Veel problemen met ADHD (vrouw)

Laatste reactie 17/11/2020 00:19 door
· Markeren als ongelezen
Claudia CBD 9 maanden geleden geplaatst
Hi, ik ben een vrouw met ADHD. Als ik na de afgelopen jaren kijken is het al veelal ellende door mijn ADHD diagnose.. het is de laatste zo erg dat ik er erg van baal dat ik de diagnose heb..

Alles wat er niet goed gaat, thuis of bij vriendinnen, alles wordt gerelateerd aan mijn ADHD.. als ik gewoon medicatie heb genomen en ik ben nog wat druk “heb je je medicatie wel genomen”

Ben er zo klaar mee.. en elke aangegeven helpt vrij weinig als ik kijk naar de afgelopen 10 jaar..

Is herkenbaar? Snappen andere vrouwen of mannen met ADHD mijn situatie?

Vind het erg moeilijk en Ik wordt er eenzaam door omdat ik liever geen mensen opzoek dit om problemen of ‘standaard’ gezeur te voorkomen..
Tristan Lyklema 9 maanden geleden geplaatst
Herkenbaar indd. Alles wat we fout doen wordt vaak op onze ADHD gegooid. Ik heb het gewoon geacepteerd, en ik slik nu lisdexamfetamine waardoor het veel beter gaat en ik zelfs complimenten krijg door dat er een enorme verandering plaats vind ten goede. 
Tamara B 8 maanden geleden geplaatst
Kan het me helemaal voorstellen, ik heb hier nu minder last van maar als kind echt enorm veel, voelde me toen echt helemaal niet serieus genomen door volwassenen en vond het erg betuttelend overkomen allemaal. 

Het is echt niet fijn als je het gevoel hebt dat je hele zijn wordt gereduceerd tot het label ADHD, en al helemaal niet als er de spot mee wordt gedreven! Ik ben maar al te bekend met de grapjes van vrienden als ik ergens enthousiast over ben... "Heb je je pilletje wel genomen? HAHAHA" Dat is leuk voor een keer, maar niet als je gewoon serieus genomen wilt worden en niemand heeft er begrip voor. 

Wat bij mij soms wel helpt is bij nieuwe mensen niet letterlijk zeggen dat ik ADHD heb, maar het veel specifieker benoemen als "ik ben van mezelf gewoon heel snel afgeleid" en "ik ga soms gewoon harder praten als ik enthousiast ben over iets!" Dan kan je wel aangeven dat het echt bij je hoort en dat je misschien hulp wilt van anderen, zonder dat ze het label meteen op je plakken. 

Bij mij is het tegenwoordig helaas bijna andersom, vooral juist bij mijn naasten en familie.  Ik moet me gedragen als iemand zonder ADHD, en als dat niet lukt word ik aangesproken op mijn gebrek aan discipline en wilskracht. Als ik dan ook maar het woord ADHD laat vallen krijg ik de reactie dat ik mijn diagnose niet mag gebruiken als "excuus", dat ADHD allemaal wel meevalt en ik slim en oud genoeg ben om me daar overheen te zetten (want die en die kan het ook gewoon). Dit voelt eigenlijk net zo gemeen en onbegrepen als dat ik me toen voelde.

Helaas zit er toch nog wel wat stigmatisering en onbegrip rondom mentale stoornissen. Van mijn beste vrienden zou ik het toch echt niet pikken hoor! Je mag best aangeven dat je graag serieus genomen wilt worden en dat je naast je ADHD ook nog gewoon jezelf bent!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 October 2020 om 08:39
Aantal lezers 22
Aantal reacties 3