Wanhopig- adhder in de knoop op school

Laatste reactie 19/02/2019 20:59 door War
· Markeren als ongelezen
Johanna Thaat 3 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal 
In mijn zoektocht naar informatie kwam ik op dit forum terecht.
Ik ben emotioneel geraakt door het feest der herkenning wat ik hier lees.
Emotioneel was ik sowieso al,want we zijn met onze zoon inmiddels in een wanhopige situatie terecht gekomen en ik begon haast aan mezelf te twijfelen. 
Het zit namelijk zo dat onze 10 jarige adhder al zolang hij op school zit niet begrepen wordt. 
Op school maken ze zich ernstig zorgen om zijn gedrag en er komt maar geen passende hulp omdat ze maar niet geloven dat zijn gedrag adhd-gerelateerd is. Ze blijven zeggen dat zoon ernstige psychische problemen heeft.
Ik heb zelf geprobeerd hulp te zoeken, maar ik wordt van het kastje naar de muur gestuurd, omdat niemand iets passends kan bieden. Alleen maar "standaard" dingen, wat niet nodig is. 
Zoon is inmiddels behoorlijk overbelast door alle onderzoeken en al die gesprekken met inmiddels meer dan 10 verschillende peuten. Zijn zelfvertrouwen is zwaar gekelderd en op school loopt hij op zn tenen om zich maar zo voorbeeldig mogelijk te gedragen.  Wat hij uiteraard niet volhoudt en uiteindelijk barst en er wat voorvalt. Tot groot verdriet van zoon;het is weer mis gegaan.  En vervolgens weer de ernstige  zorgkreet van school.
Onlangs heeft zoon iets gedaan wat hij nog nooit gedaan heeft en dat is iemand schoppen tijdens gym. Erna was hij zwaar overstuur en heeft 30 keer zijn excuses aangeboden. 
Voor de leerkracht was dit niet genoeg en mocht hij niet verder meegymmen. Dit was voor zoon een zware straf en hij is helemaal geflipt en moest ik hem komen halen. 
Dat was voor mij de druppel en ik heb gezegd dat hij niet meer op school komt tot ik de jeugdarts gesproken heb en er een plan is,MET hulp.
Maar die hulp is er niet, ze weten niet wat,want kind is zo complex, en de jeugdarts moet nog bellen. 
Ik ben het zo zat. Zo complex is zoon niet, en wat ik hier zo lees is zoon een typisch adhdertje. Maar zonder steun van school en begeleiding op school komen we er niet.  Dus kan zoon maar beter naar SO. Daar hebben ze tenminste verstand van zaken. 
School geeft alle medewerking maar die procedure duurt maanden en onderwijl zit school te trekken dat zoon in tussentijd zo snel mogelijk de draad weer op moet pakken op school. 
Er zijn wel, voor de 100e keer ,plannen van aanpak gemaakt maar nog steeds ZONDER begeleiding. En dat zie ik niet zitten. 
Zoon is op. Angst,schuldgevoelens en onzekerheid zitten zo hoog dat hij zich doodongelukkig zal voelen als hij de klas weer in moet en er weinig voor de volgende ontploffing of tranendal nodig is.
Ik ben echt radeloos. En verbijsterd ook. 
Als er bij de check up van de schoolarts iets niet 100% was lag er binnen 3 dagen een brief op de mat met een gesprek binnen 2 weken,met de nodige bemoeienis. 
Nu gaat het serieus niet goed en ik hoor of zie gewoon niemand?!?
Sorry voor het warrige verhaal, maar ik hoop op tips wat ik kan doen. 
Alvast bedankt. 
Groetjes Johanna 
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Oei, dit is een moeilijke vraag. Heb je enig idee hoe de jeugd hulpverlening in jullie gemeente is ingericht en of je daar terecht kunt ? 
Heeft hij een psychiater die zijn eventuele medicijnen voorschrijft en kan die meedenken ? Of de organisatie van deze.
De schoolarts man handig zijn, ligt er maar net aan of deze bereid is mee te denken . En de leerplicht ambtenaar van de gemeente. Dat is in iedere gemeente ook anders maar wellicht tref je een fijne die mee denkt en kijkt. 

En last but not least : doet de school enige moeite of worst alles bij zoon neergelegd ? 
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
En nog iets : slikt hij medicijnen voor op school en als dat zo is, is deze dan nog passend  ?
 Op alle vragen hoef ik trouwens geen antwoord maar misschien helpt het je een beetje verder. Mits er iets tussen zit wat je zelf nog niet had bedacht.

Heel veel sterkte en succes  !  🍀
reactie op @warhoofd:
Johanna Thaat Bedankt voor je reactie!

Hij heeft medicatie, maar die lijkt steeds vaker slecht aan te slaan. We staan daarmee onder controle bij de huisarts, omdat de kinderarts weinig meerwaarde had.
HA denkt fijn mee,maar kan ook niet meer dan doorverwijzen. En uit die doorverwijzing komt vervolgens....niks
We hebben een hele fijne jeugdarts waar ik ooit een goed gesprek mee heb gehad, ze heeft zelf  ook adhders die tevens hoogbegaafd zijn en ze herkende veel van mijn verhaal van toen. 
Maar toen moest zoon nog getest worden dus dat was de stap van toen. 
Nu wil ik haar graag spreken, maar ze belt me niet terug.
Ik heb al een paar keer contact gehad met maatschappelijk werk, die voor de inschakeling van jeugdhulp kan zorgen, maar ze weet niks te bedenken waar school wat aan heeft?
School kan zelf orthopedagogen inschakelen,maar budget van zoon is blijkbaar na 6 sessies met een themaspecialist al op?
En verder zeggen ze dat zulke hulp niet toereikend is omdat zoon complex is,wat ze daar ook mee mogen bedoelen.
3 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
😕 van het kastje naar de muur , dat is rot.
Is maatschappelijk werk in jullie gemeente verantwoordelijk voor jeugdzorg ? Dan zou je daar terug moeten. Eventueel bij een andere als je uitlegt dat je niet verder komt zo. 
Anders toch zelf nog een keer naar de jeugdarts bellen. Wellicht is het niet doorgekomen of ziek. Mogelijk kan die mee denken. 
reactie op @warhoofd:
Johanna Thaat Ik hoop inderdaad dat de jeugdarts mee kan denken.  Ik heb alleen geen idee hoe ik haar kan bereiken. 
Zou school haar nummer mogen doorgeven? Ik zal het eens vragen.
3 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Je kunt gewoon bellen maar waar zij werkt. De GGD waarschijnlijk. En anders kunnen ze je het algemeen nummer zeker geven hoor. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 February 2019 om 21:31
Aantal lezers 13
Aantal reacties 7