Voorstellen

Laatste reactie 20/10/2019 17:34 door Kirillov
· Markeren als ongelezen
Amber De Haas 4 maanden geleden geplaatst
Hallo,

Mijn naam is Amber de Haas, 25 jaar. Ik woon samen met mijn man en zoontje van 1,5 in Wijhe (Overijssel) en ik heb sinds mijn 17e de diagnose adhd.

De afgelopen vier/vijf jaar is mijn leven een rollercoster geweest met extreme UPS en downs. Er is veel gebeurt.

Ik heb vorig jaar een behandeling gevolgd met cgt bij adhd centraal. Fijne begeleiding maar een minder fijne psycholoog.

Op het moment gebruik ik wellbutrin 150 Mg (300 verlaagd ivm suïcide gedachten). Nu geen bijwerkingen meer en ik voel me rustig. Omdat ik op mijn werk niet goed functioneer gebruik ik hiernaast dexamfetamine 2 x 2,5 Mg en daar doe ik her goed op. Methylfenidaat vaak geprobeerd maar de bijwerkingen hiervan zijn te bizar voor woorden.

Waar ik wel heel veel last van heb (en dan vooral van mensen die continue zeggen; je moet echt niet dunner worden hoor), is dat ik geen eetlust heb. Ik eet hooguit 400/500 calorieën op een dag, sta 2 keer op de weegschaal. Voordat ik zwanger was (2017) was ik 73 kilo. Tijdens mijn zwangerschap opgelopen tot 98 (zwangerschapsvergiftiging) en nu weer ik 56 kilo. Niet goed, maar als er mensen zijn die me erbij kunnen helpen; graag!

Verder houd ik van paardrijden, ben ik elke dag mee bezig. En ik zit op voetbal. En mijn beroep is psychiatrisch verpleegkundige.

Oh en ik ben vaak de grappenmaker van de bingo club volgens vriendinnen.
War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Welkom !
Marc Klover 4 maanden geleden geplaatst
Dat is een bekende bijwerking van de dexamfetamine, gewicht- en eetlust verlies. Helaas is de enige bijwerking waar ik iets aan zou kunnen hebben er dan niet bij mij. Wellicht kan je wat kilo’s van me overnemen?😉
reactie op @marcklover:
Amber De Haas Je zou kunnen proberen om telepatisch wat kilo’s naar me toe te sturen;) bedankt voor je reactie
4 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Je kunt een keer naar een diëtist. Die heeft cast wel tips.
Verder kun je eten  voor je je medicijnen in  neemt en voor de rest werktuigelijk. Zo eet ik mijn brood als in.werk een beetje verdeeld. Einde ochtend een of 2 of sneden en dan om een uur of 2 nog een keer 1 of 2.  Wat scheelt is dat het dan alleen nog maar uit de trommel moet komen. 
En anders later op de avond avondeten. Eventueel een bordje bewaren en opwarmen. Op het moment dat je medicijnen uit gewerkt zijn. 
Kirillov p 4 maanden geleden geplaatst
Welkom :)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 October 2019 om 12:40
Aantal lezers 21
Aantal reacties 6