Tip: Vraag of roep om hulp als je denkt dat je er jezelf ECHT NIET meer uitkomt en schaam je niet!!!

Laatste reactie 08/04/2019 19:05 door Linda
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Jarenlang heb ik emoties weggedrukt (met behulp van middelen) door mij toch wel heftige leven.. bomvol met HOGE pieken en DIEPE dalen.. 

Altijd zei ik (meer dan 10 jaar) het gaat goed met mij.. elke dag goed te pas.. terwijl dat natuurlijk niet zo is.. ik drukte de problemen weg.. (kop in het zand steken)

Dat gaat een lange tijd 'goed' maar opgegeven moment gaat dat niet meer (nooit gedacht dat het zover zou komen)... ik wil wilde eigenlijk veel meer typen maar het gaat even niet mee..

wat ik wel zeggen.. -> WEET JE VAN JEZELF DAT HET NIET GOED GAAT..!? TREK AAN DIE FU*CKING BEL!! 

SCHREEUW OM HULP EN SCHAAM JE NIET!!

ik laat het hier even bij.

Coen
reactie op @coenoldebijvank:
Sara Br AMEN TO THAT COEN!
2 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Dankjewel @sara topper! Leuk dat je zo actief mee doet in de ADHD community, dat siert je! 

SAMEN STAAN WE STERKER!
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Heel herkenbaar Coen! Je wilt zo graag dat het goed gaat en blijft maar doorgaan, totdat het niet meer gaat. Soms moet je even diep zinken om de weg naar boven weer te vinden.  Goed dat je hulp gezocht hebt, het komt echt helemaal goed maar het heeft tijd nodig. Heel veel sterkte de komende tijd..
reactie op @lindaalexandra:
Coen Olde Bijvank laten van het diep zinken maar HEEL DIEP maken :) en inderdaad TE lang gewacht met alles.. maar ben enorm blij dat ik het gedaan heb.. nu 3 weken verder en het gaat ECHT beter.. 

ik ben lange tijd geen voorstander geweest van ADHD medicatie (hiervoor had ik een goede reden)  maar ik ga volgende weer toch hier weer mee beginnen.. hoogstwaarschijnlijk Ritalin.

Zeker komt het goed.. en heeft zeker veel tijd nodig.. de specialisten/hulpverleners schatten dit op 2 tot 4 jaar. Wat is dat nou op een mensen leven.. 

dankjewel @lindaalexandra​ voor de support!!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @coenoldebijvank​, ik ben ook HEEL diep gezonken en ben met een steun in de rug in vorm van medicatie weer stapje voor stapje aan het klimmen. We komen er wel, het zal alleen met vallen en opstaan gaan, drie stapjes vooruit en twee terug. 

Naast medicatie is het ook goed om te kijken waar het mis is gegaan en wat we anders kunnen doen. Denk aan bepaalde signalen herkennen en erkennen, begrenzen, op tijd een time-out, rust nemen etc. Om je een voorbeeld te geven; ik voel nu aan dat een situatie me teveel wordt en dan kan ik een stap terug doen en afstand nemen voordat ik overprikkeld raak en emotioneel reageer. Aan de andere kant laat ik emoties nu meer toe, een potje janken kan zo opluchten en het onderdrukken is ook niet goed.

Hoe is dit bij jou?
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @lindaalexandra​ oke.. het is inderdaad 3 stappen vooruit en weer 2 stappen terug. Deze week zal ik als het goed is starten met medicatie.. ik ben heel benieuwd.. aangezien ik het nu exact ga bijhouden en innemen.

ik weet precies waar het (vaak) fout gaat... dat is als er geen planning en structuur is.. dus als ik verschillende taken moet volbrengen in een tijdsbestek van 2 uur.. dat kan ik gewoon niet aan.. en krijg ik als ware kortsluiting.. mits alles is gepland etc..

ook ben ik er achtergekomen.. dat ik heel erg veel moeite heb met omgeving prikkels.. ook al gaat er maar een deur dicht.. in mij hoofd lijkt het wel of de deur knetter hard wordt dicht gedaan.. terwijl dat in de praktijk niet zo is.. en als er dan allemaal van zulke geluiden bij elkaar komen.. dan barst de bom.. en ik weet ik niet meer precies wat ik moet doen.. paniek en angst spelen dan op.. 

qua emoties is het net een achtbaan de laatste paar weken.. ik droom over van alles en nog wat.. etc.. heb dit jarenlang weggedrukt.. door middel van zelfmedicatie.. 

maar heb mij er dus bij neergelegd.. en wil een nieuwe cleane start maken.. en daar ben ik op het moment dus mee bezig, wat goed gaat.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @coenoldebijvank​, dat van structuur nodig hebben en kortsluiting ervaren als meerdere taken tegelijk moeten gebeuren, is zo herkenbaar voor mij en mijn dochter. Het stuitte echter op zoveel onbegrip.
Omgevingsgeluiden die afleiden ken ik ook. Bij ADHD Centraal heb ik de Qb-test gedaan, eerst zonder medicatie en daarna met. De eerste keer zonder medicatie hoorde ik iedere deur en iedere stem op de gang. Daarna met medicatie had ik hier totaal geen last meer van. 

Het instellen op de juiste medicatie en dosis kost tijd. Een valkuil blijft dat je met medicatie geneigd bent om meer van jezelf gaat vragen, juist omdat het goed gaat. Ik heb ervaren dat het belangrijk is om die balans te bewaren. Ik heb een lage dosis langwerkende methylfenidaad die ik kan bij doseren met kortwerkende. Het vlakt niet af, maar er komen wel minder prikkels binnen.

Je weet heel goed waar het misgaat, nu de vraag wat je hieraan kunt doen? Behalve medicatie als ondersteuning. Wat zou je nog meer kunnen doen? Wat heb je nog meer nodig? Kun je meer structuur in je werk of dagelijks leven aanbrengen? Kun je op tijd een stap terugdoen en aangeven als het je teveel wordt?
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @lindaalexandra​ bedankt voor je antwoord, inderdaad niet alleen met medicatie ga ik het redden.. eerst zijn we nu bezig om mijn hoofd, zorgen, planning, trauma's etc.. voor elkaar te maken.. ook met behulp van een coach die ik dagelijks kan bellen als dat nodig is.. dit voor de eerste paar maanden.

wanneer dat voltooid is ga ik hoogstwaarschijnlijk starten met Wellbutrin op advies van de psychiater. Hele goede naar mij inziens.. denkt graag mee.. neemt de tijd.. (ook wat ik vaak had, wellicht door mijzelf?!).

dus we gaan er voor.. en er is nog veel winst te behalen. 

 
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
🔥 War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
😔😘💐
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank dankjewel @warhoofd
3 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Op een mensenleven is het niks Coen. Zeker niet als je daarna weer goed verder kan dan is het het zeker waard. Succes  !
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank daarom @warhoofd​ en ik en andere in mijn omgeving krijgen er veel voor terug.. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 3 maanden geleden geplaatst
vragen om hulp is een ding is 1 ding maar de hulp krijgen is 2. ik ben nu 63 en mijn leven is een rollercoaster van ongelukken geweest nu nam mijn vriendin mij een 1 1/2 jaar geleden mee naar het ziekenhuis omdat zij vond dat mij geheugen achteruit was gegaan. Daar hebben zij mij uitvoerig getest en uiteindelijk doorgestuurd naar een instituut voor verslaafde en psychische aandoeningen. Daar ben ik ook weer uitgebreid getest met uiteindelijk de verdenking ADHD. Maar toen ik naar de aan dit instituut verbonden psycholoog mocht zei hij al snel het is geen ADHD maar een gedrags-- probleem. Toen kwam ik bij een psychologe die na een paar sessies zei" ga eens naar een neuro psycholoog en die heeft mij getest met elctroden op mij hoofd en toen hij dat mij mij besprek zei hij"kijk Hans een normaal mens had het zo gedaan maar iemand zoals jij met ADHD heb jij het zo gedaan. Wat ik dus wil zeggen is" ik loop mij hele leven al tegen bergen op door mij ADHD en nu pas en door een rare loop van omstandigheden komt er NU pas boven water wat er met mij loos is en krijg ik nu de hulp die ik 55 jaar gelden had willen hebben.
Waarom worden kinderen die de schimtonen hebben  niet bij een neuro psycholoog getest zodat hen mijn lijdensweg bespaard blijven?
reactie op @hansarendsen:
Coen Olde Bijvank goed dat je je verhaal en ervaring deelt met anderen..

zelf heb ik ook vele behandelingen gehad.. allemaal te vergeefs omdat ik er zelf nooit 100% achter stond.. nu ik wat ouder ben (32) zie ik toch dat ik moet toegeven.. en het domweg gewoon niet alleen ga redden.. 

met de titel 'schreeuw om hulp' doel ik op.. dat je kreet van 'Crisis' uitspreekt.. dus dat je het gewoon niet meer ziet zitten met alles.. 

wellicht heb ik geluk gehad.. omdat ik dus al vele behandelingen heb gehad.. 

jouw vragen over waarom kinderen niet getest worden op ADHD symptomen.. geen idee.. 

zelf denk ik dat het ook heel veel te maken heeft met de omgevingsfactoren waarin iemand zich met of zonder ADHD bevind.. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Nicole unknown 3 maanden geleden geplaatst
Heel goed Coen. Ik heb het net zo. Doordat ik een tijd venlafaxine slikte en in die periode de add diagnose kreeg, leek het goed te gaan. Venlafaxine gestopt en nu ben ik er pas achter waar ik al die jaren al mee deal. Nu ik gevoeld heb hoe het ook kan (nog wel lekker chaotisch, maar wel een stuk rustiger in mijn hoofd) ga ik dus niet meer wachten tot ik weer diep zit, maar heb een afspraak met mijn psychiater staan. Dan maar de rest van mijn leven aan de medicatie. 
reactie op @marousse:
Coen Olde Bijvank dankjewel Nicole en fijn voor jouw bevestiging.. 

een antidepressiva zoals Venlafaxine kan natuurlijk goed helpen.. maar het onderdrukt wel.. en neemt naar mijn inziens de problemen niet weg.. ik deed dat altijd met weed... (het nare gevoel ging weg.. emoties werder uitgeschakeld en met mij ging het 'altijd goed' schijn bedriegt dus).

denk dat je goede stappen hebt gezet door naar de psychiater te gaan.. 

zelf ook benieuwd hoe alles uit gaat pakken.. ik ben benieuwd.. hoe het jou zal gaan in de toekomst.. we houden contact!

Succes met jouw afspraak in ieder geval... vertel zoveel mogelijk.. des te meer kunnen ze er wat mee.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Nicole unknown Hoi Coen.

Ik zie het maar zo. Als je een probleem heb met je longen, hart, lever etc dan krijg je medicijnen. Om het beter te maken of om de organen te ondersteunen om hun werk te kunnen doen. Hiervoor is altijd alle begrip. Wat mensen lijken te vergeten is dat je hersenen ook een orgaan is. Ook die kan wat hebben. Wij als ad(h)d-ers hebben een tekort aan dopamine. Erg essentieel om goed te kunnen functioneren. Het lastige is dat als er iets met de hersenen is dat dat eigenlijk altijd invloed heeft op je psyche en daar rust om een of andere reden nog een taboe op. Mijn hersenen hebben gewoon ondersteuning nodig om goed te functioneren en als daar een medicijn in wat voor vorm dan ook voor gebruikt moet worden, neem ik het. Na 42 jaar tegen mezelf vechten en me heel dom en minderwaardig gevoeld te hebben (omdat ik ook niet wist waar het vandaan kwam) heb ik besloten dat niet meer te willen. Ik zal altijd anders zijn. De Apple onder de microsofts en die heeft nou eenmaal programma's die niet altijd compatibel zijn met de microsofts, oftewel de maatschappij. Als add-er ben je anders geprogrammeerd en heb je bepaalde ondersteuning nodig. Niks om je voor te schamen. 
Zonder de ondersteuning heb ik teveel last van highs en lows, overzie ik dingen niet en ben ik een hele dag bezig om te bedenken hoe ik me wanneer moet gedragen en moet ik tegen mijn natuur in. Dodelijk vermoeiend :). 1 April ga ik naar de psychiater. Is een gouden persoon. Die vertrouw ik helemaal. Zodra ik daarvan terug ben zal ik vertellen wat de volgende stap zal zijn.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Fijn om je ervaring te lezen en zo herkenbaar.. de hoge pieken en diepe dalen.. ik ga daar echt proberen met goed hulp een einde aan te maken. Ben er ook klaar mee en ik weet gewoon dat het anders kan.. met de juiste stappen.. 

Ook super om te lezen dat je een goede klik hebt met jouw psychiater.. dit is mijn geval (verleden) heel vaak niet zo.. dit keer dus wel.. het lijkt wel of alle puzzelstukjes langzaam op de goede plaats vallen.

En wat voor jouw werkt, gewoon blijven doen.. iedereen is anders. Je moet doen waar je je goed bij voelt.. dat is naar mijn inziens het belangrijkste. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank benieuwd ook naar jouw vervolg stappen.. als je dan een nieuw topic daarover wilt aanmaken, zou super zijn! 

ik zal ook mijn vorderingen gaan delen met anderen mensen die dat interessant vinden.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Sara Br Ik had precies hetzelfde na het stoppen met venlafaxine. Draaaaaama! Ik zei tegen mn psych: misschien is de tijd niet goed want probleem zus en zo nu.... maar zei hij: is er niet altijd wel wat? En ja, dat is zo (zeker bij ons gekke avontuurlijke adhders:p). Ik heb me er dus ook bij neergelegd dat het nu eenmaal zo is. Zou ook liever zonder doen hoor Coen, maar de wereld van vandaagvraagt zoveel, dat kan alleen met drastische veranderingen in het leven.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Nicole unknown ben je weer met venlafaxine begonnen, Sara?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Sara Br Ja, en het ging al snel weer beter. Ergens frustrerend dat ik het niet zelf kan, maarwat je zegt: iemand met een hartprobleem heeft zulke schuldgevoelens ook niet over zn medicijnen (mag ik hopen!)
2 maanden geleden

Beantwoorden

Nicole unknown Ik hoop ook dat ik gewoon maar weer moet beginnen hiermee, want op dit moment voel ik me echt niet fijn. 1 april weet ik meer, maar mocht ik deze weer krijgen begin ik er gelijk mee.
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
Wilfried Doet er niet toe 3 maanden geleden geplaatst
...Maar waar moet je dan aan de bel trekken en om die hulp schreeuwen? Of, hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk hulp krijgt of in ieder geval gehoord wordt? Ik dacht bij het GGZ toch op de goede plaats te zitten.

Vorig jaar heb ik op 40 jarige leeftijd de diagnose autisme gekregen, maar eigenlijk herken ik maar slechts enkele symptomen van dit spectrum. Daar kwam ik na de diagnose eigenlijk achter. Ik kreeg een soort groepstherapie (psycho-educatie) en ik was eigenlijk in alles het tegenovergestelde van de andere deelnemers in die groep.
-Zei waren perfectionistisch, maar ik maak de hele dag foutjes door onzorgvuldigheid.
-Ik heb moeite met mijn aandacht ergens op vast te kunnen houden, maar die andere konden dagenlang hun focus behouden.
-Zei geven de sterke voorkeur aan werken in vaste routines, terwijl ik pas wakker wordt bij het verkennen van nieuwe processen, oplossen van liefst grote problemen, of bij grote stress-situaties.
-Ik ben vergeetachtige, terwijl zei de kleinste details over van alles lijken te kunnen onthouden.

Dat zorgde ervoor dat ik opnieuw verder ging zoeken. Tot ik las over ADD bij volwassenen. Ik herkende meteen zonder uitzondering ALLE symptomen. Nu ben ik er dus van overtuigd dat ik ADD heb, of ASD+ADD. Maar het blijkt haast onmogelijk om de GGZ waar ik nu therapie volg ervan te overtuigen. Alsof ik een brandmerk heb gekregen, die ik nooit meer gewijzigd kan worden.

Ondertussen worden mijn symptomen alleen maar erger. Alsof ik in een draaikolk beland ben. Ik kan zelfs mijn eigen gedachten niet meer afmaken. Ze worden onderbroken door andere gedachten, die op hun beurt ook weer onderbroken worden. Om gek van te worden. Deze reactie schrijven heeft me dan ook 5 uur gekost.

Als iemand me zo concreet mogelijk kan vertellen wat ik moet doen, dan ben ik die eeuwig dankbaar!
reactie op @wilfried:
Coen Olde Bijvank als de nood ECHT hoog is.. zou ik aan de noodbel van de Gemeente trekken.. of een afspraak gaan maken bij Dimence of andere instelling.. huisarts voor een doorverwijzing.. dat het gewoon niet meer gaat en je er wel klaar mee bent.

bij mij was het ook echt bijna einde latijn, laten we het daar maar ophouden.. voel me (nu bijna 4 weken later) al 10x een beter mens, maar de weg is nog lang.. en dat geeft niet.

dus dat zou ik doen.. @wilfried

Succes.

Gr. Coen
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Ja, Wilfried zoals je jezelf omschrijft herken ik meer ADD of ADHD gecombineerde type in jou. Dit ben ik zelf ook. Er zijn altijd wel raakvlakken en de meesten van ons hebben naast AD(H)D ook iets anders, zoals trekjes van autisme, angststoornis etc.

Wat ik zou doen is teruggaan naar de huisarts met je twijfels en vragen naar een verwijzing naar ADHD Centraal of PsyQ. Zelf heb ik goede ervaringen met de eerste, zijn gespecialiseerd in ADHD voor volwassenen, geen wachttijden en diagnostiek in één dag. Je doet eerst een QB-test zonder medicatie en daarna met, het verschil was voor mij overduidelijk. Deze medicatie is slechts een steuntje in de rug want je moet ook met jezelf aan de slag..

Succes!
Wilfried Doet er niet toe 3 maanden geleden geplaatst
Dankjewel Linda! Geen wachttijden en diagnostiek lekker snel? Geen reden voor mij om dit uit of af te stellen dus.

Vanmiddag heb ik nog een medicatieconsult bij het centrum voor autisme. Ik heb daar 4 weken geleden Wellbutrin gekregen van de psychiater. Ik zal het daar nog een laatste keer proberen om ADD aan te kaarten.
reactie op @wilfried:
Coen Olde Bijvank ik ga ook starten met Wellbutrin.. wanneer ik daar klaar voor ben..

het is natuurlijk ook zo.. wanneer het niet werkt.. die mensen gaan juist klagen.. of negatieve reviews hierover plaatsen.. bij de mensen waarbij het goed werkt.. die hoor je niet :) denk daar maar eens over na :D

succes topper!

Samen komen we er wel.. ben zelf elke dag nog blij met dit ADHD-forum :D
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
@wilfried, Wellbutrin wordt ook gebruikt bij ADHD maar de resultaten zijn heel verschillend. Ik ken maar weinig AD(H)D-ers die er baat bij hebben.
Hoe is het consult gegaan?

reactie op @lindaalexandra:
Wilfried Doet er niet toe Bedankt voor je reactie. Het consult was teleurstellend. Met de huidige150mg wellbutrin merk ik wel iets positiefs, maar het wil niet goed en consequent doordringen. Dus ik hoopte met een hogere dosering te mogen starten. Helaas mocht dat niet. Daarvoor zat ik er "veel te goed bij." Kennelijk moet ik eerst een volledig wrak zijn.

Ik denk dus dat ik het beste het lange traject in moet gaan en die echte diagnose moet bemachtigen. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @wilfried er zal vast een reden zijn dat het niet verhoogd wordt... kan niet voorstellen dat een psychiater of psycholoog het bewust doet om jou te jennen.. nee ze willen je helpen..

zoals @lindaalexandra​ ook zegt.. het medicijn Wellbutrin heeft tot wel 6 weken nodig om goed ingewerkt te zijn.. zie ook het volgende topic met ervaringen van mensen: https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-wellbutrin
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
@wilfried, ik heb begrepen dat Welbutrin echt tijd nodig heeft en het zes weken kan duren voordat het gewenste effect optreedt. Dat het in ieder geval wat positief is, is al heel wat. Wat merk je dan precies?

Ik vraag me af wat dexamfetamine voor je zou kunnen doen. Hoe je op medicatie reageert is heel persoonlijk. .
reactie op @lindaalexandra:
Wilfried Doet er niet toe Door de wellbutrin ben ik nog steeds super druk in mijn hoofd, maar ik zit er minder mee. Ik laat het (iets) meer over me heen komen. Ik zou liever iets hebben wat die storm in mijn hoofd wat tempert. Iets waardoor ik met op 1 ding kan focussen. Maar ik weet niet of dat bestaat. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Daarom dacht ik aan dexamfetamine of methylfenidaad, dit zijn psycho-stimulantia en hebben snel effect. Ik merkte meteen verschil in beleving en functioneren. Zoek het eens op bij ADHD medicatie en kijk naar de opties en werking. Dan kun je het aan je psychiater voorleggen.
reactie op @lindaalexandra:
Wilfried Doet er niet toe Omdat me dexamfetamine al eens eerder aangeraden was door anderen had ik daar al reeds een keertje mijn huiswerk op gedaan. Mijn hoop was dan ook dat mijn psychiater me zoiets voor zou schrijven, maar zoals ik al eerder zei, ik krijg ze niet overtuigd om ADD bij mij te overwegen. Al heb ik trouwens nooit direct gevraagd naar dex. Vandaar dat ik nu bereid ben tot zelf experimenteren. Niet chique of verstandig, weet ik, of erg dom wellicht, maar de wanhoop en het doodlopende punt bij de zorg dwingt me hier wel een beetje toe:

Vrijdag heb ik wat gekregen van iemand. Ze herkende mijn verhaal enorm en gebruikt het al jaren voor haar ADD. Zaterdag ochtend heb ik voor het eerst 2,5mg genomen. Na een uurtje begon ik het effect te merken. Ik werd er erg rustig van in mijn hoofd. Een kalmte die ervoor zorgde dat ik "hier en nu" ben. Die storm in mijn hoofd was gaan liggen. Ineens kon ik alles met volle aandacht. Het avondeten met mijn vrouw en dochter was bijvoorbeeld werkelijk genieten. Alsof terug was van lang weggeweest. Ik ben er iedere dag, maar ik had ze echt gemist. Normaliter ben ik maar met 1% van mijn aandacht. De rest van mijn aandacht is dan in de toekomst, verleden, andere plekken, aan het piekeren, noem maar op. Ik kon makkelijker en duidelijker spreken, mensen merkte het aan me. Want ik kon zonder afgeleid te worden mijn zinnen formuleren. Van overprikkeling had ik ook geen last meer. Toevallig hadden we een feestje in de avond, dat is door de prikkels normaal een complete hel voor mij. Nu kon ik socialiseren zoals een normaal mens. 's Nachts heb ik fantastisch geslapen. Moe maar voldaan.

Het gekke is, zondag leek het nog steeds te werken. Pas nu, maandagochtend merkte ik dat het heel zachtjes aan weer wat drukker wordt mijn hoofd. Toch voel ik er ook nu nog steeds baat van. Ik stel niks uit, maar ben vanochtend meteen begonnen te werken. En ik kon prioriteiten stellen en structuur aanbrengen. Niet meer alles tegelijk willen doen en uiteindelijk nergens aan beginnen, maar gewoon beginnen en alles taak voor taak afwerken. Is het normaal dat het zo lang werkt?

Bij de volgende afspraak met mijn psychiater ga ik maar met de billen bloot en deel ik mijn ervaring maar. Hopelijk staat ze er dan wel voor open. Of zou dat juist niet verstandig zijn?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Bemoedigend om te lezen dat het zo goed kan werken @wilfried​ 
2 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank
Ik werd er erg rustig van in mijn hoofd. Een kalmte die ervoor zorgde dat ik "hier en nu" ben. Die storm in mijn hoofd was gaan liggen. Ineens kon ik alles met volle aandacht. Het avondeten met mijn vrouw en dochter was bijvoorbeeld werkelijk genieten.


prachtig en fijn om te lezen... nog steeds helemaal in de wolken @wilfried​ ?
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Linda Alexandra 2 maanden geleden geplaatst
@wilfried, wat je beschrijft klinkt echt als ADD. Dat dexamfetamine goed voor je werkt, lijkt ook in die richting te wijzen. Of je huidige psychiater er blij mee is dat je zelf aan het experimenteren bent gegaan, betwijfel ik maar het moet toch begrijpelijk zijn dat je je gevoel wilt volgen. Wat is de reden dat ze zich vasthoudt aan een autismespectrumstoornis? Welke kenmerken vertoon je dan?

Als je er met de psychiater niet uitkomt, dan kun je teruggaan naar je huisarts voor een verwijzing voor een second opinion bij een andere instantie die meer gespecialiseerd is in ADHD. 

Bij mij werkte dexamfetamine ook heel goed, maar ik kreeg er een verhoogde hartslag van en kon er slecht van slapen. Met methylfenidaad kan ik rustiger en geconcentreerd werken, vandaar dat ik ben overgestapt. 
Linda Alexandra 2 maanden geleden geplaatst
@wilfried​, hoe gaat het nu? 
reactie op @lindaalexandra:
Wilfried Doet er niet toe Hi Linda,

Ik heb nu een afspraak voor een diagnose traject bij het adhd centrum. En een afspraak met de psychiater van het adhd centrum. Dat duurt allebei nog even. 

Mijn voornaamste symptoom van autisme is overprikkeling. Maar nu dat ik dex amfetamine gebruik, kan ik me heel goed concentreren. En eigenlijk valt daardoor de overprikkeling weg. Ik heb er geen last meer van. Sterker nog, mijn depressieve gevoelens slinken nu ook merkbaar met de dag. 

Ondertussen ben ik steeds meer gaan verdiepen in add. En het lijkt er heel sterk op dat dit wel goed matcht. Ik heb een dochter van 10 jaar oud, die erg op mijn lijkt. En vermoedelijk heeft ze dezelfde kwaal. Ik ben heel blij dat ik dit frusterende traject voor haar af kan leggen. En dat ik haar straks kan helpen. 
2 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 2 maanden geleden geplaatst
@wilfried, overprikkeling is ook een symptoom van AD(H)D. Hier heb ik ook heel veel last van. Hoe kom je nu aan de dexamfetamine?  Tijdens de afspraak bij het ADHD centrum zou ik het niet innemen, anders denken ze dat er niets met je aan de hand is....

Mijn dochter heeft ook ADD is doet het ook wonderbaarlijk goed op medicatie. Het is alsof er iedere keer weer mist in je hoofd wegtrekt, de zgn brainfog...

Andries McQueen 2 maanden geleden geplaatst
@lindaalexandra​ Denk je dat voor die brainfog en overprikkeling dexamfetamine vaker gebruikt wordt dan methylfenidaat? Want daar heb ik het meeste last van. 
Linda Alexandra 2 maanden geleden geplaatst
@andriesb​, het zijn allebei psycho-stimulantia en werkten bij mij allebei perfect tegen brainfog en overprikkeling. Met dexamfetamine had ik alleen meer last van bijwerkingen dan met methylfenidaad. Andere AD(H)D'-ers reageren juist weer meer beter op dexamfetamine. Het is bij jou even kijken hoe je op de medicatie reageert, vooral samen met antidepressiva..
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 February 2019 om 21:01
Aantal lezers 45
Aantal reacties 44