Toch medicatie

Laatste reactie 22/04/2019 07:10 door Astrid
· Markeren als ongelezen
Nancy vd berg 1 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Ik ben al een tijdje lid maar heb vooral nog heel veel gelezen, maar ik zal toch even mijn verhaal vertellen.
Mijn middelste zoon is nu 8 jaar en is vorig jaar gediagnosticeerd met ADHD en HSP.
Vooral de combinatie van die 2 is heel vermoeiend. Tel daarbij een oudere broer met autisme bij op en het verhaal is compleet. Maar ik wilde niet aan de medicatie. Wilde eerst al het andere proberen maar hij heeft inmiddels 3 maanden niet op school gezeten omdat het niet meer ging. Ik ben gestart met een neurofeedback behandeling, had daar hele goede verhalen over gehoord maar het bleek niet afdoende te zijn. Vooral zijn impulsiviteit nekt hem. Nu we voorzichtig weer een start op school hebben gemaakt zijn we toch overstag met medicatie. Vandaag de tabletjes opgehaald dus morgen gaan we starten. Hij heeft concerta en dan 18 Mg.
Dit vooral omdat ik de kortdurende tabletjes met de rebound ook niet zag zitten. En de equasim is weer net uitgewerkt als hij uit school komt. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en vind het ook wel spannend om toch te starten met de medicatie.
Groetjes een bezorgde mama
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Hoi,

Ik heb ze voor mezelf. En begrijp dat je voor een kind echt wel 3 x nadenkt voordat je er aan begint.
Eigenlijk ben ik ook niet zo'n pilletjes eter van huis uit. Toch geprobeerd en het maakt wel zo'n verschil dat ik het blijf gebruiken zolang het goed voelt. Concentratie is zoveel beter, zoveel meer rust waardoor ik heel veel dingen gewoon af krijg. En vroeger echt nooit. Altijd half afgemaakte opruim projecten enzo en totaal geen overzicht in eigen huis. Wel in andere huizen. Daar leer ik niet in en geen bonding mee dus veel overzichtelijker. 

Stel dat is als kind geweten had wat ik nu weet en toen medicatie had gehad. Dan weet ik zeker dat ik op school beter uit de verf was gekomen. Daar kwam het allemaal ook nooit af. Was ook ongemotiveerd hoor, dacht dat ik heel erg dom was. Zat ook op een niveau dat achteraf bekeken een stuk hoger had kunnen zijn. Niet dat dat erg is, ben prima terecht gekomen maar had andere keuzes kunnen maken die ik nu later heb moeten inhalen.
Het had me bakken concentratie en energie gescheeld. 

Nu een vraag die echt vervelend is,  daar realiseer ik mij goed, durf hem te stellen omdat ik er ook niet licht over denk.  
Stel dat het iets anders had geweest, eczeem of astma, iets fysieks  wat het functioneren zou belemmeren.  Zou je dan ook erg getwijfeld hebben over medicatie ? 
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Ik vergeet het belangrijkste,  ooohh.....

Wil je een hart onder de riem steken omdat het spannend is. En het op school zo moeilijk gaat. Erg sneu. Heel veel sterkte en succes ! Ik hoop voor jullie dat het hem veel goeds brengt. 🍀
reactie op @warhoofd:
Nancy vd berg Dank je wel voor je lieve reactie! En je hebt gelijk.
Als het iets anders was geweest had ik niet hoeven twijfelen maar ik denk dat het vooral ook de
Onzekerheid is van hoe lang dat ie deze nodig heeft
En komt hij er überhaupt ooit vanaf. Maar ik hoop
Voor nu gewoon dat hij weer rust krijgt in zijn jonge
Hoofdje, en dat ie zich beter kan concentreren.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Astrid Schuurman 3 maanden geleden geplaatst
Onze zonen gebruiken ook medicatie: Ritalin en die helpt aanzienlijk, zonder medicijnen is het bijna niet te doen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 June 2018 om 15:20
Aantal lezers 25
Aantal reacties 5