Voorkeur voor merk

Laatste reactie 12/04/2021 16:01 door Linda
· Markeren als ongelezen
Wilfried Doet er niet toe 6 maanden geleden geplaatst
Sinds 2 jaar gebruik ik 36mg langwerkende methylfenidaat van het merk Sandoz naar volle tevredenheid. Deze heeft bij mij de beste uitwerking. In het begin heb ik wel eens een uitstapje gemaakt naar een ander merk. (Mylan) Maar daar werd ik naar van. Ik kreeg een piep in mijn oor, mijn huid werd rood, en ik voelde me doodmoe. Daarna meteen weer terug naar Sandoz en dat werkte meteen weer super, en zonder bijwerkingen. Sindsdien zet de psychiater steevast "Sandoz; medische noodzaak!" op mijn recepten.

Helaas, toch kreeg ik vorige week een heel ander merk mee. (Teva) Ik kon praten wat ik wilde, maar de apothekersassistente was onwrikbaar. Iets anders kreeg ik niet mee. Nu heb ik een paar dagen het middel geprobeerd en het werkt van geen meter. Ik ben suf, moe en ik voel me er niet lekker door.

Nu weet ik dat als een arts een specifiek middel voorschrijft dat de apotheek dat niet naast zich neer mag leggen. Maar waar haal ik mijn gelijk als ze dat gewoon tóch doen?
Coen Olde Bijvank 6 maanden geleden geplaatst
Hallo @wilfried ik heb ook hele goede ervaringen met methylfenidaat. Zelf gebruik Methylfenidaat HCl Mylan Retard 36 mg naar alle tevredenheid.. ik had hiervoor ook Sandoz.. 

Zelf merk ik geen verschil.. zelf heb ik nog nooit gehoord over methylfenidaat TEVA..

Kun je niet wat regelen met jouw apotheek, dat je afspraken maakt?

Groeten, Coen
Linda Alexandra 6 maanden geleden geplaatst
@wilfried​, ik kreeg een half jaar geleden ook ineens het merk TEVA mee. Ook bij mij werkte dit merk totaal niet. De apotheker heeft de samenstelling (hulpstoffen) vergeleken met de Mylan die ik daarvoor had en kwam tot de conclusie dat die anders waren. De huisarts heeft er medische noodzaak van gemaakt en nu krijg ik weer gewoon de Mylan mee.

De werking van een bepaald merk is voor iedereen anders. De zorgverzekeraars willen altijd het goedkoopste merk vergoeden. De apotheker moet dan bepalen of er verschil is met het andere merk. Wil je apotheker hier niet naar kijken, dan kun je wellicht overstappen naar een andere apotheek...


reactie op @lindaalexandra:
Wilfried Doet er niet toe Grappig, mijn apotheek had de samenstelling tussen Sandoz en Teva vergeleken en kwam tot de conclusie dat die dusdanig overeen komen dat ik de Teva maar moest proberen. Ondanks de opmerking "medische noodzaak". 

Mijn psychiater had een oplossing om Sandoz via de Regenboogapotheek te verstrekken. Maar die belde vanochtend met de mededeling dat ook zei Sandoz niet leverden. Alleen Concerta en hun eigen bereiding, maar die worden beide niet vergoed door mijn verzekeraar.

Nu ben ik in het wilde weg apothekers aan het mailen met de vraag of ze kunnen leveren. Zodra ik bevestiging heb kan ik mijn psychiater weer benaderen voor een recept. 

Ik krijg hier allemaal een heel naar gevoel van.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @wilfried​, vervelende situatie. Er zijn regelmatig tekorten van een bepaald merk. Het is niet de eerste keer dat het merk Sandoz niet geleverd kan worden. Ik zie ze er nu niet tussen staan...

Dan zou ik blijven bellen en/of contact opnemen met de verzekeraar. Eigen bereiding wordt meestal wel vergoed.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Wilfried Doet er niet toe Waar zie je ze nu niet tussen staan?
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Linda Alexandra 6 maanden geleden geplaatst
https://farmanco.knmp.nl/

Hier staat het regelmatig bij en wanneer het weer geleverd kan worden. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 April 2021 om 13:58
Aantal lezers 25
Aantal reacties 7