Voorstellen :)

Laatste reactie 12/01/2019 22:24 door Sara
· Markeren als ongelezen
Sara Br 1 week geleden geplaatst
Ik ben Sara, ADHD'er, 30 jaar. Getrouwd met een ADD'er (leuk leuk) en (nog) geen kids. Nu al meer dan 10 jaar diagnose ADHD, maar loop nog steeds wel tegen dingen aan helaas. Het gaat niet echt over natuurlijk :) Ik slik medicijnen, anders ben ik een labiel wezen en pieker ik me kapot. Helaas helpen mijn medicijnen niet tegen de concentratieproblemen. Voel me vaak schuldig dat ik 'niet genoeg' doe en snel afgeleid ben.
Ohja, ik werk ook, al heel wat jaartjes op de communicatieafdeling van een stichting. Mag aardig wat op reis, dus dat maakt het werk leuk. Hobbies vind ik lastig, ook daarin zou ik meer willen dan ik nu doe. Heb er vaak de concentratie of het vermogen om te beginnen niet voor.
Ik hoop wat te leren van anderen hier en mn ervaringen ook te delen.
Naomi - 1 week geleden geplaatst
Hoihoi, jammer dat de  medicatie niet helpt bij de concentratie problemen. Ik merk gelukkig dat mijn medicatie hier mij wel in help. Concentratie is wel een beetje te trainen maar perfect gaat het niet worden natuurlijk. 
Wat voor Hobby zou je graag doen?
mathieu wouters 1 week geleden geplaatst
Welkom Sara!  Heb je die concentratieproblemen continu?  Ik had daar tijdens mijn schoolperiode enorm veel last van.  Maar nu heb ik door dat ik dat vooral heb in domeinen die mij geen bal (of toch weinig) interesseren.  Ik kan mijn concentratie niet verdelen.  Ofwel heb ik interesse en geraak ik in hyperfocus, ofwel niet en dan  ben ik continu afgeleid. 
Joselyne J 1 week geleden geplaatst
Welkom Sara!
Sara Br 1 week geleden geplaatst
Ik zou graag iets van meubeltjes opknappen doen ofzo. Ik ben wel af en toe creatief bezig als ik er de rust voor vind, maar zou dat veel vaker willen. Ik schaf vaak dingen aan/maak plannen, maar doe er dan uiteindelijk niks mee. Of ik ben bang dat het mislukt, of weet niet waar te beginnen. Als ik ergens begin komt er soms trouwens ineens wel wat leuks uit hoor.
Ik dans trouwens ook, heeeeerlijk om even alleen met je lijf bezig te zijn.
Hoe heb jij je concentratie getraind Naomi? Ik slik trouwens Venlafaxine, een antidepresivum, vooral voor mn angsten en emoties, ritalin heb ik ooit wel eens geprobeerd, maar die rebound vond ik zo vreselijk dat ik het niet volhield.
Mathieu, doe jij nu dan alleen maar dingen die je interesseren? Ik zit soms te denken dat ik werk moet zoeken wat meer impulsen geeft, zodat ik minder moeilijk mee kan komen.
reactie op @sara:
mathieu wouters Hey sara,

Wat betreft die interesses : spijtig genoeg doe ik nu vooral dingen (vooral beroepsmatig) die me te weinig triggeren.  Ik ben creatief aangelegd maar kan mijn creativiteit te weinig (zeg maar niet) inzetten in mijn job.  Ik probeer een hobby te vinden als uitlaatklep.  Spijtig genoeg verspringen mijn interesses nogal vaak.  Eenmaal ik aan het tekenen ben bijvoorbeeld, geraak ik in hyperfocus.  Maar als die tekening dan eindelijk af is, is mijn zin om te tekenen weg en verspringt mijn interesse naar iets anders.  Daarbij ben ik nog eens een zodanige perfectionist, dat als het resultaat niet goed genoeg is, ik niet geneigd ben er in de toekomst nog energie in te steken...

Ik neem trouwens ook venlafaxine (tegen angst/onrust).  Word er ook rustiger van (maar helpt inderdaad niet veel bij concentratie).  Ik ben wel minder vergeetachtig heb ik de indruk...
1 week geleden

Beantwoorden

Sara Br Wow, zoooo herkenbaar Mathieu, dat telkens verspringen van interesses, perfectionisme etc. Lekker handig he, dat ADHD?  Ik denk dat ik vaak gewoon in de stemming moet zijn voor creabea, dan lukt het wel, lekker hyperfocussen.
Ik had de laatste dagen trouwens wel weer veel te doen op mijn werk, dus dan vind ik mn werk ineens weer supergeweldig...hebben jullie dat nou ook, dat je het ene moment iets saai vind, en het andere moment weer supergeweldig? Das echt irritant, dan weet je toch niet wat je echt vind?
1 week geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 January 2019 om 18:18
Aantal lezers 19
Aantal reacties 7