Waarom komt je eetlust weer terug?

Laatste reactie 08/12/2018 17:51 door Koen
· Markeren als ongelezen
Koen van T 1 jaar geleden geplaatst
De meeste topics over dex/ritalin gaan over de problemen van gewichtsverlies en het gebrek aan eetlust. Toen ik starten met Dex ben ik behoorlijk afgevallen en me eetlust was bijna weg. Omdat ik altijd al op lijn heb moeten letten werd het heel makkelijk om gezond, regelmatig en geproportioneerd te eten. Na een maand of 3 (denk ik) was me eetlust grotendeels terug/normaal. Nu alweer bijna een jaar later  aan de Dex en ben netjes op dat gewicht gebleven en mijn eetlust is als vanouds.

Heeft je lichaam op een gegeven moment door dat je voedselinname te laag is en krijg je meer trek? Als ik geen Dex neem heb ik niet ineens meer trek of honger 😕? Hoe zit dat eigenlijk?
Ron J 10 maanden geleden geplaatst
Ook ik 15 kilo kwijt in 6 maanden, nu weer een paar kilo aangekomen terwijl ik zeker niet meer eet. Gok dat de stofwisseling weer normaal aan het worden is na gewenning aan dex. Ik volg deze even.
Coen Olde Bijvank 10 maanden geleden geplaatst
Komt je eetlust altijd terug dan naar verloop van tijd of kan het ook zo zijn door gebruik van Ritalin of andere ADHD medicatie dat je altijd minder (trek) zal hebben dan voorheen?
War Hoofd 10 maanden geleden geplaatst
Zolang mijn medicijnen  werken heb ik weinig eetlust. Als ze uitgewerkt zijn gaat dat wel weer en vooraf ook. 
Koen van T 7 maanden geleden geplaatst
De laatste tijd aardig wat veranderingen in mijn leven, medicatie, stressniveaus en buik gehad. Over een paar weken gaat dit weer terug naar normaal en daarom alles even opgeschreven 😊

Sinds een maand of 4 steek ik soms recreatief en voor het slapen/inslapen wel eens een jointje op. Gezellig samen op de bank Netflix kijken en de munchies (lekkere trek) krijgen. Normaal snack ik 's avonds nooit (vooral omdat ik normaliter niks in huis haal). Ik ben hierdoor een klein beetje aangekomen, maar niks noemenswaardig. Ik ben wel veel uitgeruster en fitter sinds ik de slapeloze nachten (normaal 2 tot 4 keer per week) voorkom. Ik ben minder gestrest en ga nu 'graag' tot een uurtje of 11/12 's avonds aan het werk. Het "slapengaanritueel" met rood licht, me hoofd proberen te legen enzovoort duurt nu geen 2 uur meer. 2 trekjes, douche nog 2 a 3 trekjes waarna ik me tanden poets en als een blok in slaap val. 

Tot 5 weken geleden werkte ik heel veel en nam ik netjes 2 tot 4 keer per dag Dex. Nu werk ik veel minder en relaxt vanuit huis aan schoolwerk. Door te werken op momenten dat ik me goed kan concentreren is Dex geen must meer. Gemiddeld gebruikte ik 37,5 mg per dag en nu 2 a 3 keer 12,5 mg per week. Een normale dosis is bij mij 15 mg, maar ik merkt dat 10/12,5 nu genoeg is.

***terug naar de eetlust waar dit eigenlijk over ging***

Zonder het echt door te hebben gehad ben ik in die 5 weken zo'n 6 kilo aangekomen 😳 Ondanks dat ik meer fiets, loop en gezonder eet is me buik merkbaar gegroeid. Nu ik minder wil eten merk ik dat ik een knagende constante trek heb waar ik mij moeilijk overheen kan zetten. over 2 weken begin ik weer met normaal werk op een kantoor. Ik was van plan om tegelijk weer regelmatig/normaal Dex te nemen, maar dit stel ik een week uit omdat ik erg nieuwsgierig ben of ik op kantoor dan nog zo veel trek heb. Vanaf vandaag gezond en geen zoete 'troep' meer. Suikerverslaving resetten (meer drang naar zoetigheid nadat je gesnoept hebt) en weer volgens vaste tijden leven... volgens de klok is mijn ontbijt regelmatig een lunch 🙊

Bedankt voor het lezen en vraag gerust raak.
War Hoofd 7 maanden geleden geplaatst
Ik ben een oud wijf maar kan het niet laten te zeggen, sorry. Realiseer je en dat je nu onbewust een joint als slaapmiddel neemt ? En dat bij ADHD gevoeligheid voor verslaving is ? Bij sommige mensen is dat problematisch dus pas er mee op. 
Misschien  kun je iets anders bedenken waardoor je hoofd tot rust komt ? En wiet en de kan dagen elkaar werken en wordt dan een zooitje in je hoofd. 
Ouwe wijven modus weer uit.....
Koen van T 7 maanden geleden geplaatst
Ik heb de mazzel dat ik niet verslavingsgevoelig ben. Daarnaast eigenlijk ook geen interesse in drugs (gezelligheidsdrinker). Dat ik wiet gebruik als slaapmiddel is iets waar ik mij zeker van bewust ben. Andere middelen, zowel homeopatisch, vrij verkrijgbaar en op recept werken matig en de bijwerkingen zijn merkbaar/vervelend. In de maand gebeurd het misschien 5 keer dat ik een paar trekjes neem om te slapen. Een geregeld en geroutineerd leven en werk zou natuurlijk ideaal zijn, maar het past niet bij me ambities/carrière om eerlijk te zijn. 

Het laatste stukje weet ik niet zeker je bedoeld...? Mijn werk is in het kort complexe technische problemen oplossen. Heerlijk werk, maar het is niet voorkomen dat er drukke periodes zijn 😅

Vrijdag begonnen aan een spoed klusje (thuis achter de PC) en ook weer met Dex. Honger/trek blijft merkbaar weg en komt pas terug na de rebound, maar bij lange na niet zo erg als donderdag. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 July 2018 om 19:28
Aantal lezers 55
Aantal reacties 7