Volgende week intake PSYQ (Geestelijke gezondheidszorg op maat)

Laatste reactie 15/04/2019 14:13 door Marjolein
· Markeren als ongelezen
Marjolein Heikoop-snel 2 weken geleden geplaatst
ik ben marjolein 40 grtrouwd en moeder van 2 kids (10 en 6) de oudste heeft adhd wat na een lang traject van 2.5jaar is vastgesteld, bij de jongste is ook nog onderzoek bezig bij de opvoedpoli.


afgelopen september ben ik met een flinke burnout thuisgekomen. na meedere gesprekken huisarts en pysoloog ben ik ook aangemeld voor intakte, zo juist de vragenlijst ingevuld  pfff heftig en confronterend. het gesprek zal 3 uur gaan duren, wie van jullie heeft deze weg ook bewandeld en heeft tips voor me?

voel me vaak moe, opgebrand en uigeblust

marjolein 
Andries McQueen 2 weken geleden geplaatst
Sterkte met de intake en het komende proces! Wat ontzettend goed dat je deze stap hebt genomen! 
reactie op @andriesb:
Marjolein Heikoop-snel dank je wel 
2 weken geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 2 weken geleden geplaatst
@marjoleinheikoop-snel, sterkte en succes met de intake. Inderdaad heel goed dat je hulp hebt gezocht. Ik heb hetzelfde proces doorlopen tot nu toe. Ik kreeg afgelopen zomer een burn-out doordat ik geen overzicht had, geen energie en overprikkeld raakte. 's avonds was mijn hoofd vol en kon ik niet slapen. Overdag sleepte ik me door de dagen heen. Eind augustus kwam ik bij ADHD Centraal terecht en dit was zo verhelderend voor me. Vooral de QB-test zonder en later met medicatie vond ik confronterend. Sindsdien heb ik medicatie en voel ik me veel beter. Het instellen kostte wel even tijd, maar ik heb nu eindelijk overzicht en kan dingen in een logische volgorde doen. Ik ben nu aan het kijken wat voor werk ik wil en kan gaan doen. En ik moet even over de angst heen dat ik weer overspannen raak..
reactie op @lindaalexandra:
Marjolein Heikoop-snel dank je wel voor je reactie, wat goed dat je de stap gezet hebt, lees veel overeenkomsten  in je verhaal met het mijne. in de lange weg naar diagnose bij mijn dochter werd ons als eens gevraagd komt adhd bij jullie in de familie voor? ik ontkende maar mijn man wees mij aan 😊 denk dat mijn vrouw het zeker heeft, ik boos wilde daar niet aan! maar zie zelfs in mijn dochter van 10 al overeenkomsten met mij, ik heb niet teveel info over woensag opgezocht ga het over me heen laten komen, maar wel fijn dat je hier op het forum met andere in contact kan komen! liefs marjolein
2 weken geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 2 weken geleden geplaatst
@marjoleinheikoop-snel, wanneer is de intake? Het is goed om het over je heen te laten komen, je moet het gewoon ervaren. Mijn dochter van 11 heeft de diagnose ook en vooral het leren op school gaat nu zoveel makkelijker...
reactie op @lindaalexandra:
Marjolein Heikoop-snel as woendag intake mijn dochter van 10 ook adhd, gaat op dit moment goed op school, naast haar adhd ook ernstige dyslextie. maar sinds ze overgesptapt is op langwerkende mythielfenidaat 36mg zit ze zoveel beter in haar vel. 
2 weken geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 1 week geleden geplaatst
@marjoleinheikoop-snel, spannend morgen, laat even weten hoe je het ervaren hebt..

Mijn dochter heeft ook ernstige dyslexie en dyscalculie. Ze zit nu met kortwerkende methylfenidaad gaat het zoveel beter, zowel het leren als hoe ze in haar vel steekt. Het inzicht in rekenen en spellen is er nog steeds niet, maar ze kan informatie wel veel beter opnemen en verwerken. Heeft je dochter bijwerkingen van de medicatie?
Marjolein Heikoop-snel 1 week geleden geplaatst
vond de intake lang en zwaar! volgende nog een kubbitest (schrijfikdatzo?) maken omdat ze nog niet 100 procent zekerheid kon zeggen adhd. 3 mei gesprek als alle onderzoeken bekeken en besproken zijn
Linda Alexandra 1 week geleden geplaatst
Oké, wanneer is de QB-test? Ik vond die test lastig en confronterend, maar de tweede keer met medicatie maakte echt verschil. 

Zijn er wel vermoedens van ADHD of denken ze ook aan iets anders?
reactie op @lindaalexandra:
Coen Olde Bijvank ik ben ook benieuwd @marjoleinheikoop-snel​ 
1 week geleden

Beantwoorden

Marjolein Heikoop-snel 1 week geleden geplaatst
volgende week woensdag test, ze vermoeden adhd of dat het voortkomt uit een stressstornis (met trauma) omdat ik soms ook last heb van paniek aanvallen. iemand van jullie hier mee bekend?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 April 2019 om 10:08
Aantal lezers 13
Aantal reacties 12