WAKE UP AND SMELL THE COFFEE

Laatste reactie 05/04/2020 20:26 door Coen
· Markeren als ongelezen
Claudia R 9 maanden geleden geplaatst
Mathieu , fascinerende denkwijze .
"Lekker "wat rebels column , het boeit mij , zet mij aan tot "buiten de lijntjes" te denken ,( kost weinig moeite trouwens.)
Of ik het hier wel of niet mee eens ben , maakt niet eens zoveel meer uit.
Niets is wat het lijkt , 😷
mathieu wouters 9 maanden geleden geplaatst
Hey Claudia. Bedankt voor je reactie. Altijd leuk tegendraads doen. Nu voel ik eens te meer de noodzaak!  Bereik er waarschijnlijk enkel diegenen mee die al buiten de lijntjes denken... En je hoeft het niet eens te zijn. Ik kan gewoon niet tegen het zondermeer overnemen van de visie op de realiteit zoals die ons via de media, reguliere wetenschap enz.. wordt voorgehouden.. 
reactie op @mathieu:
Claudia R Goedemorgen Mathieu ,
Ik denk zelf ook , dat jouw visie enkel "de buiten de box denk(st)ers bereikt , maar het belangrijkste blijft toch wat jouw eigen visie is , dit is jouw weg.

"Doemdenken/ complotdenken", misschien ..., Voorzichtig , argwanend , realistisch , waarschijnlijk...
Niet meer dan een mogelijk gevolg op de gemixte signalen die wij ontvangen.

Ikzelf bekijk dingen van diverse kanten , ( voorkant , achterkant , zijkant , onderkant , bovenkant ..😅) sommige zaken blijven vaag , dan blijft mijn intuïtie , daar "moet" ik het mee doen.
"Gelukkig " is deze goed ontwikkeld.Fijne dag , groetjes.🍻
9 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 9 maanden geleden geplaatst
Los van je mening, want dat mag altijd @mathieuwouters​ dacht ik er ook eerste vrij nuchter over.. maar het komt toch akelig dichtbij het Coronavirus.. ik heb ook geen idee hoelang het gaat duren.

Maar vind de maatregelen die de overheid neemt tegen coronavirus echt niet overdreven, dat is mijn mening..
reactie op @coenoldebijvank:
mathieu wouters Hey @coenoldebijvank​,
Corona virus is een feit, dat ga ik ook.niet ontkennen. Ik vind de maatregelen er wel over. Kleinkinderen niet meer naar de grootouders, oude mensen in homes krijgen geen bezoek meer, lege rekken in warenhuizen, enkel nog verplaatsingen naar winkels... Komaan, alsof de apocalyps is aangebroken!  Dan denk ik : wat zit daar achter? 

Er is een virus dat erger is en veel besmettelijker dan corona en dat is angst. En dat verspreidt zich snel en nestelt zich diep in de hoofden van mensen. Nu hebben we de illusie dat we alles onder controle hebben. En dat die maatregelen onze redding zijn. Maar ik zie het anders.  Ofwel is het virus een gril van de natuur, en dan zullen er nog grillen volgen die we op een gegeven moment niet meer op deze manier gaan kunnen bedwingen.  Met Vaccins die onze weerstand verder kapot maken... Ofwel zit er meer achter en worden mensen bewust angstig gemaakt (voor een gevaar dat reëel is maar door de mens gecreëerd). Maar die optie durven de meeste mensen niet in overweging nemen.  En ik heb het persoonlijk gehad met angst. Beste remedie is geen tv, geen kranten, geen sociale media,... 
9 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B En gewoon een tijd 1,5m afstand houden van mensen die je niet kent. Zo simpel is het, en dan kan het leven met wat voor visie dan ook prima doorgaan.

Dus we ruiken de koffie, en juist nu kun je je creativiteit kwijt..
9 maanden geleden

Beantwoorden

mathieu wouters @bbking. Wat ik vooral wil duidelijk maken, welke visie je ook hebt : je kan door de overload aan informatie die we nu over ons krijgen de illusie krijgen dat we weten wat er aan de hand is. Maar uiteindelijk weren we van niets (ook ik niet 😀).  Ik heb het gevoel dat hoe meer ik naar het nieuws kijk, hoe minder ik weet. En daar komt bij velen de angst vandaan denk ik. Diep vanbinnen het gevoel hebben dat er iets niet klopt, maar er geen vat op hebben... Ideaal om mensen in het gareel te houden : je houdt ze onwetend en angstig. Zijn ze heel vatbaar voor allerlei maatregelen. Dit zou een ideaal experiment kunnen zijn om te kijken hoe ver men mensen onder controle kan houden.
Verder hou ik ondertussen wel 1.5 meter afstand. Vooral van mensen met mondmasker (die me met angst kunnen besmetten) en mannen in zwarte pakken en zonnebril 😉
9 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @mathieuwouters Het hangt er ook een beetje af van welke koers je online vaart.. Fora zitten vaak vol met mensen met vragen en een hoop "kenners". Nieuwsmedia heeft er altijd een commercieel belang bij, dus de nuance is bij grote nieuws-merken moeilijk te vinden. Maar uiteindelijk preekt iedereen voor zn eigen parochie, dus ook andere bronnen zijn "gekleurd" door de invalshoek.

Er zijn interessante tegengeluiden uit elke richting: Ideologisch/Wetenschap/Wiskunde/Anti-systeem. Maar dit fenomeen (of het nu door een vleermuis of uit een lab komt) laat zich het beste bestrijden met een combinatie van virologie/wiskinde/gedragskunde. En daarom vind ik het gaaf om te zien hoe alle specialismen ongeacht achtergrond/geld nu samenwerken.

We hebben hier een nieuwe minister uit de oppositie aangesteld, kinderen konden binnen 3 dagen "online" naar school, allemaal zaken die normaal helemaal niet denkbaar zijn.

Het systeem waar we ons tegen af zouden kunnen zetten is totaal veranderd over een half jaar denk ik...
9 maanden geleden

Beantwoorden

mathieu wouters het systeem zal inderdaad veranderd zijn.  En ik hoop samen met jou ten goede 
9 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @mathieuwouters​ ik snap je punt echt wel.

Er wordt ook veel overdreven in de media over het Coronavirus.

Toch is het goed om alles netjes op te volgend vanuit de regering en van de winkels de regels te hanteren om erger te voorkomen.

Gegroet.

P.s. ik heb je nog gemaild m.b.t de blog :) gaaf hoor!
9 maanden geleden

Beantwoorden

mathieu wouters Hey @coenoldebijvank​ 
Het is belangrijk soms wat afstand te nemen van die media, zodat je het wat kan relativeren en je eigen beeld kan vormen. Ik heb de indruk dat mensen soms in een staat van hypnose geraken door hun verslaving aan nieuws en schermen.

Verder is het inderdaad belangrijk de maatregelen te respecteren. Heb ik ondertussen wel begrepen 😉
9 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Gelukkig @mathieuwouters​ :)
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 March 2020 om 18:31
Aantal lezers 34
Aantal reacties 12