WAKE UP AND SMELL THE COFFEE

Laatste reactie 31/03/2020 09:04 door mathieu
· Markeren als ongelezen
🔥 mathieu wouters 2 weken geleden geplaatst
Bij wie leiden de overdreven maatregelen en paniek rond corona ook tot wenkbrauwgefrons en ongeloof?  ik heb mijn frustratie even in een verhaaltje verwerkt.  Gelieve er niet op te reageren indien je het zondermeer afdoet als doemdenken/complotdenken.  

Wake up and smell the coffee…

Daar zitten ze op de enorme troon bovenop hun immense toren, de 0.01%, uitkijkend over de mensenmassa onder hen. Vanop deze afstand lijken het wel krioelende mieren. Hoewel ze al lang weten hoe volgzaam de 99.99% is (omdat hen is afgeleerd om voor zichzelf te denken), zijn ze toch verbaasd over het gemak waarmee ze hun scenario telkens hebben kunnen uitrollen. En hoe ze zichzelf steeds buiten schot hebben weten te houden! Hun toren is immers zo immens dat ze steeds buiten het zicht blijven.

Maar hoe hoog de toren ook is, voor de 0.01% is hij nooit hoog genoeg. Ze blijven hongerig naar meer rijkdom, meer macht, meer controle. Om hun wil ongemerkt te kunnen opleggen aan het volk, creëren ze af en toe een grote crisis. Iets wereldschokkends. Lang geleden hadden ze ontdekt dat Angst hét middel is om mensen te onderwerpen aan regels. Want ze zijn bang voor het onbekende en onderwerpen zich graag aan diegenen die hen zekerheid en veiligheid beloven. 

De dreiging moet niet altijd reëel zijn. De perceptie van een probleem is al genoeg. 9/11 en fictieve massavernietigingswapens om oorlogen in het Midden-Oosten te rechtvaardigen, de beurscrash, terroristische aanslagen, de angst rond de opwarming van de aarde… : telkens producties van hetzelfde productiehuis. Maar hun namen staan nooit in de aftiteling. Niemand mag immers weten wie de regisseurs zijn. De zogezegde hoofdrolspelers zijn vaak acteurs, soms tegen wil en dank. En al zitten er telkens enorme gaten in het script, geen haan die ernaar kraait. De toeschouwers zijn zo verblind door de actiescènes, het geweld, de grootspraak, dat ze die niet opmerken. De angst mag niet te lang gaan liggen, want dan worden de maatregelen overbodig. De nood aan vrijheid is een hardnekkig beestje. Maar ze zullen het hoe dan ook nekken. 

Het systeem zit na eeuwen finetuning echt vernuftig in mekaar. Het volk reageert telkens op een voorspelbare manier op de gebeurtenissen die door de elite worden gelanceerd : verontwaardiging/ongeloof, een roep om vergelding (oorlog), of de vraag naar verregaande maatregelen, duidelijke regels, … zelfs al houdt dit een beperking van hun vrijheden in. De oplossingen waarmee dezelfde elite via haar marionetten komen opdagen leidt telkens tot hetzelfde eindresultaat : meer controle, verder uithollen van vrijheden, centralisatie van macht, centralisatie van geld,… Dit gebeurt in zulke kleine stapjes en zo gefragmenteerd dat niemand echt doorheeft wat er gebeurt. En zo neemt de toren in omvang toe, en duwt daarbij mensen die zich al aan de rand bevinden de afgrond in.

Voor de tempel staat een enorm scherm, via het welke steeds de officiële versie van feiten wordt verkondigd, die de mensen vervolgens als ‘de waarheid’ slikken. Nu ja, wie zijn zij, als kleine mens, om die versie in vraag te stellen? De media zijn neutraal, toch? Ze doen gedegen onderzoek, toch? En voor de enkelingen die zich te veel vragen stellen werd lang geleden al een term bedacht, die hun argumenten van elke geloofwaardigheid ontdoet : ‘complotdenker’. Die stempel wil je echt niet, want dat is maar een stempeltje verwijderd van “waanzinnig” wat genoeg is voor de massa om je naar de rand te drummen. Tja als je geboren wordt in een psychiatrie is waanzin de norm!

Het grootste probleem voor de 0.01% zijn de enkelingen die niet steeds naar het scherm kijken, maar ook af en toe ook naar boven. Ze zijn blijkbaar immuun geworden voor het hypnotiserende effect van het scherm. Dat zijn potentiële onruststokers. Al toornen de 0.01% nog zo hoog boven de massa uit, de kans bestaat dat ze ooit zouden gezien worden door iemand met een scherpe blik die hen met de vinger zou wijzen en zou roepen : ‘zij daar zijn de échte vijand’. En als genoeg mensen zich tegen hen zouden keren zou hun spelletje voorbij zijn.

‘We hebben schermen nodig die voorkomen dat de mensen naar boven kijken!’ riep één van de elitairen tijdens een spoedzitting, ‘deel paraplu’s uit en verplicht de mensen die te gebruiken’ opperde een ander. ‘Dat gaan ze nooit doen als we het ze zondermeer opleggen’ protesteerde een derde ‘We moeten eerst de noodzaak creëren.’ ‘Inderdaad, zo hebben we ook in het verleden steeds onze wil ongezien kunnen installeren’ zei de eerste. Een vierde aanwezige kwam met de oplossing : ‘we zorgen dat het regent! Maar geen gewone regen… Zure regen! Aanhoudend. We maken hen wijs dat de regen giftig is… Dat mensen massaal ziek zullen worden en zullen sterven. En dán delen we de paraplu’s uit! Weinigen die hem niet zullen gebruiken’ De rest van de aanwezigen is meteen te vinden voor het idee.

Alles wordt meteen in gereedheid gebracht. Leegstaande gebouwen worden omgevormd tot paraplufabrieken. En wanneer er na enkele weken eindelijk voldoende paraplu’s zijn om aan de massa uit te delen, begint het stilletjes te druppelen. “Beetje regen kan geen kwaad” is eerst de algemene teneur. Af en toe klaagt er eens iemand over irritatie aan het voorhoofd, of een lichte zwavelgeur. Maar er is verder niet meteen reden tot grote paniek.

Nadat het gedruppel enkele dagen aanhoudt, verschijnt er plots een man op het grote scherm. Zo één waarvan je meteen denkt : ‘die weet waarover hij spreekt’. Dat idee wordt dan ook nog eens versterkt door de term ‘specialist’ die in de linkse benedenhoek van het scherm verschijnt. In dit geval een toxicoloog : ‘we weten niet precies waar deze toxische regen vandaan komt. We willen wel benadrukken dat de wolk op natuurlijke wijze is ontstaan. De regen zal de komende weken toenemen. En aangezien we niet weten wat de effecten op de gezondheid zullen zijn zal iedereen verplicht worden de paraplu’s te gebruiken die door de overheid zullen worden verdeeld. Hou je aan de maatregelen die zullen worden uitgevaardigd. Zo hebben we de grootste kans op een goede uitkomst! Diegenen die hun paraplu gebruiken en goed luisteren hebben niets te vrezen’

Paniek onderaan de toren. Mensen trekken hun jassen over hun hoofden. Enkele minuten na de uitzending gaat plots de grote poort open. Mannen in blauwe pakken rijden met grote karren naar buiten. Die zijn tot de rand gevuld met paraplu’s. ‘Gelieve in rijen te gaan staan! Er zijn er genoeg voor iedereen.’ Niemand die zich afvraagt waar die massa paraplu’s plots vandaan komt.

En ja hoor, wat voorspeld was gebeurt : de regen neemt de weken daarop toe. De meesten gebruiken hun paraplu’s, en blijven ondertussen naar het grote scherm staren wachtend op verdere richtlijnen. Ze zijn hun leiders dankbaar voor hun vooruitziendheid en kordate manier van optreden. Enkelen beslissen hun paraplu’s echter niet te gebruiken. Iemand kijkt naar boven en ziet bovenop de toren tot zijn grote verbazing de bewakers staan, hun slurven over de rand plassend over de menigte. Het zijn dan ook grote lullen. ‘Kijk dan toch naar boven! Ze pissen op ons, en wij geloven dat het regent!’ roept de man. Maar de parapludragers drummen verder naar voren en verdringen de complotdenker naar de rand. Die heeft de keuze : toch een paraplu nemen, of de afgrond in.

Er is echter nog een optie : niet wachten tot de zure regen door je paraplu heen vreet om dan te moeten vaststellen dat de hele wereld om je heen veranderd is. Neem een beetje afstand van het scherm en denk voor jezelf! Pas dan kan je voor jezelf uitmaken wat het precies is wat op onze hoofden neervalt…
Claudia R 2 weken geleden geplaatst
Mathieu , fascinerende denkwijze .
"Lekker "wat rebels column , het boeit mij , zet mij aan tot "buiten de lijntjes" te denken ,( kost weinig moeite trouwens.)
Of ik het hier wel of niet mee eens ben , maakt niet eens zoveel meer uit.
Niets is wat het lijkt , 😷
🔥 mathieu wouters 1 week geleden geplaatst
Hey Claudia. Bedankt voor je reactie. Altijd leuk tegendraads doen. Nu voel ik eens te meer de noodzaak!  Bereik er waarschijnlijk enkel diegenen mee die al buiten de lijntjes denken... En je hoeft het niet eens te zijn. Ik kan gewoon niet tegen het zondermeer overnemen van de visie op de realiteit zoals die ons via de media, reguliere wetenschap enz.. wordt voorgehouden.. 
reactie op @mathieuwouters:
Claudia R Goedemorgen Mathieu ,
Ik denk zelf ook , dat jouw visie enkel "de buiten de box denk(st)ers bereikt , maar het belangrijkste blijft toch wat jouw eigen visie is , dit is jouw weg.

"Doemdenken/ complotdenken", misschien ..., Voorzichtig , argwanend , realistisch , waarschijnlijk...
Niet meer dan een mogelijk gevolg op de gemixte signalen die wij ontvangen.

Ikzelf bekijk dingen van diverse kanten , ( voorkant , achterkant , zijkant , onderkant , bovenkant ..😅) sommige zaken blijven vaag , dan blijft mijn intuïtie , daar "moet" ik het mee doen.
"Gelukkig " is deze goed ontwikkeld.Fijne dag , groetjes.🍻
1 week geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 1 week geleden geplaatst
Los van je mening, want dat mag altijd @mathieuwouters​ dacht ik er ook eerste vrij nuchter over.. maar het komt toch akelig dichtbij het Coronavirus.. ik heb ook geen idee hoelang het gaat duren.

Maar vind de maatregelen die de overheid neemt tegen coronavirus echt niet overdreven, dat is mijn mening..
reactie op @coenoldebijvank:
mathieu wouters Hey @coenoldebijvank​,
Corona virus is een feit, dat ga ik ook.niet ontkennen. Ik vind de maatregelen er wel over. Kleinkinderen niet meer naar de grootouders, oude mensen in homes krijgen geen bezoek meer, lege rekken in warenhuizen, enkel nog verplaatsingen naar winkels... Komaan, alsof de apocalyps is aangebroken!  Dan denk ik : wat zit daar achter? 

Er is een virus dat erger is en veel besmettelijker dan corona en dat is angst. En dat verspreidt zich snel en nestelt zich diep in de hoofden van mensen. Nu hebben we de illusie dat we alles onder controle hebben. En dat die maatregelen onze redding zijn. Maar ik zie het anders.  Ofwel is het virus een gril van de natuur, en dan zullen er nog grillen volgen die we op een gegeven moment niet meer op deze manier gaan kunnen bedwingen.  Met Vaccins die onze weerstand verder kapot maken... Ofwel zit er meer achter en worden mensen bewust angstig gemaakt (voor een gevaar dat reëel is maar door de mens gecreëerd). Maar die optie durven de meeste mensen niet in overweging nemen.  En ik heb het persoonlijk gehad met angst. Beste remedie is geen tv, geen kranten, geen sociale media,... 
1 week geleden

Beantwoorden

Mr B En gewoon een tijd 1,5m afstand houden van mensen die je niet kent. Zo simpel is het, en dan kan het leven met wat voor visie dan ook prima doorgaan.

Dus we ruiken de koffie, en juist nu kun je je creativiteit kwijt..
1 week geleden

Beantwoorden

mathieu wouters @bbking. Wat ik vooral wil duidelijk maken, welke visie je ook hebt : je kan door de overload aan informatie die we nu over ons krijgen de illusie krijgen dat we weten wat er aan de hand is. Maar uiteindelijk weren we van niets (ook ik niet 😀).  Ik heb het gevoel dat hoe meer ik naar het nieuws kijk, hoe minder ik weet. En daar komt bij velen de angst vandaan denk ik. Diep vanbinnen het gevoel hebben dat er iets niet klopt, maar er geen vat op hebben... Ideaal om mensen in het gareel te houden : je houdt ze onwetend en angstig. Zijn ze heel vatbaar voor allerlei maatregelen. Dit zou een ideaal experiment kunnen zijn om te kijken hoe ver men mensen onder controle kan houden.
Verder hou ik ondertussen wel 1.5 meter afstand. Vooral van mensen met mondmasker (die me met angst kunnen besmetten) en mannen in zwarte pakken en zonnebril 😉
1 week geleden

Beantwoorden

Mr B @mathieuwouters Het hangt er ook een beetje af van welke koers je online vaart.. Fora zitten vaak vol met mensen met vragen en een hoop "kenners". Nieuwsmedia heeft er altijd een commercieel belang bij, dus de nuance is bij grote nieuws-merken moeilijk te vinden. Maar uiteindelijk preekt iedereen voor zn eigen parochie, dus ook andere bronnen zijn "gekleurd" door de invalshoek.

Er zijn interessante tegengeluiden uit elke richting: Ideologisch/Wetenschap/Wiskunde/Anti-systeem. Maar dit fenomeen (of het nu door een vleermuis of uit een lab komt) laat zich het beste bestrijden met een combinatie van virologie/wiskinde/gedragskunde. En daarom vind ik het gaaf om te zien hoe alle specialismen ongeacht achtergrond/geld nu samenwerken.

We hebben hier een nieuwe minister uit de oppositie aangesteld, kinderen konden binnen 3 dagen "online" naar school, allemaal zaken die normaal helemaal niet denkbaar zijn.

Het systeem waar we ons tegen af zouden kunnen zetten is totaal veranderd over een half jaar denk ik...
1 week geleden

Beantwoorden

mathieu wouters het systeem zal inderdaad veranderd zijn.  En ik hoop samen met jou ten goede 
1 week geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @mathieuwouters​ ik snap je punt echt wel.

Er wordt ook veel overdreven in de media over het Coronavirus.

Toch is het goed om alles netjes op te volgend vanuit de regering en van de winkels de regels te hanteren om erger te voorkomen.

Gegroet.

P.s. ik heb je nog gemaild m.b.t de blog :) gaaf hoor!
4 dagen geleden

Beantwoorden

mathieu wouters Hey @coenoldebijvank​ 
Het is belangrijk soms wat afstand te nemen van die media, zodat je het wat kan relativeren en je eigen beeld kan vormen. Ik heb de indruk dat mensen soms in een staat van hypnose geraken door hun verslaving aan nieuws en schermen.

Verder is het inderdaad belangrijk de maatregelen te respecteren. Heb ik ondertussen wel begrepen 😉
4 dagen geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 March 2020 om 18:31
Aantal lezers 30
Aantal reacties 12