Hoi,
Dat ik een enorme chaoot ben weet ik al van kinds af aan. Had ik me mee verzoend. Maar toen ging ik na mijn 40e toch eens een poging wagen om mijn rijbewijs te halen (nooit eerder gewild vanwege het milieu maar ook niet gedurfd vanwege angst om fatale ongelukken te veroorzaken door onoplettendheid). Zoals gevreesd blijkt het concentratieprobleem een obstakel. Ik 'zie' dingen niet die ik zou moeten zien, dwz, de informatie komt soms niet binnen. Of ik doe er niks mee. Zoals tijdig afremmen als ik een rotonde nader. Mijn rijleraar en ik zijn tot de conclusie gekomen dat het verstandig is om uit te zoeken of ik ADD heb en wie weet zou medicatie dan uitkomst bieden.
Eerst hoopte ik dat dat ook werkt als je het maar af en toe neemt, voor autorijden dus, nu raak ik langzamerhand nieuwsgierig of ik ├╝berhaupt meer voor elkaar zou kunnen krijgen in mijn leven, met minder stress, als ik medicatie zou krijgen. Of misschien coaching?
Kortom, ik sta aan het begin van een zoektocht en ga daarbij ook graag bij jullie, meer en minder ervaren AD(H)D-ers te rade.
O ja, ik ga ook een proefles nemen bij een rij-instructeur die pretendeert dat hij concentratieproblemen kan tackelen. Maar hij geeft wel les in blokken van 2 uur en dat lijkt mij dan weer erg lang om mijn concentratie vol te houden. ?
O ja 2, ik was hier eerder al eens lid geworden omdat ik vermoedde dat mijn zoontje ADD heeft. De kinderarts heeft ons niet echt aangemoedigd dit uit te zoeken, zij had de indruk dat hij behoorlijk goed functioneert. Toch hou ik dit in mijn achterhoofd. Mijn broer heeft ADHD, weet hij sinds een paar jaar, en mijn vader is ongeveer net zo chaotisch als ik. Maar die is ook hoogbegaafd en dat schijnt chaotisch gedrag ofwel 'zwakke executieve functies' ook te kunnen verklaren. Kom ik vast nog op terug.