Het zijn niet bepaald de ideaalste tijden voor een ADD vrouw, zoals ik.
Zo midden in de Corona-crisis heb ik er veel moeite mee om alle routine die ik opgebouwd had, vast te blijven houden. Ik moet keuzes maken en accepteren dat ik mezelf moet aanpassen…
Wat zeker niet meewerkt is al dat soms overweldigende nieuws in de media en op social media.
Ik probeer mezelf daarom echt bewust af te sluiten van (vaak fake news of oproer) op social media en kijk alleen nog maar naar het 20 uur journaal om bij te blijven. Ik probeer me niet te ergeren aan het gedrag van mensen in de supermarkt (want hé, wie ben ik, en misschien ergeren zij zich wel weer aan mij ;-). Kortom ik probeer mijn weg te vinden en te zoeken naar iets wat voor mij werkt.

Over werk gesproken… 

Als ADD-coach voor vrouwen werkte ik altijd al veel online, dus daar is niet zoveel in veranderd.

Maar ik weet ook veel over het immuunsysteem en daarom weten vrouwen met auto-immuunziekten en immuniteitsproblemen mij ook (weer) te vinden. Natuurlijk wil ik hen ook heel graag helpen en dus het loopt alles momenteel in mijn praktijk nogal chaotisch door elkaar heen. 
Ik merk dat mijn focus en aandacht heel erg onder druk staan.

En mijn zoontje van 8 kan, gelukkig, best al zelfstandig werken, maar net als ik een beetje lekker in mijn werk zit, komt hij met vragen over schoolwerk of met enthousiaste verhalen over de filmpjes op klokhuis die hij aan het kijken is.
En ja, af en toe heb ik de neiging om dan te schreeuwen NU EVEN NIET…. Pffff, maar dat doe je dan ook weer niet natuurlijk.

Ik ben daarom op zoek gegaan naar een methode om op een snelle een eenvoudige manier mijn rust en focus te hervinden en ben uitgekomen op tapping.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord en was nogal sceptisch toen ik er eergisteren mee begon, maar jongens het werkt…

Tapping, is een soort van meditatietechniek, die zelfs ik kan volhouden en dat zegt heel veel…
Onderzoek naar de effecten van tapping wijzen uit dat het je cortisol (stress)hormoon snel verlaagt en dat is wat je wil in dit soort hectische tijden, toch?

Op Youtube zijn allerlei filmpjes te vinden over tapping, bijvoorbeeld van Brad Yates. 

En ik heb een super goede app gevonden, genaamd de Tapping Solution, met een hele goede uitleg en veel gratis tapping meditatie sessies. Ze hebben zelfs een paar kortdurende en gratis ’hoe overleef ik Corona-stress’ sessies ontwikkeld!

Ik ben er super enthousiast over en benieuwd of je er al van wist en wat het voor jou gedaan heeft?
Of heb jij misschien een andere eenvoudige methode waarmee je je weer snel kunt herpakken?

Let me know! 

Ondertussen ga ik weer even even tappen :-)