Waar laat ik het?!

Laatste reactie 08/05/2019 19:17 door Linda
· Markeren als ongelezen
Michel Niet 3 maanden geleden geplaatst
Hoi. Ik ben nieuw, ik ga mezelf nog wel voorstellen. Maar eerst loop ik met een vraag die maar niet uit mijn kop gaat (wss kennen jullie dat wel).

Ik heb sinds kort de diagnose, het was bulls eye zonder twijfel. Ik ben dan al 28 lentes jong maar sinds ik deze medicatie slik gaat er een wereld voor mij open. Ik heb nog steeds mijn uitdagingen. Impulsieviteit ken ik nog steeds. Ik raak ook nog wel eens wat kwijt, maar gelukkig hoef ik niet meer in de koelkast te kijken of daar toevallig mijn oplader ligt...

Ik slik dus 7,5 Mg 3x per dag. Maar ik ben niet gewend dat ik medicijnen de dag door moet innemen. Ik heb al wel medicijnen die ik in de ochtend en in de avond moet innemen maar dat is vrij overzichtelijk. Nu moet dat opeens ook midden op de dag. Met paracetamol heb ik zelfs dat ik het gewoon vergeet, maar deze medicijnen wil ik niet vergeten. Ik heb daarom al een app op mijn telefoon die mij herrinert dat ik iets moet innemen. So far so good!

Maar wat als ik nu een dag op pad ga? Heb ik mijn tas mee dan is het geen punt om daar mijn kokertje in te stoppen. Maar hoe doe ik dat zonder tas? Een klein voorraadje voor 1 dag in een plastic zakje en die in mijn portemonnee? Maar dan ben ik bang dat dat geplet word... Ik ben vast niet de enige met dit ‘dillema’ dus ik ben benieuwd hoe iedereen die oplost?


(Ps. Ik heb echt een kokertje van de apotheek. Geen strips helaas)
Mr B 3 maanden geleden geplaatst
Ik heb geprobeerd of het in een Zoetjes- of Smint dispenser gaat! Dat leek me wel zo makkelijk en anoniem. Maar.... helaas, de smintjes zijn te groot en de zoetjes te klein :-)
reactie op @bbking:
Michel Niet Dat zou idd wel een mooie oplossing zijn geweest. Bij toeval stuite ik vanmiddag bij bol.com op een pillendoos sleutelhanger. Schijnt klein te zijn en kan mooi aan mijn sleutelbos, ik krijg hem morgen binnen. Ik laat dan wel even weten of het wat is
3 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Heb je ook een linkje? Ga ik ook even kijken :-)
3 maanden geleden

Beantwoorden

Michel Niet Uiteraard: Bekijk Medicijn Sleutelhanger - op: https://www.bol.com/nl/p/medicijn-sleutelhanger/9200000082157412?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp deze heb ik besteld omdat hij dan morgen binnen zou zijn. Je hebt nog vele anderen.
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Er zijn 100den pillendoosjes te koop. Ook hele kleine. Vroeger was dat een damesding maar ze zullen er vast nog zijn. 
Ooit heb ik er een van tupperware gehad Weet ik nog. Alleen gebruikte ik geen medicatie dus dat ding is helaas allang verdwenen. 
Koen van T 3 maanden geleden geplaatst
Het SD kaart bakje dat al ik weet niet hoe lang voor me ligt is groot genoeg voor 17 stuks van 2,5 mg. Dit bakjes is 4,5 mm dik en 1 pilletje is net over 2,5 mm. Misschien dat iemand iets beter weet? Deze is qua oppervlakte te klein om van een stikker te voorzien helaas.


*****************
Is iemand er ooit 1 tegen gekomen met een bankpas afmeting? Omdat ik het nog wel eens vergeet mee te nemen heb ik normaal voor 1 dag in mijn portemonnee. Ik vouw het nu in stevig glad papier (iets dikker dan dat van een pakje boter). Alles wordt weer bij elkaar gehouden met een stikker van het originele kokertje. 

zo iets maar dan met meer inhoud.
https://www.garrettspecialties.com/2-compartment-wallet-pill-card-p-9636.html
Mariska X 1 maand geleden geplaatst
Ik heb voor €1 twee mega kleine pillendoosjes gekocht bij de Flying Tiger. Past met gemak in je broekzak/jaszak etc. Goedkoper bestaat niet...
Linda Alexandra 1 maand geleden geplaatst
Goed idee Mariska, ik ga eens kijken. Ik heb nu een strip, maar dat valt zo op en zonder raak ik ze kwijt...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 February 2019 om 12:44
Aantal lezers 65
Aantal reacties 9