Tips voor ADD tegen geluid en licht

Laatste reactie 07/02/2021 22:04 door Tony
· Markeren als ongelezen
Marian Babels 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb gewoon een vraag en ben al een tijdje op zoek naar het antwoord. Ik heb zelf ADD en daar bij ben ik ook nog HSP. Ze hebben me ook getest op autisme en daar kwam uit een lichte vorm uit. Ik slik nu 45 MG Concerta en 10 MG Sanax maar mijn vraag is: Ik kan uit het niets opeens heel veel last krijgen van geluid en licht om mij heen en ik kan nergens vinden hoe sommige mensen hier mee om gaan. Ik zet zelf dan bijvoorbeeld een zonnebril op en doe oordopjes in. Soms kan ik het dan heel makkelijk de opmerkingen van mensen negeren. Maar soms word ik zo boos en neem dan maar een extra pil, ik zal zo graag tips willen krijgen hoe ik dit eventueel kan voorkomen en wat ik er aan kan doen..
reactie op @marianbabels:
Coen Olde Bijvank Hallo @marianbabels ondertussen al wat wijzer geworden..? Ik was benieuwd hoe het nu met jou gaat.. en of je al wat met de tips hebt gedaan..
3 jaar geleden

Beantwoorden

Adrienne Kool 4 jaar geleden geplaatst
Hallo Marian,

Ik heb ook ADD en ben ook HSP.. Herken wat je verteld.. Heb ook geen oplossing hiervoor.. Hoe ga ik er mee om?? Wanneer ik er nu zo over nadenk niet... Zoveel mogelijk ga ik zoals ik dat noem 'in mijn eigen gekke wereld zitten'. Andere dagen overvalt het mij en kom ik na een dag werken zwaar overprikkeld thuis.. Thuis of wanneer je vrij bent probeer ik zoveel mogelijk dit soort prikkels te vermijden, maar op mijn werk (
reactie op @adriennekool:
Tony Vermeer Hey adrienne kool. Jij bent van delft toch en kwam ook op vele raves en parkizcht.. hoe gaat het met jou. Al heel lang niks meer van je gehoord of gezien..

Groetjes
3 maanden geleden

Beantwoorden

Natasja Smit 4 jaar geleden geplaatst
Heel herkenbaar af en toe een extra pil idd bij verjaardagen etc maar over het algemeen uitzingen tot ik heerlijk thuis ben :)
Lotte Hijmensen 4 jaar geleden geplaatst
Hoi Marian,

Heel herkenbaar. Het heeft er voor mij toe geleid dat ik bewuster keuzes maak in wat ik op een dag ga doen en ook keuzes in of ik ergens wel of niet heen ga. Ik heb vooral veel last van geluid en als ik bijvoorbeeld het verkeer in ga of de stad in ga heb ik eigenlijk altijd oordoppen in. En als ik bijvoorbeeld heel geconcentreerd wil werken dan gebruik ik een geluidswerende koptelefoon.

Mijn zoontje is ook heel erg gevoelig voor licht, en het doet hem vaak echt zeer. Hij heeft dan ook vaak een zonnebril en een pet op en ook op school wordt er rekening mee gehouden.

Het is goed om je eigen grenzen aan te geven en je hier ook aan te houden. Zorg goed voor jezelf!

groetjes Lotte
Frouwk Wieringa 3 jaar geleden geplaatst
Heel herkenbaar,in het verkeer heb ik er ook last van. Maar ik hoor en zie ook alles,en ook dat is niet altijd even fijn.
Zo kan ik ook schrikachtig zijn,schrik zo maar als fietser mij bv inhaalt.
Maar ik durf in het verkeer geen oordoppen in mijn oren te doen.
Terwijl ik uit de tijd kom met walkman op de fiets.
En inderdaad gevoelig voor licht,ik overweeg zonsverduisterde gordijnen te nemen,heb het idee dat ik dan ook beter slaap. Maar weet niet of dat helpt.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 January 2017 om 20:11
Aantal lezers 55
Aantal reacties 7