Verveling

Laatste reactie 30/01/2019 09:24 door Naomi
· Markeren als ongelezen
Remsterio Frinkel 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,
Waar ik veel moeite mee heb, is verveling. Vooral nu ik kindreen heb, moet ik me soms schikken in hun dagritme, en dingen doen die ik tergend saai vind. Of als er een kind ziek word, zit ik aan de bank gekluisterd. Het lukt me wel om dingen te doen die ik zelf ook leuk vind, maar verveling ligt altijd op de loer. Hier word ik erg passief van, en zet me aan tot middelen gebruik. Geen zware drugs ofzo, maar meer rustgevende kruiden zoals kratom. Desalniettemin onwenselijk, omdat het me ook nadelig beinvloed. Voor mijn medicatie was dit vooral .wiet en stimulerende middelen. Dus dat gaat nu beter. Maar toch blijf ik vervallen in verveling, en kan ik mezelf daar niet uithalen.
‘Ga gewoon wat doen’ klinkt simpel, maar werkt niet. Dan miet ik iets gaan don omdat het moet, niet omdat het uit mijn binnenste komt, en verveel ik me binnen 1minuut.
Ik ben benieuwd hoe anderen dit doen, hoe voorkom je verveling en ongewenst gedrag.
Mijn kinderen zijn uiteraard echt alles voor mij,dat gaat prima, relatie is goed met ze, maar dat gehang thuis, en dat verplichte ritme, prikkelt me veeeeeeel te weinig.
reactie op @finkel:
Cees van Baarsen Heel herkenbaar!! Ben gestopt met mijn bedrijf . Ik dacht heerlijk lekker niets meer.  Maar na 3 maanden was ik er helemaal klaar mee . De muren kwamen op me af . Kwam ook niets meer uit me handen stelde alles uit komt morgen wel dacht ik. In de zomer ging het nog wel . Maar de winter was dramatisch.  Ben weer gaan werken voor 2 dagen in de week.  Verder sport ik 3 keer per week.  Ben ook gestart met Ritalin wat ook erg mee geholpen heb om weer dingen op te gaan pakken.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Remsterio Frinkel Klinkt goed denk ik?
Fijn he, dat gevoel van: dingen weer kunnen afhandelen/oppakken en soms zelfs afmaken, zodra je start met ritalin. Althans dat was voor mij wel echt een gevoel van ‘jeeeeeetje wat is dit een opluchting’.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Naomi - 1 jaar geleden geplaatst
Jup.. herkenbaar.. ik had eerst de rust niet om mijn kids lang voor te lezen etc. Ik moet zeggen dat ik dit nu veel minder heb. Ik ben veel minder onrustig door de ritalin. Ik merk dat vooral aan de "innerlijke onrust". Ik geniet nu zelfs van het voorlezen en de momenten die ik eerst "saai" vond.
Pi Casso 1 jaar geleden geplaatst
Ooooh ontzettend herkenbaar. Ik lees met je mee, want ik struggle daar ook mee.
Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Yes, men, zo herkenbaar. En nog niet echt een oplossing voor gevonden ook.
Annemarie VR 1 jaar geleden geplaatst
Heel herkenbaar. Nooit rust. Altijd snel weer op staan en iets willen doen. De onrust wint het altijd weer. Voor mezelf vind ik het prima maar tegenover mijn zoontje vind ik het echt niet leuk. Ik zou zo graag een moeder zijn die uren boekjes kan lezen, op de bank thee kan drinken enz. Lang heb ik me daarom een slechte moeder gevonden. Dan dacht ik als je echt van je kind houdt dan doe je zulke dingen toch? Hebben jullie het idee dat jullie kids er last van hebben?
Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Even voor de duidelijkheid bij mij: ik heb (nog) geen kids, maar veel van mijn vrienden en familie al wel, en dat maakt m'n sociale leven een stuk saaier. (Al houd ik van ze allemaal hoor). Ik vrees voor de dag dat ik dagelijks mega mindy moet meekijken....
Soms kun je met kids juist wel weer grappige avontuurlijke dingen doen, kids zijn overal voor in. En ze zijn een goed excuus om impulsrijke dingen te doen, naar de kinderboerderij enzo
Stefanie van den Berg 1 jaar geleden geplaatst
Verveling?! Ik kom tijd te kort.. verveling ken ik niet.. 

ik werk dan wel zelfstandig en heb ook nog eens 3 kinderen, waar ik trots op ben.

misschien mentaliteit anders instellen, beginnen met website, dagboek.. televisie de deur uit?

sowieso stoppen met Kratom https://nl.drugfreeworld.org/newsletter/issue12/the-truth-about-kratom.html

reactie op @stefanievandenberg:
Remsterio Frinkel Sorry maar dergelijke propaganda verveelt me DIRECT😂 Niet lullig bedoeld maar dan weet ik direct wat voor vlees ik in de kuip heb. In mijn optiek is dergelijke info gelijk aan religieuze propaganda. 
Ieder zijn ding natuurlijk , absoluut no offense.
Maar je reactie riekt verder ook best naar betweterigheid. Benoemen dat jij trots bent op jou kinderen draagt weinig bij, benoemen dat je zelfstandige bent idem, dat je je je mentaliteit anders moet instellen getuigt al helemaal niet van empathie 😂 en de verveling?! komt al helemaal over als een sneer. Maar goed, iedere gek zijn gebrek, ik neem het je nietkwalijk, elke vorm van verhevenheid, of verwijt, komt uiteindelijk voort uit een diep verlangen. 😘
Maar goed. Digitale snelweg enzo, waar communicatie nogal plat is en vaak verkeerd word geinterpreteerd.  In elk geval afg minuten niet verveeld haha.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Naomi - oei... mentaliteit.. krijg dan meteen het idee dat je denk dat het een " keuze " is...
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Andries McQueen 1 jaar geleden geplaatst
Hebben jullie partners hierin geen rol dan? Ik verveel me ook heel snel bij voorlezen, tekenen of knutselen. Dus dat doet mijn vrouw -en af en toe ik ook wel- 
En ik struin alle speeltuinen/boerderijen etc af of doe visites waar ze lekker met andere kindjes druk kan doen ;-) gewoon avonturen beleven, 

zo hard mogelijk met de fiets van een berg af enzo en dan onder de modder thuis komen :-D 
reactie op @andriesb:
Remsterio Frinkel Jazeker wel! Los van adhd is het denk ik sowieso goed om te verdelen. De een is nu eenmaal beter in voorlezen, en de ander in stoeien, om maar wat te noemen.
Mijn partner heeft het denk ik al lastig genoeg met de adhd. Ze doet haar best, gelukkig, en ik accepteer dat het niet altijd makkelijk is om met figuren zoals mij om te gaan en te communiceren. Gelukkig is er meer dan adhd in de mensch.
De verveling komt bij mij ook meer uit een onder/over-prikkeling. Ben iemand die erg zi)n eigen space nodig heeft, en altijd enorm heeft benut. Diverse hobbys 2aar ik volledig in op kan gaan b8jvoorbeeld. Nu de kinderen (waar ik uiteraard blij mee ben, trots op, en zelf voor gekozen enz haha) nog jong zijn is die space er logischerwijs even minder. Zeker nu nog niet alles naar school gaat, en voel ik me soms in een keurslijf gedrukt. Dat is natuurlijk ook zo, maar juist dat gevoel zit diep bij mij. Ik kon als kind al niet tegen dwang wat door buitenaf word opgelegd. Slecht met autoriteit overweg, en alles wat nu bij dat gevoel in de buurt komt, reageert mijn lijf op met flinke energie zeg maar.
Wat betreft adhd ben ik al ooi vooruit gegaan,stappen gemaakt, mezelf beter begrijp en kan managen, dit vervelings aspect is echt een hardnekkige.
Sta daard reactie is, veelal van niet adhd ers, dan moet je in actie komen, ga wat doen! Maar zo simpelis het dus niet, en begrijpt men niet als men zelf niet op die manier word gehinderd. Als ht zo simpelwas, was het probleem er niet haha.1 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Volgens mij ben je dan onwijs ver, dat je dat allemaal beseft, weet, en ook dat het nu even zo is. 

Nu nog accepteren? ;-) 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Remsterio Frinkel Haha, bedankt voor de positieve woorden. Heb er al genoeg in kunnen duiken en bestuderen ja. Vind took wel boeiend.
Accepteren lukt denk ik ook wel, maar er anders mee omgaan lukt me niet goed. Het sluipt er in, en dan is het alweer te laat ofzo.
Maar goed, het hoeft allemaal ook niet perfect te zijn.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Ja, dat laatste is wat ik bedoel. 
Ik bedoel het echt als een compliment. Als je het forum leest, met name wat partners van mensen met ADHD schrijven, dat is vaak wanhoop omdat hun partner zich niet verdiept, gewoon lekker zn eigen dingen doet en verder niets. 
Jij bent je er bewust van. Dat is het belangrijkste. Je weet ook wat ideaal zou zijn. 
Het hoeft inderdaad niet perfect, dat is ook niemand. Juist dat bewustzijn is het allerbelangrijkste. Zo kan je uitleggen wat en waarom je iets wel of niet doet. Dat schept duidelijkheid bij je partner en dan kun je t er over hebben of het voor iedereen werkbaar is. 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Pi Casso AMEN!!!! zo dat moest er uit haha
1 jaar geleden

Beantwoorden

Naomi - Het gevaar is dat je partner steeds meer van dat soort dingen gaat doen, als ik kijk naar mijn ex. die las uren voor.. Ik raffelde het altijd af. Maar sinds de scheiding én de medicatie merk ik dat ik er echt tijd voor neem. Ik ben sowieso minder gehaast. 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Pi Casso 1 jaar geleden geplaatst
En dan het afspreken van die kids...... haha van verveling naar complete overprikkeling met 4 kinderen thuis en een hond. Ze spelen bijna altijd hier, omdat hier vanalles te beleven is en ik een beetje gek ben haha. Maaaaar als er 1 verdrietig is, iemand wordt buitengesloten, ik heb meer aandacht even voor 1 kind, er ontstaan ruzies tegelijk.... oh men dan is het niet te doen in mijn hoofd.
Super fijn dat alles of niks gevoel haha
reactie op @picasso:
Remsterio Frinkel Zeer herkenbaar! 😃
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Ik herken dit niet als ADHD-er of is dat raar?
reactie op @coenoldebijvank:
Andries McQueen Nee helemaal niet ;-) 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Remsterio Frinkel Bedoel je verveling-gedeelte?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Ann V 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik zelf heb geen adhd maar mijn zoontje heeft ass en adhd en ook heel vaak last van verveling. Ik heb nu een lijst gemaakt met allerlei activiteiten waar hij naar kan gaan kijken en uit kiezen als hij zich verveelt. Werkt niet zltijd hoor maar misschien is het een idee om voor jezelf zo een lijst te maken ( zelf met zaken die out of the box zijn of zaken die je niet meer doet of waarvan je denkt dat kzn toch niet) dan kan je op de moment van de verveling deze raadplegen of er een tijd opplakken zo van oke nog 30 minuten vervelen en dan kan ik ... doen.
Tis maar een idee😏 een gevoel kan je niet oplossen, een probleem wel...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 January 2019 om 14:52
Aantal lezers 36
Aantal reacties 24