Voel je het moment dat medicatie begint te werken?

Laatste reactie 01/03/2021 11:53 door Avec
· Markeren als ongelezen
Avec Avec 2 maanden geleden geplaatst
Waar ik wel benieuwd naar ben, voelen jullie het echt als je medicatie begint te werken? Dat je hoofd opeens opklaart ofzo? Ik heb wel het idee dat ik even een positieve rush krijg, dat ik me helderder en energieker voel, maar verder kan ik niet echt duidelijk de overgang aanwijzen. Heb ook helemaal geen bijwerkingen. Vind het dus lastig om te zeggen om m'n medicatie (ritalin) nu pas na 1 of toch 2 uur gaat werken. Op zich goed denk ik, dat het zo geleidelijk gaat? Niet opeens een soort rare 'break'?
Con scindo 2 maanden geleden geplaatst
Ik kan ook niet heel exact aangeven wanneer het echt werkt. Ik denk dat het langzaam opbouwt (45-90 min?). Ik heb het idee dat ik na 45-60 min het effect merk. Is ook weer voor iedereen anders en ook afhankelijk van hoeveel je hebt gegeten (ik niet/weinig).

15mg methylfenidaat

Ik merk het wel goed wanneer ik in de rebound zit 🥴🙂.

Je kunt het niet vergelijken met het effect van andere "medicatie" (van horen zeggen)
reactie op @conscindo:
Avec Avec Dank voor je reactie. Ik denk ook dat ik na ongeveer een uur het effect begin te merken. Rebound herken ik iets minder, maar soms wel een plotse golf van vermoeidheid, denk dat dat het kan zijn.
1 maand geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 1 maand geleden geplaatst
Ik voel heel goed wanneer ik de medicatie niet heb ingenomen. Dan wordt ik onrustig, wispelturig, zenuwachtig, ik kan zeg maar geen keuze maken en voel me dan echt een wichelroede.

Merk ook goed wanneer mijn medicatie (Methylfenidaat langwerkende) uitgewerkt is. Dan herhaalt zich het patroon wat ik hierboven beschrijf.

@avec is langwerkende medicatie geen goede optie voor jou?
reactie op @coenoldebijvank:
Avec Avec Ja, wil ook over naar langwerkende medicatie op termijn. Geef nu nog borstvoeding 's ochtends en 's avonds en dag mag ik in overleg met de huisarts 1-2 tabletten ritalin tussen door. Dat kan dan veilig. Fijn dat medicatie blijkbaar voor jou ook goed z'n werk doet! 
1 maand geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 February 2021 om 12:45
Aantal lezers 25
Aantal reacties 5