Wat gebeurt er als ik dexamfetamine gebruik?

Laatste reactie 24/01/2020 17:27 door Anoniempje
· Markeren als ongelezen
🔥 Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Kan iemand beschrijven hoe dexamfetamine werkt bij iemand met ADHD of ADD? Ik lees er namelijk veel goede ervaringen over.. en ben benieuwd wat je vooral merkt bij de werking van dexamfetamine als je dit inneemt.
Bianca Stolk 4 maanden geleden geplaatst
Het geen wat ik merk met dexamfetamine is vooral een iets helderder, rustiger hoofd. Ik kan het wat beter opbrengen om ergens langer dan 2 minuten te zitten bijvoorbeeld ;) 
Ik hoop dat ik hierdoor ook iets beter eerst leer denken voordat ik iets doet..
Daarvoor heb ik het in de eerste instantie ook gekregen, twee maanden geleden..
De rem op het impulsieve gedrag schijnt wat gestimuleerd te worden. 
Waardoor je dus net wat langer de kans krijgt om eerst na te denken.
reactie op @bianca:
Coen Olde Bijvank Hoi Bianca, bedankt voor je uitgebreide reactie. Vooral het impulsieve gedrag verminderen zou wel fijn zijn en de rust ook. Ga het eens voorstellen om dexamfetamine eens te proberen. 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Hoe wil je daar dan aankomen, of bedoel je Amfexa? De dexamfetamine waar mensen het in dit topic over hebben mag namelijk niet meer geleverd worden aan volwassenen sinds kort.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Stolk Jawel hoor. De regenboog apotheek levert dit gewoon nog. Ik heb het nog steeds in gebruik via hun. Dit blijft ook zo. Dit ben ik nagegaan. Ik gebruik de langwerkende. Weet niet of de kortwerkende ook nog steeds geleverd kan worden via hun. 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Klopt ja, maar dat is dan de enige in nederland volgens mij. En behalve de 2,5mg kortwerkend worden alle andere varianten niet vergoed, op 1 verzekeraar na. Waarschijnlijk wordt dit nog  toegestaan omdat ze het zelf bereiden en dus niet doorleveren. Maar de vraag is.. hoe lang nog?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Stolk Ik gebruik de langwerkende en die worden ook 100% vergoed. Drie zorg verzekeraars vergoeden dit helemaal. Voor zolang hun nog leveren, hou ik het bij deze weg. 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @bbking en wat is de reden ervan dat de 2.5 mg niet meer gebruikt mag worden?
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Betere concentratie. De scherpe kantjes worden ook wel iets minder. Dingen komen iets minder hard binnen lijkt het. 
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank ook weer een pluspunt, de scherpe randjes eraf. Ondervind je nog nadelen of heb je hier nauwelijks last van?
4 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd Jawel. Nadelen zijn een droge mond, rebound en verschil.in werking rondom hormoon schommelingen. Een paar dagen in de maand werkt het minder, ik neem aan dat mannen dat niet hebben. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @warhoofd als heel ben heb ik weinig tot geen bijwerkingen met Methylfenidaat. Alleen gespannen kaakspieren.
3 weken geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Manon C 4 maanden geleden geplaatst
Ik gebruik het nu bijna 4 jaar en ben er erg tevreden over. In het begin had ik ook last van de 'standaard' bijwerkingen, na 6 a 8 weken was dit verdwenen. Het besef dat het echt effect had werd mij bijv. duidelijk toen ik mijn muren ging verven. Zonder dexamfetamine zou ik gewoon beginnen en later bedenken dat ik beter eerst alles had af kunnen plakken etc. Mét dex had ik een goede voorbereiding en daardoor verliep het hele verven een stuk succesvoller 😅. Het is geen wondermiddel (voor mij dan) maar het haalt zeker de scherpe randjes eraf. En bij sommige dingen haal ik er zeker veel voordeel uit.
reactie op @manonnie:
Coen Olde Bijvank Hi! Dank voor jouw antwoord.. welke standaard bijwerkingen had je dan bij dexamfetamine?

Fijn om je lange ervaring met dexamfetamine te lezen. We gaan het bespreken.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Willem Jansen 4 maanden geleden geplaatst
Ik heb nu bijna twee weken erop zitten van mijn eerste (proef)dosering. Ik moet 2x daags 7,5 mg om mee te beginnen. Ik denk dat dit een beetje te lage dosering voor mij is, want ik merk er niet super veel van. Wat ik wel merkte afgelopen twee weken:
Pro:
Stabielere stemming, normaal heb ik best wel last van behoorlijke schommelingen, dit was een stuk stabieler.
Con:
Eerste week had ik sommige nachten last van slapeloosheid.

Maar waar ik het voor gekregen heb, (concentratie, beter stil zitten, meer daadkracht) heeft het voor mij (nog) net echt geholpen.
reactie op @willempiex:
Coen Olde Bijvank Hallo Willem! Heel herkenbaar, de schommelingen in de stemming. 

lees wel meer over dexamfetamine de eerste tijd.. wanneer neem jij je laatste tablet dan? Ik heb ergens gelezen dat dit het niet verstandig is om na 16:00 's middags nog een pilletje te nemen. Kan dit kloppen?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Willem Jansen Ik denk dat het een beetje per persoon verschilt zoals de meeste bijwerkingen. Eerste week dat ik slikte had ik wel enkele nachten dat ik gewoon totaal niet kon slapen terwijl ik om 13:00 bijvoorbeeld de laatste nam. Tweede week had ik hier geen last meer van.

Om je vraag te beantwoorden. Mij werd inderdaad duidelijk gemaakt dat je beter niet na 16:00 dexa kan nemen, waarschijnlijk om bovenstaande reden. Ik slik meestal voordat ik de deur uit ga na mijn werk, dit is redelijk variabel (7-9 uur), en vervolgens 4,5 uur later.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank hallo @willempiex​ dankje voor jouw antwoord. Ik ga er in oktober mee bezig en voorstellen aan de psychiater. 
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Ruben B 4 maanden geleden geplaatst
Ik gebruik het nu een maand waarvan ik de afgelopen 2 weken 3 keer per dag 3 keer 2.5mg neem. Ik neem het in principe om 8 uur, 11 uur en 14 uur waarna ik er iets van 3,5 uur effect van heb.

Ik merk dat ik een stuk meer rust heb in m'n hoofd. Ook ben ik minder impulsief. Bijvoorbeeld als ik in college zit, dan ben ik beter in opletten wat de docent op het bord schrijft en merk ik het niet (of schenk ik geen aandacht) als iemand z'n mobiel erbij pakt. 

Ik ben ook een stuk scherper als ik me moet klaarmaken om wat te gaan doen. Als ik bijvoorbeeld de deur uit moet om te gaan sporten ben ik niet als een kip zonder kop aan het rondrennen en de eerste beste dingen aan het pakken die ik zie, in plaats daarvan pak ik wat ik wilde hebben en onthoud ik wat ik nog meer moest hebben. Klinkt heel basic, maar eerder ging ik dan de deur uit zonder m'n sportschoenen of handdoek.

Het voelt ook over het algemeen alsof ik meer energie heb wanneer ik het gebruik. Dat uit zich dan weer niet in fysieke of mentale drukte maar meer in de zin dat ik dingen met meer energie en aandacht kan uitvoeren.

Qua bijwerkingen heb ik vooral last van te weinig eetlust, omdat ik hier eerder ook al last van had. Slaapproblemen zijn niet erger dan voor ik het ging gebruiken, gelukkig.

Verder heeft het bij mij precies wel effect op de punten die @willempiex​ noemt. Betere concentratie, ik kan beter stilzitten en friemel minder (ook eindelijk geen nagelbijten meer) en iets meer daadkracht. Als ik me nu ergens aan erger zeg ik 't ipv mezelf op te vreten en ik kan me er ook iets beter toe zetten om m'n dagelijkse klusjes uit te voeren.
reactie op @ruteben:
Coen Olde Bijvank bedankt voor je uitgebreide reactie @ruteben en wat fijn om te lezen dat je allemaal positieve ervaringen ervaart met het gebruik van dexamfetamine. 

mag ik vragen aan jou welke (mg+merk+apotheek) jij gebruikt? Ik hoor door de wandelgangen dat er een bepaald soort niet meer te krijgen is etc..
4 maanden geleden

Beantwoorden

Ruben B Hoi @coenoldebijvank​,
 
ik moest het even opzoeken maar dit is het: DEXAMFETAMINESULFAAT 2,5 mg van GMP Apotheek De Collegiale Bereiding in Oldenzaal.

Ruben
4 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Top @ruteben bedankt voor jou waardevolle informatie over Dexamfetamine. Woon zelf in Rijssen dus dat is nog te doen.

Over drie weken een afspraak bij Dimence met betrekking tot nieuwe medicatie voor mijn adhd.

Ruim 10 jaar niks gebruikt. Alleen begin dit jaar risperidon voor de zware prikkels en onrust die ik toen had.

Naar een paar maand risperidon gebruikt te hebben ging het tegenwerken en ben ik ermee gestopt.

Dit omdat het weer beter met me ging en nog steeds gelukkig ;) maar kan me toch heel moeilijk concentreren op kantoor (ICT)

Nogmaals bedankt, zal deze info meenemen bij mijn afspraak.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @coenoldebijvank​ 

Ze zullen je Amfexa voorschrijven denk ik. De 2,5mg gewone Dex mag niet meer geleverd worden aan kinderen/volwassenen boven 6 jaar. Dat gaat juist over "collegiale" bereidingen, die dus tussen apotheken doorgeleverd worden.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank ah oke @ruteben maar Amfexa zie ik weer niet zitten, als ik daar de ervaringen hier op het forum lees.. heb ik er geen goed gevoel bij. 
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
🔥 Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst

werking dexamfetamine bij volwassenen met ADHD


onderstaand reacties die ik via mijn ADHDnetwerk heb mogen ontvangen 

1) Toen ik het voor de eerste keer dexamfetamine innam zat ik even buiten op een muurtje aan een druk verkeersplein. Ma een kwartiertje gingen voor mij de ogen open. Ik ervaarde structuur, ik dacht, dus zo zien mensen dat. Ik slik het nu 2,5 jaar en wil niet meer zonder. Ik heb een veel gestructureerd leven. Er is geen chaos meer in mijn hoofd. Ik blijf een mens met een zeer ernstige ADHD, maar ik leef, geniet, voel, en daar ga ik voor.

2) Ik gebruik dexamfetamine sinds september vorig jaar. Ik ervaar veel voordelen, maar ook nadelen bij het gebruik van dexamfetamine.
Grootste voordeel/effect: De "mist" in mijn hersenen lost op. Dus meer helder, kalmte en focus. Daarnaast een soort energy boost waardoor ik (vaak, niet altijd) juist zin/motivatie krijg om iets te doen, waar me dat voorheen niet lukte.
Nadelen: Ik word er vlakker/neutraler van. Creativiteit vlakt af. Spontaniteit wordt gedempt.
Met de huidige Amfexa overigens veel minder positieve ervaringen. Ik ga dit aankaarten bij apotheker en arts.

3) Bij mij werkte het medicijn Dexamfetamine niet , ik word er juist nog drukker van , depressief gevoel , nog slechter slapen. Agressief. Ontzettend droge mond, als of ik niet mezelf ben en constant onder invloed ben, van een soort pepmiddel, daarbij heb ik een stoma, en de huid gaat er van ontsteken, ik ben er na 8 weken acuut mee moeten stoppen.

4) Mijn zoon heeft dexamfetamine gebruikt, maar werd er doodziek van. Hij was gewoon onherkenbaar. Kon letterlijk niet meer op zijn benen staan. Psych vond dat hij die door moest gebruiken, maar ik ben toch gestopt en terug gegaan naar methylfenidaat. Na 2 dagen had ik mijn kind weer terug. (Hij is 12 jaar).

5) Ik slik Dexamfetamine en voor mij werkt het prima.
Meer rust en overzicht,minder hersenmist en constante gedachten stroom,geen last van constante moeheid en prikkelbaarheid.
Ik kom makkelijker in actie zonder er huizenhoog tegenop te zien en het in gedachten al 20 keer gedaan te hebben..dus voor mij is het toppie! 👍
Daarbij werkt het bij mij ook goed tegen de angst en paniekaanvallen die ik al een jaar of 24 had..en is zelfs mijn hartslag en bloeddruk wat lager dan zonder de Dexamfetamine.

6) Na jaren aangekloot te hebben met andere medicatie heb ik nu dexafetamine. Eindelijk blij en resultaat. Ik kan in 1 uur doen waar ik anders 3 uur over doe.

7) De amfexa haalt inderdaad de "scherpe" randjes eraf maar vlakt inderdaad ook de spontaniteit wat af. Helpt beter om te focussen, tis alleen een ramp om ze bij de apotheek te krijgen, meestal zijn ze of niet leverbaar en krijg je het huismerk wat niet hetzelfde werkt al zeggen ze van wel. Dus op tijd bestellen. Werkt bij iedereen anders, logisch niet ieder lichaam werkt hetzelfde.

8) Dexamfetamine haalt bij mij de “scherpe kantjes” van gedrag en reactie af. Ik voel me beter in mijn vel zitten en kan makkelijker sociaal wenselijk(meer rem) zijn. Het doet ook wel wat positiefs voor mijn concentratie, alleen werkte daar Ritalin beter op( maar Rita heeft te veel bijwerkingen op lange termijn).

9) Ik gebruik al 5 jaar Dexamfetamine, maar mijn apotheek zegt dat het niet meer verstrekt wordt aan volwassenen, dus moet ik opzoek naar een ander medicijn, terwijl ik er goed over te spreken was. Voor jonge kinderen is het nog wel verkrijgbaar. Heeft iemand dit toevallig ook gehoord van hun apotheek?

10) Ik gebruik Dexamfetamine en in mijn hoofd is het veel rustiger. En zet me aan om een begin te maken.

11) Zowel positieve als negatieve ervaringen met dexamfetamine.
Focus is beter, ik weet hoe ik ergens aan moet beginnen in plaats van door het bomen het bos niet meer te zien zegmaar. Ook de mist in mijn hoofd is weg en voel ik meer rust.
Anderzijds ben ik meer prikkelbaar doordat ik in een soort cocon zit, en vlakken mijn emoties af waardoor ik veel minder enthousiast ben enz.

12) Ik hoor hier dat het de emoties zou afvlakken bij Dexamfetamine. Bij mij niet, ik ervaar alle emoties, ik ben juist meer gaan voelen. En mijn taken kan ik nu langer volhouden en afmaken.
🔥 Mr B 4 maanden geleden geplaatst
@coenoldebijvank​,

Kun je wellicht in je netwerk ook eens vragen wat men als impact ervaart van de nieuwe regels/verbod op (door)levering van 2,5mg Dex?  Ben benieuwd, want er zijn zo op het oog heel veel 2,5mg Dex gebruikers op dit forum en en ben benieuwd wat men van plan is als oplossing?
reactie op @bbking:
Coen Olde Bijvank kan ik zeker @bbking als jij een topic aanmaakt met een goede titel en een kleine introductie mbt dexafetamine en dat het niet meer leverbaar is, zorg ik daarvoor. 

zelf baal ik er ook wel van, wist niet dat het zo extreem was en dat het zo was doorgevoerd dat dexamfetamine niet meer te krijgen is. 

ja, alleen de langwerkende las ik bij @bianca en ook alleen bij de regenboog apotheek. Ik vind het maar bijzonder wie dit weer verzonnen heeft. 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Heleen Van Arkel Hai Coen!
Vanmorgen raadde mijn psychiater aan om met andere adhders een brief naar het NRC te schrijven met daarin de hele kwestie rondom de dexamfetamine en Amfexa.
Hij heeft bij de meeste patienten gemerkt dat Amfexa meer nadelige bijwerkingenheeft dan dat het baat heeft in tegenstelling tot de dexamfetamine.
Ik zei hem dat dit wel vreemd was dat wij dat als adhders op moeten pakken en dat hij het beter kon doen met zijn collegae, een brief schrijven naar het NRC.
Het schijnt dat zij hier geen enkele invloed op uit kunnen oefenen en ‘wij’ als Ad(H)Ders wel!

Zelf heb ik nu met allebei ervaring, Amfexa bracht bij mij meer last dan lust, Dexamfetamine was heerlijk, na 56 jaar een filter, een stok om op te leunen, alles veel meer op een rijtje, niet zoveel uitstelgedrag, maakte dingen af wat je gevoel van eigenwaarde een boost geeft!(heb b.v. Voor het eerst van mijn leven een schuurtje geverfd, 4 dagen mee bezig geweest, vond het heerlijk!)
Door te hoge bloeddruk 220/112 moest ik stoppen van de huisarts en zit ik nu aan de betablokkers maar mijn psych zei vanmorgen dat het nooit zo hoog kan zijn door de dex dus gaan we over een poosje experimenteren met betablokkers en dex, ik was zo verdrietig en teleurgesteld omdat ik zo blij was dat ik eindelijk een beetje rust had in mijn hoofd en het nu weer teloor dreigt te gaan!
Jij bent een vent dus zou absoluut aanraden om het te proberen, zeker de langwerkende!
Joop echt voor je dat je er wat aan hebt, het leven is zoveel leuker!

Lieve groet, Heleen.
4 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex @heleenvanarkel
Het NRC is hier al lang van op de hoogte;
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/03/farmaceutische-industrie-apothekers-noemen-truc-o-1615245-a556391

De kosten is nu opgelost dmv een terugbetaalregeling maar de vele klachten is wel dergelijk.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Wie bepaald in godsnaam dat het zo uit de handel wordt genomen.. kijken ze dan helemaal niet naar de mensen die er allemaal baat bij hebben? Echt schande vind ik het..

4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Am Mlr 4 maanden geleden geplaatst
Ik heb 2x eerder dex geprobeerd. Ik was over de uitwerking erg tevreden. Ervoer veel rust! Echter werd ik er ook somber van. Dat heeft mij doen besluiten weer terug te gaan naar Methylfenidaat. Echter had ik van MF de laatste tijd last van hartkloppingen. Wat weer angst uitlokte bij mij....

Vandaag begin ik nogmaals aan dex. Maar dit keer wil ik het wat langer een kans geven. I.t.t. de 8 dagen van vorige keer.  Ik begin langzaam met opbouwen en dan maar zien.
reactie op @annergy:
Bianca Stolk Lastig hè.. ik heb ook jaren Ritalin geslikt, daarna Concerta. Werkte niet heel goed, ondanks een hoge dosering. Nu alweer bijna 8 weken aan de Dex. Ik wil het ook echt de kans geven, want wil dolgraag dat ik iets vind wat duidelijk helpt. De eerste maand dacht ik wel goed verschil te merken, maar moet zeggen dat het lijkt alsof ik er nu alweer aan gewend ben en de werking minder goed voel.. ondanks ik nu op 2x 10 mg langwerkend zit. Binnenkort om tafel om te kijken wat er nog meer voor mogelijkheden zijn. Ik vind het een enorme zoektocht :( 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @bianca en kortwerkende Dexamfetamine proberen dan? Wellicht heeft dat een beter effect..
3 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Maar eehh @coenoldebijvank​, het hele forum staat hier toch vol met topics over het niet meer leverbaar zijn van kortwerkende Dex en klachten over Amfexa? Of bedoel je een ander advies?

@bianca en @annergy

Jullie zouden kunnen overwegen om Elvanse te proberen, langwerkende Lisdexamfetamine. Ik gebruik dat nu zelf sinds 6 dagen en het bevalt uitstekend, geen bijwerkingen. Heb wat ervaringen op dit forum in het Lisdex topic neergezet, zal daar later nog even een update posten.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @bbking aha, dus de kortwerkende Dexamfetamine is helemaal niet meer te verkrijgen? Ik dacht namelijk van een bepaald merk, mijn excuses.

Ik snap nog steeds niet waarom en wie deze regels / beleid invoert.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Hi @coenoldebijvank

Het is wel te verkrijgen, maar voor volwassenen sinds kort alleen in de vorm van Amfexa. De apothekersbereidingen (die iedereen prefereert) mogen sinds kort niet meer (door)geleverd worden, uitgezonderd aan kinderen onder de 6 jaar.

Dit omdat er een geregistreerd merkmedicijn is (Amfexa) met dezelfde werkzame stof (dexamfetamine). Dit vindt de overheid veiliger (registratie=transparantie=controle) dan een eigen bereiding van een apotheker. Tot voor kort werd het leveren van eigenbereide Dex "gedoogd", maar nu dus niet meer. Al zal het een enkeling hier of daar best lukken om deze Dex nog te bemachtigen.

Of er verder nog belangen spelen weet ik niet, maar volgens mij is deze aanpak gebruikelijk bij allerlei soorten medicatie. Waar wel aan voorbij wordt gegaan bij zo'n besluit is dat ong. 80% van de Amfexa gebruikers veel negatieve bijwerkingen ervaart, iets wat men bij de eigenbereide Dex veel minder ervaart.

Is het je zo iets duidelijker? 👍
3 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Stolk Ja, bedankt voor je reactie. De kortwerkende kan ik nog wel krijgen via mijn eigen Regenboog apotheek. Wellicht dit nog proberen in een hogere dosering 🤔 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Am Mlr Ben inmiddels weer terug naar Methylfenidaat. Werkt voor mijn add gewoon het beste.. Meer daadkracht en verbeterde concentratie. 
3 weken geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Anoniempje 94 4 weken geleden geplaatst
Ik ben gisteren begonnen met Dexamfetamine, van het merk ACE-Apotheek. Geen idee, ik begin met lagere dosering ivm angst/paniekklachten waarvoor ik behandeld ben.

2x2.5mg, via een opbouwschema & wekelijks contact.

De apotheek deed bijzonder moeilijk voor deze tabletten van 2.5mg. Waarom weet ik niet, ze zegt dat de Amfexa deels vergoed waren en de ACE niet. Terwijl ik met de Amfexa alsnog duurder uit ben 😂

Ik heb het er wel ingehamerd dat het op medische noodzaak is. en dat ik ze echt nodig had vanwege deze klachten. Ik heb nu Dexamfetamine 2.5mg van ACE-apotheek mee en de helft Amfexa 5mg. 

Mijn ervaring met AD's als je van merk verwisselt is gigantisch. Wonder boven wonder is Amfexa duurder dan de ACE-apotheek. 77,45 voor 40 tabletten. OMFG? 😭 Hoe moet een gemiddelde ADHD-MBO-student dit ooit kunnen betalen?

Ook al zou je de teruggave erbij rekenen zit je alsnog op 650 euro....

Zucht. Naja ik update de werking zodra ik een weekje bezig ben.
reactie op @anoniempje94:
Mr B @anoniempje94​,

Google en gij zult vinden! Zeker bij "ik weet niet" en "geen idee" kan dat een hoop schelen...

Zelf betalen bij de apotheek is niet handig, dan ga je buiten je verzekering om. Eerst checken of het vergoed wordt. Voor een aantal adhd-medicijnen die niet (volledig) vergoed worden is er een terugbetalingsregeling voor de eigen bijdrage van €250/jaar.

Check daarvoor https://www.terugbetaalregeling.nl/nl/overzicht-medicijnen/
4 weken geleden

Beantwoorden

Bianca Stolk Als je via DSW verzekerd bent, is het qua financiën een stuk makkelijker. Hun vergoeden Dexafetamine 100%. Daarnaast heb ik ze via de Regenboog Apotheek. Alles loopt op rolletjes hier. Misschien een idee? 
Ik denk dat de werking nog even tijd nodig zal hebben. Ook nog laag in het aantal mg. Zelf heb ik 2x daags  Dexafetamine 10 mg , langwerkend.
Hopelijk vind je een weg hierin!
Succes :)

3 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Anoniempje 94 3 weken geleden geplaatst
Goed dag twee met ACE-Dexamfetamine.

2x daags 2.5mg 

Waarvan om 05.45 & 11.45. 

De eerste 3,5u merk ik iets meer focus, wat helderder in m'n hoofd. 

+ iets meer rust in het koppie;
+ ietsje minder stuiteren;
+ Minder dingen vergeten
+ ipv 100.000 dingen/gedachten/onrustig nog maar 75k

Bijwerkingen:
- Droge mond, beetje hoofdpijn, rebound, transpireren, en snellere opwinding / adrenaline op het werk. 
- Werkt niet lang genoeg om 13u is het voor mijn gevoel uitgewerkt...


Toch heb ik niet het idee dat ik veeleer rustiger ben geworden, merk nog echt wel dat mensen mij haten dat ik van hot naar her ren..

Maargoed ik denk dat de dosering nog wat opgehoogd moet worden / inwerkperiode?
🔥 Mr B 3 weken geleden geplaatst
@Bianca en @anoniempje94

Op zich is dat helemaal prima natuurlijk. Maar dan ben je dus afhankelijk van 1 samenstelling die wellicht helemaal niet voor je werkt (zoals ik​ lees).

Daarnaast: Er is maar 1 verzekeraar (DSW) die het vergoedt, en wie weet past de rest van het pakket minder goed bij je. En je bent afhankelijk van 1 enkele apotheek in NL waarvan de vraag is hoe lang dat onder de strengere controle nog goed zal gaan..

Qua geld maakt het niet uit: de 100% vergoeding die Bianca noemt, daar betaal je nog altijd €385 eigen risico voor. En voor de alternatieven Amfexa (af te raden) en Elvanse (aan te raden) geldt een terugbetaalregeling. Beiden kosten je dus hetzelfde als de ACE-medicatie.
Anoniempje 94 3 weken geleden geplaatst
Hmm nou vandaag 6 dagen verder.

Bij de 2.5mg tabletten ben ik ietsje rustiger / minder chaotisch maar als ik de Amfexa zoals vandaag neem krijg ik woede aanvallen, heb ik last van stemmingswisselingen en ben ik niet te genieten. Mijn vriendin schrok hiervan...

Dit maar even aangegeven bij de specialist..
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 September 2019 om 11:59
Aantal lezers 64
Aantal reacties 44