Waar ben jij uiteindelijk op uitgekomen met je medicatie?

Laatste reactie 05/01/2022 12:07 door P
· Markeren als ongelezen
P Davenport 4 maanden geleden geplaatst
Het merendeel van de topics hier gaan over mensen die constant switchen van medicatie of zoekende zijn (ben dat zelf ook nog) maar zie weinig verhalen van mensen die langer, meer dan 1 jaar medicatie nemen en hier tevreden over zijn. Ik ben benieuwd naar deze verhalen?. Veelal zie je reacties dat iemand ergens mee is begonnen maar daarna lees je niets meer, dat vind ik jammer. Op welke medicatie ben je uiteindelijk terecht gekomen, hoe lang heeft het geduurd, hoeveel, hoe vaak etc en ben je er tevreden mee en heeft het je leven verbeterd? Of ben je juist gestopt met het nemen van medicatie door al het switchen? Uiteraard weet ik dat het voor iedereen persoonlijk is en een zoektocht kan zijn maar voor mijn beeldvorming is het ook fijn om verhalen te lezen van mensen waar het uiteindelijk allemaal is gelukt met de medicatie. Wil je je verhaal delen?
Bart Sprenkeling 4 maanden geleden geplaatst
Mijn zus is inmiddels 2 jaar dexamfetamine aan het slikken. Haar ervaringen daarbij waren dat ze in het begin een week of 3 misselijk was waarna het beter ging. Ze is van complete chaos naar een beetje rommelig veranderd. Zeer positief! In het begin had ze magistraal bereidde dexamfetamine. Dat is na een poosje overgegaan naar dexamfetamine van de regenboog apotheek. Daar was ze niet tevreden over omdat het volgens haar wisselende werking gaf. Inmiddels gebruikt ze Tentin en dat gaat helemaal goed voor haar. Ze is 15kg afgevallen in deze periode. Dat klinkt heftig en dat is het ook, maar ze is nu al heel lang hetzelfde gewicht. Ze snoept niet meer maar eet prima, voldoende en gezond. Het is behoorlijk positief. Ze is uit een gat van chaos en stress gekropen en is nu lekker aan het studeren.

Ik heb ook een tante die Tentin gebruikt. Ik weet niet in detail wat haar verhaal is maar wel dat zij ook absoluut niet zonder wil. Zij gebruikt de medicatie al jaren.

Zelf heb ik ook een diagnose gekregen en ben ik na een onsuccesvolle periode met methyfenidaat overgestapt naar ook Tentin. Dit bevalt mij erg goed en ik verwacht hier niet mee te stoppen voorlopig. Hier kan ik je meer over vertellen maar het is niet echt je vraag ivm mijn korte gebruik.

Ik kan me voorstellen dat mensen geen strijd meer hebben wanneer ze eenmaal goed ingesteld staan op hun medicatie en ze daarom niet terug keren naar het forum. Dat is echter een aanname...
reactie op @bartsprenkeling:
P Davenport Hoi Bart, dank je wel voor je verhaal, ik ben het er mee eens dat wanneer het goed gaat dat er waarschijnlijk minder noodzaak is om hier op het forum te zitten. Persoonlijk vind ik het belangrijk door alle wirwar van berichten hier van mensen die op zoek zijn naar de juiste..., ook verhalen te lezen hoe het uiteindelijk is afgelopen, dit geeft ook vertrouwen voor mezelf ook al kan het natuurlijk ook zijn dat iemand heeft besloten om er juist niet mee door te gaan maar dat is ook goed om te lezen. Ik ben zelf onlangs ook met dexamfetamine gestart van Tentin, nadat methylfenidaat niet de juiste resultaten gaf bij mij en moet zeggen dat ik tot nu toe erg tevreden ben, voel me een stuk beter met milde bijwerkingen. 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 January 2022 om 17:17
Aantal lezers 14
Aantal reacties 2