Thuiswerken en ADHD hoe pakken jullie het aan?

Laatste reactie 15/12/2020 16:01 door Michelle
· Markeren als ongelezen
Romy Laar 1 jaar geleden geplaatst
Velen werken nu thuis en ik vroeg mij af welke planning of structuur jullie aanhouden? Ik heb gemerkt dat ik het nogal knap lastig vind als ik het vergelijk met werken op kantoor.

Veel sneller afgeleid en minder productief als ik eerlijk moet zijn.

Iemand tips voor thuiswerken?
- - 1 jaar geleden geplaatst
Zorgen dat je in zo’n rustig mogelijke ruimte werkt en je niet laten afleiden door je tel enzo.
Een structuurlijstje maken.
Zelf heb ik geen ad(h)d.
Heeft hardlopen geen invloed op een betere concentratie? Ik heb weleens gelezen dat dat de klachten kan verminderen, want ik las dat je dat 5 x per week doet.
Ga je dan ook echt 5 x 1 uur hardlopen intotaal/minder?
Nicole Hoogenboom 1 jaar geleden geplaatst
@romylaar

Hoi Romy

Wat mij heel erg helpt nu ook ik thuis werk is werken met de pomodori methode.
Dit betekend dat je een timer elke keer op 25 minuten zet. Die 25 minuten werk je door zonder mobiel in de buurt en zonder FB aan. Daarna neem je 5 minuten pauze en start dan weer met 25 minuten etc. Dit tot dat je dit vier keer hebt gedaan, is dus twee uur werken. Nu neem je een pauze van een half uur en je start de hele cyclus weer opnieuw. net zolang tot jij aan jouw te werken uren zit. Verder natuurlijk zoals hierboven al staat zorg ervoor dat je een ruimte hebt met weinig tot geen afleiding.  Een zo leeg mogelijke tafel om aan te werken en geen mensen in jouw buurt. Ik weet natuurlijk niet of dat laatste mogelijk is.

En wat was ik gisteren zelf blij dat ik een dag naar mijn kantoor moest en morgen weer trouwens omdat hier thuis verbouwd wordt. Daar is ook niemand maar daar lukt de concentratie mij dus wel. het blijft vreemd hoe ons brein werkt.
reactie op @nicolehoogenboom159:
Gijs M Nice, ga ik ook proberen  En gelukkig ' moet' ik ook minimaal 1x pw naar kantoor. 
Toch wel lekker om even die structuur te hebben.
1 jaar geleden

Beantwoorden

K.J. ❀ 1 jaar geleden geplaatst
Ik zag hier laatst een goed filmpje over, maar kan hem nu even niet meer vinden. Ik vind/vond het ook erg moeilijk. Wat heb ik gemerkt dat mij nu helpt is:
- schakelmomenten maken, dus tijdens het ontbijt lees ik, en daarna ga ik m'n bureau klaarmaken/opruimen om eraan te gaan werken. op werk zit ik vaak met een koptelefoon met muziek op, dus muziek aanzetten helpt ook. je kan ook voor/na/tijdens werkuren een wandelingetje maken zodat je schakelt naar/van werk.
- blokken maken van werktijden en pauzes, ik begin nu iets vroeger (heb toch geen reistijd) en probeer pauzes in te plannen. ik merk dat ik het zowel moeilijk vind om te stoppen als om te beginnen...
- goed gebruik maken van agenda en (dag)takenlijsten! ik noteer alles wat ik doe met de tijd erbij.
- regelmatig met collega's bellen, ook al is 't maar een praatje. houdt me meer betrokken bij 't werk.
K.J. ❀ 1 jaar geleden geplaatst
https://decorrespondent.nl/11050/met-deze-tips-hou-je-thuiswerken-langer-dan-een-week-uit/5952680912750-75242e08?fbclid=IwAR0P7ZFWKoYGUG3GLYz9gsv2NY8ISm_f52gwUGGLQdoSTVhsUWba-J1KU8k
Gijs M 1 jaar geleden geplaatst
Hoi

Laat ik beginnen om te vragen: wie bepaald dat jij minder productief bent?  En hoe wordt productiviteit gemeten in jouw vak?
Ik vraag dit omdat ik als leidinggevende erg moest wennen aan mijn 'productiviteit'  Veel van mijn (manier van) werken zit in de momentjes bij de koffie, aan het bureau, de 'heb je even 5 minuutjes'  en gewoon het aanwezig zijn. 

Jij hoeft zeker niet hetzelfde probleem te hebben, vergeet echter niet dat je op je werk waarschijnlijk vaker niet full-on aan het werk bent door afleidingen die heel normaal zijn. Die heb je nu niet. Dus valt ieder moment dat je even niet aan je werk bezig bent op. Je bent alleen.
Ben niet te hard tegen jezelf ;) 

Als tip kan ik naast alle goede tips hierboven aanraden om iedere dag even met je leidinggevende te bellen/skypen/zoomen etc. Loop even je dagprogramma door. 
Maak dan blokjes in je agenda en probeer je daar ook zoveel mogelijk aan te houden. En i know, dat is verdomd lastig want er is altijd wel die prikkel. Zorg dat die prikkels zoveel mogelijk uit de buurt zijn.

Hoe houdt je op kantoor structuur?
Michelle van hamelen 5 maanden geleden geplaatst
Ik merkte ook dat ik thuis een stuk minder productief was dan op werk. Ik vind het bijvoorbeeld fijner als mensen om mij heen werken, dan ben ik ook eerder geneigd om te werken dan als ik in mijn eentje zit. Bovendien is het niet echt prettig thuiswerken met 5 (studerende) meiden om me heen.

Wel merk ik progressie in het thuiswerken na een aantal maanden. Voor mij helpt een dagplanning maken altijd. Ook de ''pomodoro techniek'' helpt mij heel erg. Ik merk dat ik daardoor efficiënter met mijn tijd om kan gaan. Zie uitleg: https://www.r2bstore.nl/blogs/nieuws/lifehacks-om-thuis-productiever-te-zijn

Hoe gaat het nu bij jullie na een aantal maanden thuiswerken? Hebben jullie nog een effectieve toevoeging voor het thuiswerken?
 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 April 2020 om 02:39
Aantal lezers 21
Aantal reacties 8