Wat is het verschil tussen Dex en Lisdex?

Laatste reactie 22/05/2020 16:03 door Melanie
· Markeren als ongelezen
S Ru 7 maanden geleden geplaatst
Hoi iedereen,

Ik werd vorig jaar in de zomer gediagnosticeerd en kreeg Dexamphetamine voorgeschreven. Alleen kwam die niet van een merk producent maar werd gewoon ergens gemaakt in een apotheek in de Randstad volgens mij (toen - nu is die gestopt en was je verplicht het merk product te kopen, maar daar was ik al gestopt met de medicijn).

Toen ik Dex nam (meestal 15 mg, af en toe maximaal 17.5 mg (dus, volgens mij niet eens aan de hoge kant) had ik enorme last van de bijwerkingen. Naast afvallen (nou, niet echt een bijwerking voor mij ;-)) en slecht in slaap vallen, had ik ENORME last van acne. Mijn gezicht was helemaal ontstoken en ook de geneeskracht van mijn hele lichaam lijkte uitgeschakeld. Daarnaast kreeg ik heel snel gigantisch grote blauwe plekken (donker blauw tot parsen kleur). Mensen keken me aan alsof ik werd mishandeld - not kidding. Ik werd erg bang en stopte naar ongeveer 3 maanden weer met Dex. Ik durfde niet meer eens het merk product proberen. Ik las ook dat Ritalin vaak de zelfde bijwerkingen heeft, dus ook die probeerde ik niet eens.
Weet iemand of dit anders gaan zijn met Lisdex? Alvast hartelijk dank!
eduard p 7 maanden geleden geplaatst
Qua dex en ritalin kan ik de acne beamenen. Binnen 6 uur zit het voorhoofd al vol bulten. Hoe hoger de dosis hoe meer last. Afvallen komt vooral door verminderde eetlust en dus minder eten. Ik forceer mijzelf meer te eten en hield de calorien in een app bij. Zo werd ik meer bewust van wat ik at en of ik in balans was elke dag. Zeer interessant vond ik.

Daarnaast ben ik ook benieuwd naar LISDEX en het verschil.
Melanie Aarts 7 maanden geleden geplaatst
Ik gebruik nu 1 week lisdex en tot nu toe gern acne. Wel andere bijwerkingen Zoals de bekende hoofdpijn, droge mond ,geen eetlust , slecht slapen. Maar de juiste dosering kan veel van die klachten wegnemen.  Ik heb nu 30 mg en die werken gemiddeld 13 uur echter merk ik dat ze bij mij al na 7uur beginnen uit te werken. Maar dat is bij iedereen anders. Dat je slecht geneest is ook logisch als je ineens slechter eet en je weerstand omlaag gaat. Let goed op een gezonde voeding vooral met dit soort medicatie. Ik heb eerst 2 weken methylfenidaat gehad maar die dips als ze uitwerken zijn niet bepaald fijn. Werd er ook extreem moe van. Hopelijk slaan deze beter aan en zo niet dan toch maar leren hoe om te gaan met mijn ADHD.  Hoop dat je iets hebt aan mijn commentaar, moet wel eerlijk zeggen dat ik je verhaal niet helemaal gelezen heb....🙃iets korter lijkt me voor een stuiterbal zoals ik en meerdere adhd er s met mij beter ....
reactie op @melanieaarts:
Melanie Aarts Sorry jou verhaal was perfect kwa lengte....had me vergist met een ander stuk wat ik nu net gelezen had hier ergens.....denk dat de medicatie al wel weer is uitgewerkt 3😅🤣
7 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 May 2020 om 12:13
Aantal lezers 18
Aantal reacties 4