Waar helpt ritalin tegen?

Laatste reactie 09/10/2017 13:53 door Nicole
· Markeren als ongelezen
Samantha 1983 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb ADHD en wil Ritalin gaan slikken, maar waar helpt allemaal tegen? Concentratie en rust in mijn hoofd lees ik veel.. maar is dat het enige want ik kan ook niet goed slapen.
Neel pingpongbal 1 jaar geleden geplaatst
Hallo Samantha,

Bij mij is nu bijna 2 jaar geleden ADHD vastgesteld (ik ben 46 jaar) en de psychiater schreef me Rilatine voor (in Nederland Ritalin).
Mijn innerlijke onrust verdween, had meer overzicht, kon me concentreren, was niet meer zo zenuwachtig. Voor mij de wonderpil dus.

Ik was een slechte slaper maar ik neem wel iets om te slapen en ook melatonine. Mensen met ADHD kunnen soms moeilijk inslapen.

Ik heb wel een hoge dosis nodig (60 mg per dag).

Groetjes,
Kathleen
Samantha 1983 1 jaar geleden geplaatst
Hoi, bedankt voor jouw reactie. Melatonine gebruik ik ook voor het slapen. Goed om te lezen dat het zo positief werkt.

Is dat hoog? Ik heb geen idee namelijk, haha.

Is dat 1x per dag 60mg of verdeeld over de gehele dag?
Nicole Hoogenboom 1 jaar geleden geplaatst
Hallo Samantha
Ritalin kan je niet zomaar bij de drogist of apotheek kopen. Het wordt alleen voorgeschreven door en psychiater. Deze bekijkt samen met jou ook welke hoeveelheid jij nodig denkt te hebben. Voor de een werkt een langdurend medicijn heel goed en de ander kiest samen met zijn arts voor een kortwerkend medicijn wat meerdere keren per dag wordt ingenomen. Verder zijn er naast Ritalin nog meer kortdurende waaruit jouw arts kan kiezen. Dus zowel het soort als de hoeveelheid is per persoon verschillend en wordt meestal na zeer zorgvuldige onderzoeken voor geschreven.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 October 2017 om 11:28
Aantal lezers 33
Aantal reacties 4