Toen ik +9 jaar was kreeg ik de ADHD diagnose

Laatste reactie 22/02/2017 17:53 door Coen
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 5 jaar geleden geplaatst
Hallo ik ben Coen, nu 29 jaar en heb 'ADHD' en gebruik geen medicatie, wel geprobeerd.

V: Als mensen vragen 'heb je ADHD ofzo?'
A: Zeg ik altijd 'ik heb geen ADHD, ik ben gewoon (heel) druk'
Zelf denk ik en zeg ik altijd 'ben ook gewoon mens' ik hou niet van etiketten.. niet bij mijzelf bij niemand niet, wij zijn allemaal mensen ;) de een wat drukker dan de ander..

Geen medicatie


Ik heb van alles geprobeerd, Ritalin, Strattera, Concerta, Medikinet etc.. dat was toen ik tiener was.. toen begon de puberteit en dan weet je het wel.. ik gebruikte geen medicatie meer..
Het ging niet de goede kant op, laat ik het daar op houden.. en heb gekozen om weer op het 'rechte pad' te komen voor het leger: Dicipline, conditie, 'knallen met die ballen' een nieuw leven brak aan.. en daar begon ik ook weer met medicatie, Concerta.

Na 3 jaar in het leger, kwam de uitzending steeds dichterbij en we trainden er hard voor met zijn allen, één team! Totdat ik plots een paar maanden voor de uitzending bij de Majoor (meerdere) moest komen, die vertelde mij dat ik NIET mee mocht op uitzending i.v.m. mijn medicatie, ik was theoretisch niet 100% scherp..

Kort gezegd 'het was niet anders' (mijn wereld stortte in, wellicht schrijf ik daar later nog meer over) Toen ben ik zelf direct gestopt met ADHD medicatie, om deze reden: "oke, ik wil echt zijn!" Met ECHT bedoel ik "de Coen die je ziet, zonder medicatie" puur.. ik heb er nog steeds erg vrede mee.
Esther Cals 5 jaar geleden geplaatst
Hoi coen ik begrijp heel goed wat je bedoelt medicatie is echt geen wondermiddel heeft ook veel slechte kanten ik werk zelf als verpleegkundige en als ik nachtdienst hebt neem ik zo weing als voor mij mogelijk is medicatie in ik denk dat ik ook toch wel wat wordt beïnvloed door mijn medicatie. Ik heb pas laat mijn adhd diagnose gekregen nu net 2 jaar geleden dus ook nu pas medicatie heb 37 jaar zonder medicatie geleefd.
Boeleke Illie 5 jaar geleden geplaatst
Wauw dat is heel wat . En mooi dat je zon mooi forum nu hebt aangemaakt .
Meike v Aalst 5 jaar geleden geplaatst
Wauw. Wat een verhaal. Knap dat je die knop hebt kunnen omzetten. Ik ben daar nog steeds naar op zoek. Ik kijk uit naar je vervolg verhaal.
Jenny van der Wal 5 jaar geleden geplaatst
Hoi Coen.. en blij dat je jezelf wilt zijn en blijven zoals je bent. Ook zonder medicijnen kun je goed presteren. Ik ben blij dat mijn zoon ook zichzelf is zonder medicatie..

ROER = Rust Orde Evenwichtigheid en Regelmaat.

Hou het ROER vast!
Frederieke Boom 4 jaar geleden geplaatst
Wanneer kan er eigenlijk de diagnose ADHD worden gegeven?
reactie op @frederiekeboom:
Coen Olde Bijvank De ADHD diagnose wordt alleen gegeven door een huisarts, psycholoog of psychiater; https://adhdblog.nl/hoe-door-wie-en-op-welke-leeftijd-wordt-een-diagnose-adhd-gesteld-bij-kinderen/
4 jaar geleden

Beantwoorden

Nicole Hoogenboom 4 jaar geleden geplaatst
Wat bedoel je met wanneer Frederieke? De leeftijd van iemand of het gedrag wat er bij dit persoon speelt?
Renée Lijten 4 jaar geleden geplaatst
Volgens mijn familie maakt Ritalin mijn een heel ander persoon. Ik gebruik het ook niet meer; vooral om die reden, maar ook omdat ik onder mijn benodigde grammen moet zitten om nare bijwerkingen te voorkomen. Het haalt dus weinig uit op die manier.

Heb het laatst nog eens gebruikt omdat ik dacht dat ik het nodig zou hebben. Deze activiteit duurde langer dan dan mijn pilletje werkte (werkt bij mij nog geen 3 uur) en nadat het was uitgewerkt deed ik het beter dan tijdens de werking, puur omdat ik mezelf was.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 March 2016 om 15:30
Aantal lezers 45
Aantal reacties 9