Vrouw maakt relatie uit omdat ik geen medicatie wil

Laatste reactie 13/02/2019 12:52 door Soesje
· Markeren als ongelezen
Eric 1982 5 maanden geleden geplaatst
Ik ben niet altijd een makkelijk persoon. Maar mijn vrouw kan er echt niet meer tegen met mij en mijn ADHD en stelt voor:

Wel medicatie, blijft ze bij mij..

Geen medicatie, gaat ze weg..

Doet echt zéér dat je niet geaccepteerd wordt als mens zonder medicatie :s laat staan alle ander zorgen. Geen pretje in ieder geval.
reactie op @eric1982:
Denicia De vries Dat is echt heel erg zeg heb je er zoveel last van dat ze dan gelijk bij je weg wild ik heb zelf ook ADHD en merk dat het aftoe ook echt heel erg moeilijk is ben erg emotioneel
5 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 5 maanden geleden geplaatst
Erg naar idd. En medicatie kan  helpen en ondersteunen maar het wegnemen niet.
Kan ze ook zeggen tegen welke problemen zij precies aan loopt ? En heeft ze ook een punt dat ze er last van heeft ? 
Zijn jullie elkaar al tegemoet gekomen in een en ander ?  En heeft ze altijd al last van jou e ADHD of alleen de laatste tijd? En zo ja,  waardoor komt dat ? 
Hebben jullie samen  al hulp gezocht  ? 
Ik hoef geen antwoorden hoor maar misschien om over na te denken ? 
Sara Br 5 maanden geleden geplaatst
Poeh, lastig hoor. Niet fijn om te horen!
Maar ik denk: je vrouw is ook maar een mens, die dingen nodig heeft.  Samenleven met een ADHD'er is ook niet altijd makkelijk (weet ik van mijn eigen omgeving...). Een serieuze stap richting haar doen in de vorm van eens met een dokter of therapeut gaan praten doet haar misschien goed. Als jij de eerste stap zet in het begrip, volgt zij wellicht.

Houden van elkaar en samenleven komt vaak met offers, maar het is het wel waard.

Sterkte!
Mark Lemmers 5 maanden geleden geplaatst
Waarom ben je zo tegen medicatie?

En herken je zelf ook dat je problemen hebt die je moet aanpakken of niet? Hoe uiten die problemen zich bij jou...?

Vaak zit er namelijk wat achter dat niet zo makkelijk zijn... Pas als je daar beide bereid bent om aan te werken, dan kom je verder.
Soesje W. 5 maanden geleden geplaatst
Ik vind deze keuze nogal hard van je vrouw .... ik zelf zou dit nooit tegen mijn man zeggen, en hij is echt lastiger dan ik (heeft ook diagnose ADD maar daarbij heel veel kenmerken van autisme). 

Mijn man heeft ook tegen mij gezegd dat hij liever heeft dat ik medicatie gebruik. Dan vindt hij het makkelijker om met mij om te gaan. Ik vond dat ook best wel confronterend. Ben ik dan 'leuker' of 'makkelijker' als ik niet mezelf ben? Ik word er wat vlakker van, minder emoties, maar is dat dan meteen beter? 

Wel heb ik zelf gemerkt dat het mij helpt om medicijnen te nemen. Dat is voor mij de reden om medicatie te gebruiken, niet voor een ander! 
Helpt het jou zelf ook? Dan zou ik medicatie gebruiken. Merk je vooral bijwerkingen? Dan op zoek naar andere medicatie die wel bij je past, of als het niet nodig is, zonder medicatie en vooral op gedragstherapie gaan richten bijvoorbeeld. 

Kunnen jullie misschien in relatietherapie? Samen over de dingen praten die jullie tegenkomen in je huwelijk/relatie. Want ik denk dat je vrouw ook ten einde raad is als ze zoiets zegt...
Wil niet zeggen dat het aan jou ligt, ik ben zelf ook een ADD-er en vind dat je als partner van echt zelf ook je best moet doen! Maar ze kan wel wat advies gebruiken denk ik. 

Sterkte in ieder geval - dit lijkt me geen makkelijke situatie voor je. Maar vraag sowieso advies aan een professional! Misschien kan diegene ook uitleggen wat de medicatie met jou doet en dat het niet zomaar geslikt kan worden en dat het dan helemaal 'over' is o.id.... ze zal jou toch moeten accepteren zoals je bent. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 February 2019 om 21:34
Aantal lezers 19
Aantal reacties 6