom zaken die waarschijnlijk voor jou zo makkelijk zijn jouw vriend echt niet lukken.
Kijk eens samen met hem waar hij daadwerkelijk tegenaan loopt en hoe jij hem daarin kunt ondersteunen. Pas dan wordt het jou misschien duidelijk waar voor hem het probleem zit en waarom sommige dingen altijd mislukken.
Je wilt niet meemaken hoe ik een kast opruim, nee dat lukt mij dus niet zonder hulp. Ik zie overal andere dingen die op dat moment ook mijn aandacht vragen en die daarom acuut voorrang krijgen. Lastig voor mijn omgeving? Zeker. Een ramp soms voor mij zelf? Absoluut. Maar een excuus om het niet te doen? Absoluut niet.

Met warme groet,

Nicole Hoogenboom
www.nhbc.nl
Coen Olde Bijvank 9 maanden geleden geplaatst
Er zijn zo veel voordelen en positieve eigenschappen van mensen met ADHD. Onderstaand een bericht wat geplaatst hebben op onze FB pagina.

Wellicht helpt je dat en kun je het omzetten in positiviteit.

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 March 2017 om 15:06
Aantal lezers 24
Aantal reacties 3