Waarom???

Laatste reactie 19/01/2018 19:25 door Carola
· Markeren als ongelezen
Neel pingpongbal 9 maanden geleden geplaatst
ADHD: ik merk verschil met en zonder Rilatine. Ik kan er niet meer zonder. Soms denk ik 'had ik het maar nooit genomen', dan wist ik niet beter. Dan bleef ik maar een impulsieve flipperkast, een chaoot, met het één beginnen en met het ander eindigen, zich voelen als een pingpongballetje die van het ene naar het andere hopt. Zich niet kunnen concentreren en dadelijk afdwalende gedachten.
Neen, ik vind het momenteel niet leuk om ADHD te hebben.....

Sorry, ik wilde dit even kwijt...
reactie op @neel:
joyce verweij mag ik vragen waarom je dan  niet meer zonder  kan?
9 maanden geleden

Beantwoorden

Carola van W Tjaaa 

Periodes van zelfverzekerd zijn en t allemaal oké vinden wisselen zich af in hyperactief Google'en en zoeken naar alles wat met ADD te maken heeft. 

Altijd sla ik websites op. Besluit ik om alle info in n eigen verhaal te schrijven. 

En uiteindelijk.......wis ik alle info weer om het n maand later weer allemaal opnieuw te doen. 

Tenminste; in mijn wereld. 

Herkenbaar? 
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
L Ve 9 maanden geleden geplaatst
Je kan het ook andersom bekijken , met ritalin schept het waarschijnlijk heel veel orde in je hoofd en gaat die tornado even liggen . Ook ik denk wel eens hetzelfde zoals jij nu denkt .maar probeer dan ook weer de positieve kanten te bekijken!
War Hoofd 9 maanden geleden geplaatst
Het is ook niet altijd leuk. Ik baal er ook wel eens van, aan de andere kant ben ik blij dat ik weet dat ik het heb. Door er rekening mee te houden leeft het een stuk makkelijker dan voorheen. Ik ben ver in de 40 en weet het pas sinds een half jaar. 
Aan de andere kant, als dit alles is, het kan zoveel beroerder,  ben ik heel blij gewoon gezond te zijn.
Neemt niet weg dat het soms lastig is maar dat kan helaas niet anders. 
Neel pingpongbal 9 maanden geleden geplaatst
Dank voor jullie reacties. Momenteel ben ik de Rilatine aan het minderen omdat er kans op verslaving is. Ik moest alsmaar meer nemen om effect te verkrijgen.
Terugschroeven is moeilijk.
Ook typisch ADHD is de kans tot verslaving.
Ik heb dat met zoveel : eten, kopen, medicatie, met drinken ben ik wel helemaal gestopt omdat er ook verslaving om de hoek loerde.
Bij mij kan het nooit gewoon gaan. Het is zwart/wit en nooit grijs. Het is alles of niets.
Ik word moe van mezelf.

groetjes!
reactie op @neel:
Daxle Bonn
Hoi Neel, 
Wat is normaal he. Misschien zou dát wel heel saai zijn. Normaal is toch zoals "iedereen" is? En jij bent jij. Je wilt toch zeker niet zoals iedereen zijn? 
Jij bent dan misschien iemand bij wie dingen nooit normaal gaan, maar dit hoor ik eigenlijk iedereen wel zo zeggen :) 

Hier bij mij gaat ook niets "normaal". Het gaat zoals het gaat. Soms op, soms af. 

Misschien zou je geholpen zijn met een therapie. Je krijgt immers niet voor niets medicatie, lijkt mij dat je daarnaast ook een stuk begeleiding mag verwachten?  

Daxle Bonn. 


9 maanden geleden

Beantwoorden

joyce verweij 9 maanden geleden geplaatst
vervelend om te horen.

kan je het omdraaien? Je weet dat het nooit normaal gaat dus kan je daar op inspelen.
Je weet dat er kansen zijn op verslaving dus kan je daar naar handelen.

misschien dat je wat begeleiding kan vragen via je arts?

maar vergeet niet dat je al inzichten hebt en sat is mooi!!
Stephanie van der Heijden-Bovens 9 maanden geleden geplaatst
hoi Neel,

Wat rot dat je jezelf nu zo in de weg zit en twijfelt over je medicatie. Maar het is wel de tijd van het jaar om je niet helemaal fijn te voelen en over vanalles te twijfelen...
Zonder medicatie voel je je een balletje in de flipperkast schrijf je, dus eigenlijk geef je aan dat je niet zonder medicatie wil, maar dat zoals je je nu voelt ook niks is... Kun je niet met je dosering gaan aftasten waarbij je je fijner voelt? Ik heb zelf ook een periode gehad waarin ik net niet uit de verf kwam zoals ik wilde, en een dosering tijdelijk veranderen bleek al de oplossing te zijn, al werd ik eigenwijs gevonden dat ik zelf aan het experimenteren was gegaan. Maar wij weten zelf hoe ons lichaam werkt, waar we baat bij hebben.
Maar nu je je niet fijn voelt zou ik vooral willen zeggen 'kijk naar dingen waar je blij van wordt, wat je graag doet, en maak dan de balans op, want ik weet niet hoe streng je voor jezelf bent, maar soms is tijdelijk iets loslaten al de oplossing om weer beter in je vel te komen, je rustiger te voelen...en na regen komt altijd zonneschijn, als je maar lang genoeg wacht!'
Succes, hopelijk voel je je snel fijner!

groetjes,
Stephanie
Manouk Locher 9 maanden geleden geplaatst
Hoi Neel,

Ik snap je wel. Ik stond en sta nog steeds zoals andere ADHD'ers voor de keuze om aan de medicatie te gaan. Ik krijg allerlei verhalen en goedbedoelde adviezen naar me toe geworpen, waaronder mensen die me proberen te over te halen om medicatie te proberen. 

Maar ik wil het gewoon niet. De onrust hindert soms erg, maar soms vind ik het juist leuk dat ik zo ben. En ik ben net zoals jij verslavingsgevoelig. Ik ben bang dat als ik het probeer en het werkt, dat ik dan niet meer zonder wil. Dan word ik afhankelijk van de medicatie. Dat wil ik niet, ik wil het zelf kunnen en ik wil mezelf blijven. Bovendien hoorde ik dat als de medicatie is uitgewerkt, dat je dan een soort rebound effect krijgt. Dat door de medicatie het een en ander wordt onderdrukt en dat dat allemaal naar boven komt zodra de medicatie niet meer werkt.

Anyway, ik begin net met cognitieve gedragstherapie. Ik hoop dat het helpt en dat ik niet alsnog aan de medicatie moet. Want zoals het nu gaat kan niet langer zo, ik kom maar niet verder met mijn studie (ik ben 22). We gaan het zien.

Groetjes Manouk
reactie op @manouklocher:
Carola van W Mijn advies; 

Laat je niet meeslepen in t verhaal van n ander. Iedereen ervaart de medicatie anders. 

Bij mij? 

T heeft mijn leven op alle fronten verbeterd. 

Heeft medicatie nadelen? Ja 
Maar ook voordelen :-) 

Je moet niet invullen wat t, misschien/wellicht/waarschijnlijk met jou doet. 

Je weet t niet. Punt.  

Alles wat jij zegt,  rebound etc. zijn feiten die je vindt op t internet. T kan maar t hoeft niet. En als t zo is is dat absoluut niet voor altijd. 

De therapie die jij gaat volgen gaat je helpen. 
9 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 December 2017 om 09:22
Aantal lezers 72
Aantal reacties 11