Vrouwen met ADHD vaak niet herkend en leidt tot depressies en angststoornissen.

Laatste reactie 14/06/2019 23:26 door Stefanie
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
Waar een heel drukke jongen al snel wordt doorverwezen naar een deskundige, wordt ADHD bij meisjes in 33 tot 50 procent van de gevallen niet herkend. De reden: de aandoening komt bij vrouwen anders tot uiting. Maar als ADHD onbehandeld blijft, kan dat later tot veel ernstiger problemen leiden zoals depressies of angststoornissen.

ADHD bij Jongens:
"Bij jongens wordt vaak gekeken naar ADHD als ze een stoorzender zijn. Dan zijn ze heel druk, heel aanwezig. Ze bewegen continu, kunnen niet stilzitten en reageren overal op", legt psychiater Patricia van Wijngaarden uit.

ADHD bij meisjes
"Bij meisjes slaat ADHD naar binnen. Ze zijn vooral heel druk in hun hoofd. Ze worden dromerig en kijken bijvoorbeeld veel naar buiten. Dat kan wel opvallen, maar het is niet storend of lastig, dus is het niet snel een reden om iemand door te verwijzen."

bron rtlnieuws
Dejan Dejan 2 weken geleden geplaatst
Mannen krijgen eerder erkenning dan vrouwen?
Linda Alexandra 2 weken geleden geplaatst
Je leest wel vaker dat het bij vrouwen later ontdekt wordt, omdat het niet op zou vallen. 

Ik ben hier op het forum ook veel mannen met ADD en een paar vrouwen met ADHD en nadruk op de H tegengekomen. 

Ik denk persoonlijk dat het drukke ADHD type meer bekend was omdat meer opviel, doordat de omgeving er meer last van had..
reactie op @lindaalexandra:
Coen Olde Bijvank vergeleken met mannen met ADHD zijn vrouwen vrij rustig is mijn ervaring, niks mis mee natuurlijk maar denk dat dat ook één van de redenen kan zijn.
2 weken geleden

Beantwoorden

Naomi - 2 weken geleden geplaatst
Ik  herken dit wel..
🔥 War Hoofd 2 weken geleden geplaatst
Ik ook. Mijn hele schooltijd gehoord dat ik niet zo moest zitten dromen maar op letten. 

Nu bij kind ook hetzelfde maar op de basis vonden ze haar zo lief en scoorde hoog. Nu zit ze in de problemen erdoor. Dus ook maat even laten checken. 
Stefanie vd P. 1 dag geleden geplaatst
Ik had inderdaad voor mijn opleiding (en ook mijn eigen persoonlijke interesse als vrouw met adhd) een paar artikels hierover gelezen! Het is zo interessant dat er een verschil tussen de uitingen af kan hangen aan het geslacht van diegene! En het leuke is dat adhd, wat eigenlijk in de geneeskunde nog sinds zeer kort wordt erkend als een aandoening, steeds bekender wordt en dat deze verschillen daardoor (eindelijk) opgemerkt kunnen worden, zodat iedereen die ad(h)d heeft ook de nodige aandacht en erkenning krijgt die hij/zij/het nodig heeft om te kunnen floreren in het leven! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 April 2016 om 10:40
Aantal lezers 25
Aantal reacties 7