Voor schut staan

Laatste reactie 12/12/2020 00:26 door Nomen
· Markeren als ongelezen
Pascalle Klein 5 maanden geleden geplaatst
Beste iedereen,

Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik graag iets kwijt wil/wil vragen, wat mij erg dwarszit.

Ik heb weleens gelezen dat t een ADHD dingetje is: moeite met instructies opvolgen. Vroeger op school had ik bijvoorbeeld al nooit iets aan de uitleg in de lessen, ik snapte er toch niets van :p als ik het dan smiddags even terug las in m'n boek dan dacht ik, oooh is dit alles?? 
Dat was nog niet zo erg, maar ik heb het dus ook met instructies die mensen geven, bijvoorbeeld de weg wijzen, uitleggen hoe iets werkt, waar iets ligt etc. Ook bijvoorbeeld als ik in de auto ergens rijdt en verkeersregelaars zeggen waar je heen moet rijden oid. Of als je met z'n allen een spelletje gaat spelen, en iedereen snapt de uitleg behalve ik. Op de een of andere manier zorgt het vaak voor gênante situaties. Sommige situaties zijn zo beschamend dat ik me echt vernederd voel, vooral omdat anderen het dan wel snappen (of op z'n minst een stuk beter snappen). Soms zelfs zover dat je een soort van 'uitgelachen' wordt. 

Ik denk dat t me helpt relativeren als andere mensen dit herkennen. Dat ik mezelf er dan misschien wat minder naar over voel.

Herkent iemand dit? 

Alvast bedankt <3
Tamara O 4 maanden geleden geplaatst
Ja dit herken ik. Alleen ik kan het altijd met mijn humor oplossen waardoor het gerelativeerd wordt. Ik heb ook met spelletjes dat ik de handleiding niet snap. Maar als ik het 1 keer zie dan snap ik het wel. Het feit dat jij je voor 'schut' voelt heeft meer te maken dat de personen waar je dan mee bent niet het empathisch vermogen hebben om met jou om te gaan. Dusja. Wij hebben misschien dopamine tekort maar vele anderen hebben te weinig empatisch vermogen. Probeer hier dus niet te zwaar aan te tillen. Dat doe ik ook niet😊
reactie op @tamarao:
Pascalle Klein Hoi Tamara, 
Wat een mooie reactie.. dankjewel! Ik denk dat je helemaal gelijk hebt haha. 
Fijn dat jij het met humor kan oplossen. Ik probeer dit vaak inderdaad ook wel, maar soms is dat toch niet echt overtuigend omdat ik me op dat moment zo onzeker en "dom" voel. 

Bedankt voor je reactie! 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 December 2020 om 19:26
Aantal lezers 29
Aantal reacties 3