Wanneer vertellen jullie het?

Laatste reactie 02/08/2019 23:41 door Helena
· Markeren als ongelezen
Niels Dh 1 jaar geleden geplaatst
Na een lange relatie van vier jaar ben ik sinds een paar maanden weer vrijgezel. Nu wil ik weer gaan daten maar ik weet dan niet goed wanneer ik aan zal geven dat ik ADHD heb. Eigenlijk wat ik wil zeggen is dat ik bang ben dat het mensen afschrikt. Dat ze dan denken dat het veel te lastig is om met iemand met ADHD samen te zijn. Het verborgen houden kan niet, want ik kan toch heel druk en enthousiast worden. Misschien heeft een van jullie ook dit meegemaakt. Wanneer zouden jullie het aangeven? Tips? adviezen?
Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb inderdaad ook wel gedate (iedereen wel hier denk ik haha). Ik vertelde het als het toevallig ter sprake kwam, daar werd niet raar op gereageerd. Ik zou vooral gewoon jezelf zijn op dates, als het ter sprake komt, komt het ter sprake, en anders komt het later wel. Je hoeft geen presentatie te geven over wat ADHD is oid, het moet ook weer niet het onderwerp van de avond worden.
En onthoud: Een relatie met een ADHD'er heeft inderdaad nadelen, maar ook een heleboel voordelen: de meesten van ons zijn alles behalve saai.
Komt goed dus!
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
ik zou het in eerste instantie helemaal niet zeggen.. maar gewoon lekker jezelf blijven.. als ze naderhand eventueel gaat vragen.. kun je het haar wel zeggen.

waarom zou je het aangeven.. nergens voor nodig in mijn optiek.. "komt bij mij over als.. pas op.. dan weet je dat.. haha" goed bedoeld hoor.

jezelf blijven.. accepteert ze je niet zo als je bent.. zeg je DOEI :D
reactie op @coenoldebijvank:
Coen Olde Bijvank wel altijd eerlijk blijven.. en niet gaan ontkennen (zelf weten natuurlijk) maar ik heb er echt een hekel aan.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Niels Dh 1 jaar geleden geplaatst
Zie mezelf al staan met een powerpoint presentatie haha. Geen "pas op!" bordje om mijn nek hangen dus.

Ik heb af en toe wel de neiging om mijzelf niet te accepteren. Dan heb ik weer iets gedaan waar iemand anders van te voren beter over nagedacht zou hebben. Dat stukje vindt ik wel heel moeilijk. En over dat stukje ben ik bang dat het mensen afschrikt. De impulsiviteit....

Maar jullie hebben gelijk. Gewoon mezelf blijven en het tussen neus en lippen door eens vertellen als het ter sprake komt. Bedankt voor de reacties!
reactie op @niels:
Coen Olde Bijvank hahaha :)

ik kan mij heel goed vinden in jouw reactie.. ik ben 32 en ik voel mij nog steeds lange na niet geaccepteerd (niet om zielig te doen, zo is het gewoon). 

door deze ontwikkeling van de afgelopen jaren, vanaf mij jeugd.. kan ik goed voor mijzelf opkomen.. heel zwart/wit gezegd.. ik heb lak aan iedereen wat hij of zij doet..  als ze mij ook maar niet lastig vallen.. 

leuk om te lezen (in een ander topic) dat je collega's je accepteren zo als je bent, hulde aan hun!

Jezelf blijven is het allerbelangrijkste!! 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Ja, en niet jezelf de schuld geven van dingen die door je ADHD komen (ik ken het maar al te goed!), je kunt er nu eenmaal niks aan doen dat je ADHD hebt. Ik zie het tegenwoordig liever zo: kijk eens wat ik allemaal kan, en bereikt heb, mét de hindernis van ADHD. Dan kom je veel positiever uit. En dat is dan weer goed voor je zelfbeeld, en zelfvertrouwen, daar vallen vrouwen op ;)
Succes! Hopelijk komt er iemand op je pad die je kan handelen, kan even wat langer duren, maar uit ervaring weet ik: dan heb je ook wat!
Helena B.C 1 jaar geleden geplaatst
Eerlijk blijven over je ADHD en altijd zeggen.

Het is accepteren of vertrekken :p
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 January 2019 om 12:51
Aantal lezers 28
Aantal reacties 8