Volgende week intake PSYQ (Geestelijke gezondheidszorg op maat)

Laatste reactie 30/06/2019 16:50 door Medicijn
· Markeren als ongelezen
Marjolein Heikoop-snel 8 maanden geleden geplaatst
ik ben marjolein 40 grtrouwd en moeder van 2 kids (10 en 6) de oudste heeft adhd wat na een lang traject van 2.5jaar is vastgesteld, bij de jongste is ook nog onderzoek bezig bij de opvoedpoli.


afgelopen september ben ik met een flinke burnout thuisgekomen. na meedere gesprekken huisarts en pysoloog ben ik ook aangemeld voor intakte, zo juist de vragenlijst ingevuld  pfff heftig en confronterend. het gesprek zal 3 uur gaan duren, wie van jullie heeft deze weg ook bewandeld en heeft tips voor me?

voel me vaak moe, opgebrand en uigeblust

marjolein 
Andries McQueen 8 maanden geleden geplaatst
Sterkte met de intake en het komende proces! Wat ontzettend goed dat je deze stap hebt genomen! 
reactie op @andriesb:
Marjolein Heikoop-snel dank je wel 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 8 maanden geleden geplaatst
@marjoleinheikoop-snel, sterkte en succes met de intake. Inderdaad heel goed dat je hulp hebt gezocht. Ik heb hetzelfde proces doorlopen tot nu toe. Ik kreeg afgelopen zomer een burn-out doordat ik geen overzicht had, geen energie en overprikkeld raakte. 's avonds was mijn hoofd vol en kon ik niet slapen. Overdag sleepte ik me door de dagen heen. Eind augustus kwam ik bij ADHD Centraal terecht en dit was zo verhelderend voor me. Vooral de QB-test zonder en later met medicatie vond ik confronterend. Sindsdien heb ik medicatie en voel ik me veel beter. Het instellen kostte wel even tijd, maar ik heb nu eindelijk overzicht en kan dingen in een logische volgorde doen. Ik ben nu aan het kijken wat voor werk ik wil en kan gaan doen. En ik moet even over de angst heen dat ik weer overspannen raak..
reactie op @lindaalexandra:
Marjolein Heikoop-snel dank je wel voor je reactie, wat goed dat je de stap gezet hebt, lees veel overeenkomsten  in je verhaal met het mijne. in de lange weg naar diagnose bij mijn dochter werd ons als eens gevraagd komt adhd bij jullie in de familie voor? ik ontkende maar mijn man wees mij aan 😊 denk dat mijn vrouw het zeker heeft, ik boos wilde daar niet aan! maar zie zelfs in mijn dochter van 10 al overeenkomsten met mij, ik heb niet teveel info over woensag opgezocht ga het over me heen laten komen, maar wel fijn dat je hier op het forum met andere in contact kan komen! liefs marjolein
8 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 8 maanden geleden geplaatst
@marjoleinheikoop-snel, wanneer is de intake? Het is goed om het over je heen te laten komen, je moet het gewoon ervaren. Mijn dochter van 11 heeft de diagnose ook en vooral het leren op school gaat nu zoveel makkelijker...
reactie op @lindaalexandra:
Marjolein Heikoop-snel as woendag intake mijn dochter van 10 ook adhd, gaat op dit moment goed op school, naast haar adhd ook ernstige dyslextie. maar sinds ze overgesptapt is op langwerkende mythielfenidaat 36mg zit ze zoveel beter in haar vel. 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 8 maanden geleden geplaatst
@marjoleinheikoop-snel, spannend morgen, laat even weten hoe je het ervaren hebt..

Mijn dochter heeft ook ernstige dyslexie en dyscalculie. Ze zit nu met kortwerkende methylfenidaad gaat het zoveel beter, zowel het leren als hoe ze in haar vel steekt. Het inzicht in rekenen en spellen is er nog steeds niet, maar ze kan informatie wel veel beter opnemen en verwerken. Heeft je dochter bijwerkingen van de medicatie?
Marjolein Heikoop-snel 7 maanden geleden geplaatst
vond de intake lang en zwaar! volgende nog een kubbitest (schrijfikdatzo?) maken omdat ze nog niet 100 procent zekerheid kon zeggen adhd. 3 mei gesprek als alle onderzoeken bekeken en besproken zijn
Linda Alexandra 7 maanden geleden geplaatst
Oké, wanneer is de QB-test? Ik vond die test lastig en confronterend, maar de tweede keer met medicatie maakte echt verschil. 

Zijn er wel vermoedens van ADHD of denken ze ook aan iets anders?
reactie op @lindaalexandra:
Coen Olde Bijvank ik ben ook benieuwd @marjoleinheikoop-snel​ 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Marjolein Heikoop-snel 7 maanden geleden geplaatst
volgende week woensdag test, ze vermoeden adhd of dat het voortkomt uit een stressstornis (met trauma) omdat ik soms ook last heb van paniek aanvallen. iemand van jullie hier mee bekend?
Marjolein Heikoop-snel 7 maanden geleden geplaatst
morgen mijn Qb test die week erop de uitslag , zo benieuwd
reactie op @marjoleinheikoop-snel:
Medicijn Man Wat is Qb test?
6 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra De QbTest is een computergestuurde test. Het is een objectief meetinstrument dat alle drie de kenmerken van ADHD kan meten: aandachtstekort, hyperactiviteit en impulsiviteit. 

Uw QbTest score wordt vergeleken met gemiddelde scores van mensen van hetzelfde geslacht en leeftijd.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Had ook nog nooit gehoord van een QB-test, nu dus wel, dankjewel voor de uitleg.
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Medicijn Man 6 maanden geleden geplaatst
Hoe gaat het nu @marjoleinheikoop-snel na de intake bij PsyQ? Al stappen gemaakt?
Marjolein Heikoop-snel 6 maanden geleden geplaatst
inmiddels de diagnose adhd gekregen via verschillende testen. afgelopen week gesprek met medicatiearts gehad en dinsdag ga ik starten met 3x5 mg dex, hoop dat er na al die jaren nu eindelijk rust gaat komen 😊 hoe hebben jullie dat ervaren???
reactie op @marjoleinheikoop-snel:
John Dex Ik heb ook dex en bevalt heel goed
verwacht geen wonderen maar het houd mij uit mijn depressies en aan het einde van de dag heb ik nog energie om mijn werk uit te voeren daar waar ik voorheen eigenlijk totaal uitgeput was.
Ook zal je wat meer rust ervaren en het is makkelijker ergens aan te beginnen zonder halverwege afgeleid te raken.

Maar ook dit zal je moeten ervaren het werkt op iedereen anders en je KAN er ook negatieve bijwerkingen van krijgen maar ik zou daarover niet te veel lezen en vooral nu al goed opletten hoe je de dingen nu ervaart en vergelijk dat met straks met medicatie

Het kan ook even duren voordat je de goede dosering of medicatie hebt gevonden dus geef het de tijd.
Twijfel je over de werking of bijwerkingen deel het met ons of neem contact op met je psychiater

En beste advies wat ik kan geven probeer je leven ook aan te passen medicatie helpt maar is geen oplossing, probeer stress en negatieven mensen zo veel mogelijk te vermijden !
6 maanden geleden

Beantwoorden

Medicijn Man Fijn om te lezen @marjoleinheikoop-snel en bevalt de medicatie ook?
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 April 2019 om 10:08
Aantal lezers 24
Aantal reacties 20