Dag allemaal,

Onlangs zijn wij erachter gekomen dat mijn zoontje van 6 een zeldzame chromosomenafwijking heeft en dat kan deels samengaan met vormen van autisme en ADHD. Nu zijn wij al jaren bezig met wat er aan de hand is, nu wij dit weten en hij begin dit jaar gestart is op het speciaal basisonderwijs konden we steeds meer puzzelstukjes in deze grote puzzel leggen. Maar nog steeds zoekende met de kinderarts naar o.a. zijn gedrag. Dit komt deels voort vanuit de afwijking, hier gaan gedragsproblemen mee gepaard en dus nog meer dingen die lijken op ADHD. 
Omdat we al van alles hebben geprobeerd en we eigenlijk niet meer weten wat we ermee aan moeten hebben we besloten ons zoontje op medicatie te zetten, de Concerta 18MG. hier zijn wij vorige week mee gestart. De 1e dag was echt wauw, de 2e dag wat minder, maar het was rot weer buiten en konden nergens naartoe gaan dan binnen blijven en ze te entertainen. (heb nog een zoontje van 2). Maandag is hij naar school gegaan en vonden ze hem erg vlak en weinig mimiek hebben, dit terwijl hij altijd wel een praatje maakt met klasgenootjes en spontaan naar de juf komt en dingen verteld of laat zien. Zelf mocht ik ook een kijkje nemen in de klas voor een 45 minuten en ik zag een jongetje die ik niet helemaal ken als mijn zoontje. Alleen spelen, en dat is niet wie hij is. Zo ken ik hem niet en is hij nooit zo. Op school werken we aan bepaalde doelen voor hem, laat nou net de sociaal emotionele kant een doel zijn, en die komt op deze manier niet echt tot zijn recht.

Nu vroeg ik mij af (komende week spreek ik de kinderarts aan wie ik dit ook kan vragen) hoort dit erbij? Is dit iets wat gereguleerd moet worden in zijn lichaam? Of kan de dosering te hoog zijn? Ik ben benieuwd of jullie dit misschien herkennen en zoek ik naar tips of wellicht dingen die ik mee kan nemen naar de kinderarts?

Alvast bedankt!
Groetjes,
Martine