Video-hometraining ADHD?

Laatste reactie 15/05/2019 08:31 door War
· Markeren als ongelezen
🔥 Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Wat is video hometraining voor ADHD?
Beste antwoord — gekozen door Coen Olde Bijvank
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Video home training is een methode rond opvoeden. Niet specifiek voor ADHD maar bijna altijd toepasbaar. Er komt iemand aan huis die opvoedondersteuning biedt en een opleiding in video home training gedaan heeft.  Dus niet de eerste de beste klusser en om zoiets zelf zomaar te gaan doen is ook niet handig.
Deze maakt video opnames van situaties in huis. Bijvoorbeeld het eten, stel je voor dat de kinderen steeds van tafel lopen en dat het probleem is. Dan wordt opgenomen, tegenwoordig met een mobiel, vanaf tafel dekken tot en met afruimen. De vht trainer gaat weer weg en bekijkt de beelden. Dan worden de goede momenten eruit gefiltert en daarop wordt verder gegaan. Dus wat ging er goed en hoe kwam het dat de kinderen toen bleven zitten  ?  Dat wordt vergeleken met een ander moment wat minder goed ging. Wat gebeurde er waardoor ze van tafel liepen ? 
Ouders zien de beelden dan terug en zo kunnen ze zelf zien wat ging goed en hoe hou ik dat vast ? Ieder ziet zijn eigen handelen, het wordt besproken, de vht trainer wijst ouders op sterke punten waardoor ouders houvast krijgen in hoe te handelen/ op te stellen in opvoeden . 
Meestal mogen ouders de opnamen houden om zelf nog terug te kijken of ze worden gewist. 
Het wordt aangeboden door veel organisaties, het consultatiebureau heeft ook vaak iemand die dat doet. Vaak ingezet voor de moeilijke peuterpuberteit waar veel ouders mee worstelen.  Maar toepasbaar in allerlei denkbare situaties. Omdat er thuis opgenomen wordt zijn er altijd beelden te maken die de situatie goed weergeven. Ook al is men zich bewust van de camera. Kinderen vergeten dat vaak helemaal en zijn meestal zichzelf. 
Hopelijk een beetje helder zo ? 
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
De video home trainer is trouwens gecertificeerd.  Hiervoor moet deze een opleiding volgen en steeds door een supervisor gezien worden. Privacy is gegarandeerd.  Alleen de vht trainer,  de supervisor en soms een collega zien de beelden.  Daarna blijven de beelden bij de ouders of worden vernietigd. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 May 2019 om 21:20
Aantal lezers 6
Aantal reacties 3